Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
AMD Radeon R9 390X rumored to have truly next 4096-bit memory bus
STRANA 1 OD 3  
Dejzan AMD Radeon R9 390X rumored to have truly next 4096-bit memory bus 14.11.2014. 13:54 T59546

status: user
broj poruka: 3730
http://www.tweaktown.com/news/41078/amd-radeon-r9-390x-rumored-to-have-truly-next-gen-4096-bit-memory-bus/index.html

zver rezi :D

Intel I5 4670K +CoolerMaster Evo 212
Motherboard Asus Maximus Hero 6
GPU 770 GTX Asus Direct CU II OC
SSD 128 Samsung Evo Pro
Memory Kingston HyperX 2400 Mhz
LC power Archangle 850 W
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
DmasteRNo1 Samo bez uzbuđavanja 14.11.2014. 14:29 #571097

broj poruka: 6102
da se ne bi kvarilo raspoloženje dežurnim Zelembaćima.
A kad izađe, će vidimo šta će da bidne.

i5 2500K/CM Hyper 212+/MSI Z68A-GD65 G3/HyperX Green 2×4GB 1600/Samsung 830 128GB/ASUS R9 280X DCU II TOP/Dell U2412M/Xonar DX/Altec ATP-3/CM 690 III W/SF Golden Green Pro 650W/Logitech Wave/A4Tech V7

Guest re 14.11.2014. 14:48 #571098

broj poruka: 583

1024-bit memara interface?
Dejzan Re: Samo bez uzbuđavanja 14.11.2014. 15:09 #571106

kako bi mi ovo leglo jos Safirce uffff.

SSD 128 Samsung Evo Pro
LC power Archangle 850 W

:: da se ne bi kvarilo raspoloženje dežurnim Zelembaćima
:: A kad izađe, će vidimo šta će da bidne
::
:: i5 2500K/CM Hyper 212+/MSI Z68A-GD65 G3/HyperX Green 2×4GB 1600/Samsung 830 128GB/ASUS R9 280X DCU II TOP/Dell U2412M/Xonar DX/Altec ATP-3/CM 690 III W/SF Golden Green Pro 650W/Logitech Wave/A4Tech V
maxxio slaba uteha 14.11.2014. 15:26 #571110

broj poruka: 665
Glasine plasiraju oni koji realno nemaju šta da ponude osim... glasina.
Tek kada se pojave zvanične najave i objavi datum izlaska sa konkretnim tehničkim detaljima će moći da se diskutuje o tome šta je zaista `truly next-gen`.
Dotle, ovo ostaje samo još jedna kap u moru šupljeg marketinga.

Dejzan Re: slaba uteha 14.11.2014. 15:34 #571112

Brkas stvari Nvidia je ta koja obecava kule i gradove a daje mrvice....
Ovo je pocetak najave karte se ocekuju u januaru ili martu dotle ce da prikazuje sve i svasta kao i Zelembaci....

SSD 128 Samsung Evo Pro
LC power Archangle 850 W

:: Glasine plasiraju oni koji realno nemaju šta da ponude osim... glasina
:: Tek kada se pojave zvanične najave i objavi datum izlaska sa konkretnim tehničkim detaljima će moći da se diskutuje o tome šta je zaista `truly next-gen`
:: Dotle, ovo ostaje samo još jedna kap u moru šupljeg marketinga
SkyFire ... 14.11.2014. 15:44 #571116

broj poruka: 18472
Ti bi za promenu Dejzi trebao malo da promenis tu taktiku jer cak i ovim kojim se dodvoravas kapiraju da to radis sa ciljem.. `Ja sam realan` ti apsolutno ne ide od ruke a po najmanje kada pricas o stvarima o kojim apsolutno nemas blage veze.

Pre svega R390X je tranzicija Hawaii chipa u nizi nanometarski proces.
Znaci nista novo, nista epohalno i nista sto ce doneti neke znacajnije promene na polju performansi.

Sledeca i jako bitna stvar je da AMD NEMA novu arhitekturu i da i dalje samo prosiruje chip dodavajuci silne jedinice i samim tim ce se i TDP sa kojim se vec poodavno muce biti sve veci.
Otud i potreba za vodenim hladjenjem a jednog dana ce doci do momenta kada kartu nece imati sa cim da ohlade.

Da sumiramo, AMD vec duze vreme prodaje mud@ za bubrege iz generacije u generaciju a na njihove proizvode mogu samo da se pecaju neobavesteni i oni zagrizeni fanboy-evi.

Sto rece tortojed, surogat indeed :)

U celoj ovoj prici, da kazem glasini lezi `obecanje` da nesto stize, a to nesto kao i uvek je `Tresla se gora rodio se mis` ali svakako mora da bude nesto sto ce razocaranu masu da zauzda i primiri da se ponadaju pa makar jos jednom opet bili obmanjeni.

Prodaja im je zestoko opala, ljudi masovno prelaze na nVidia-u. Karte se daju bud zasto i to ne samo zbog mining-a vec da bi se prodale svakako.

update: Kad je rec o prodaji :

http://www.pcberza.rs/forum/topic.php?topid=59552&forid=33&katid=1

VMARC Re: ... 14.11.2014. 15:57 #571117

broj poruka: 9425
Na zalost, potpuno si u pravu.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
AMD Sempron 3850
MSI AM1I
2GB Kingston 1600MHz
160GB
LC Power 1340MI 75W

Intel Celeron G1820
Asus B85M-G
2GB Kingston 1333MHz
250GB
IGMax 500W

:: Ti bi za promenu Dejzi trebao malo da promenis tu taktiku jer cak i ovim kojim se dodvoravas kapiraju da to radis sa ciljem.. `Ja sam realan` ti apsolutno ne ide od ruke a po najmanje kada pricas o stvarima o kojim apsolutno nemas blage veze
:: Pre svega R390X je tranzicija Hawaii chipa u nizi nanometarski proces
:: Znaci nista novo, nista epohalno i nista sto ce doneti neke znacajnije promene na polju performansi
:: Sledeca i jako bitna stvar je da AMD NEMA novu arhitekturu i da i dalje samo prosiruje chip dodavajuci silne jedinice i samim tim ce se i TDP sa kojim se vec poodavno muce biti sve veci
:: Otud i potreba za vodenim hladjenjem a jednog dana ce doci do momenta kada kartu nece imati sa cim da ohlade
:: Da sumiramo, AMD vec duze vreme prodaje mud@ za bubrege iz generacije u generaciju a na njihove proizvode mogu samo da se pecaju neobavesteni i oni zagrizeni fanboy-evi
:: Sto rece tortojed, surogat indeed :
:: U celoj ovoj prici, da kazem glasini lezi `obecanje` da nesto stize, a to nesto kao i uvek je `Tresla se gora rodio se mis` ali svakako mora da bude nesto sto ce razocaranu masu da zauzda i primiri da se ponadaju pa makar jos jednom opet bili obmanjeni
:: Prodaja im je zestoko opala, ljudi masovno prelaze na nVidia-u. Karte se daju bud zasto i to ne samo zbog mining-a vec da bi se prodale svakako
:: update: Kad je rec o prodaji
:: http://www.pcberza.rs/forum/topic.php?topid=59552&forid=33&katid=
Dejzan Re: ... 14.11.2014. 15:59 #571118

Mene zabole ona stvar i za jedan i drugi tabo kako to ne skapiras vise to mi ne ide u glavu ????
Ti znas sta ce AMD da uradi? i Pricas za konzole da ne mogu igre da poteraju a pc ne pominjes .....(odvalice Ubisoft od tuzbi)
Nvidia je svoj proizvod izbacilia i mizeran napredak.. dok AMD to ISTO radi... kako ne razumes Nvidia i AMD su ISTO jedna i druga firma su iz USA i jedan i drugi moraju da saradjuju inace nestace oboje.....

Ova karta kad se pojavi pricaj tad o njoj a ne ovako napamet.Citaj GLASINA nista potvrdjeno ali dzabe navuko si se na zeleno nema povratka....

To sto trosis pare na komponete ti ne daje za pravo da trolujes kapiras ??
Uzgred nije ovo tema za prepucavnje vec vest to jest glasina...

SSD 128 Samsung Evo Pro
LC power Archangle 850 W

:: Ti bi za promenu Dejzi trebao malo da promenis tu taktiku jer cak i ovim kojim se dodvoravas kapiraju da to radis sa ciljem.. `Ja sam realan` ti apsolutno ne ide od ruke a po najmanje kada pricas o stvarima o kojim apsolutno nemas blage veze
:: Pre svega R390X je tranzicija Hawaii chipa u nizi nanometarski proces
:: Znaci nista novo, nista epohalno i nista sto ce doneti neke znacajnije promene na polju performansi
:: Sledeca i jako bitna stvar je da AMD NEMA novu arhitekturu i da i dalje samo prosiruje chip dodavajuci silne jedinice i samim tim ce se i TDP sa kojim se vec poodavno muce biti sve veci
:: Otud i potreba za vodenim hladjenjem a jednog dana ce doci do momenta kada kartu nece imati sa cim da ohlade
:: Da sumiramo, AMD vec duze vreme prodaje mud@ za bubrege iz generacije u generaciju a na njihove proizvode mogu samo da se pecaju neobavesteni i oni zagrizeni fanboy-evi
:: Sto rece tortojed, surogat indeed :
:: U celoj ovoj prici, da kazem glasini lezi `obecanje` da nesto stize, a to nesto kao i uvek je `Tresla se gora rodio se mis` ali svakako mora da bude nesto sto ce razocaranu masu da zauzda i primiri da se ponadaju pa makar jos jednom opet bili obmanjeni
:: Prodaja im je zestoko opala, ljudi masovno prelaze na nVidia-u. Karte se daju bud zasto i to ne samo zbog mining-a vec da bi se prodale svakako
:: update: Kad je rec o prodaji
:: http://www.pcberza.rs/forum/topic.php?topid=59552&forid=33&katid=
SkyFire ... 14.11.2014. 16:06 #571120

Dragi moj decace. Razlika je u tome sto ti nemas elementarno znanje ni ono M od glavne materije koja ti je potrebna da bi usao u neku polemiku. Ti zapravo ni ne razumes ono sto sam vec u prethodnom postu naglasio.

Poenta je uci u polemiku sa argumentima, pre svega sa znanjem a ne laprdati budalastine gde si ti nenadmasan.

I jos nesto, to da li si ti nVidia/Intel ili AMD/AMD opredeljen mene apsolutno ne zanima niti te posmatram nekim drugim ocima.

Ovde govorimo o tehnologiji i isticemo neke cinjenice davajuci odgovarajuce argumente koji su bazirani na sustini, a sustina je bar neko osnovno znanje da bi se bilo kakav razgovor mogao zapoceti.

Kad te stvari razgranicis a nekim cudom mozda nesto i naucis tad cu mozda sa tobom moci da razgovaram kao sa ravnopravnim `kolegom`. Ovako ces i dalje ostati ono sto predstavljas svima, maskota. Nazalost. No hard feeling.

P.S.Radi na sebi, ako vec hoces da pricas o necemu onda sedi i nauci. Ako dolazis na forum da se sprdas to je druga prica..

Bobi4ever Kako bi ono Dejzi rekao u ovakvim temama...ah, da... 14.11.2014. 16:10 #571121

broj poruka: 4879
AMD DOMINIRAJ!!!

zerocool55 Re: ... 14.11.2014. 16:55 #571128

broj poruka: 1131
Sky a i za sve ostale fanbojeve,
Ko sto sam napisao u jednoj drugoj temi ponavljam i ovde.

Mene interesuje da igram igrice na ma max podesavanjima u 1080p za sto manje para..

A to da li cu da imam 55 ili 100 FPS me uopste ne dotice bitno mi je da je meni fluidno i vec 280x mi sve to obezbedjuje koja polovna sa garancijom kosta oko 150 - 180 u zavisnosti od modela..

Sve preko toga je u fazonu imam moje pare trosim moje pare ali na takv mentalitet ko sto ti imas racunaju i AMD kod svojih fanbojeva kao i Nvidija kod tebe i svojih fan Bojeva..

To je najprostije receno i tako stoje stvari..

:: Dragi moj decace. Razlika je u tome sto ti nemas elementarno znanje ni ono M od glavne materije koja ti je potrebna da bi usao u neku polemiku. Ti zapravo ni ne razumes ono sto sam vec u prethodnom postu naglasio.
:: Poenta je uci u polemiku sa argumentima, pre svega sa znanjem a ne laprdati budalastine gde si ti nenadmasan
:: I jos nesto, to da li si ti nVidia/Intel ili AMD/AMD opredeljen mene apsolutno ne zanima niti te posmatram nekim drugim ocima
:: Ovde govorimo o tehnologiji i isticemo neke cinjenice davajuci odgovarajuce argumente koji su bazirani na sustini, a sustina je bar neko osnovno znanje da bi se bilo kakav razgovor mogao zapoceti.
:: Kad te stvari razgranicis a nekim cudom mozda nesto i naucis tad cu mozda sa tobom moci da razgovaram kao sa ravnopravnim `kolegom`. Ovako ces i dalje ostati ono sto predstavljas svima, maskota. Nazalost. No hard feeling.
:: P.S.Radi na sebi, ako vec hoces da pricas o necemu onda sedi i nauci. Ako dolazis na forum da se sprdas to je druga prica.
Dejzan Re: ... 14.11.2014. 17:11 #571134

Slusaj chale mnogo letis a to ne valja kapiras ? (tako ces razumeti nadam se )
MENE ZABOLE ZA TEHNOLOGIJU KAPIRAS ???? hocu ono sto plati da klati feeelllll meeee???
Dakle dal AMD dal Nvidia jebe mi se kapiras ??
O kom ti znanju pricas osim o svercu komponeti iz Nemacke ? u misiju rupu si se sakrio kad su krenule lavine na lose optimizovanje igre Asessina za PC (gore je proso nego konzole )
Ajde loptu na zemlju za pocetak kad izadje proizvod onda troluj ovako mozes samo da mi das kontra vest i nista vise....

@zerocool55 milijardu posto si upravu....
Samo ovde Skay ne kapira da 95% ljudi zabole za tehnologiju ali dzabe....

SSD 128 Samsung Evo Pro
LC power Archangle 850 W

:: Dragi moj decace. Razlika je u tome sto ti nemas elementarno znanje ni ono M od glavne materije koja ti je potrebna da bi usao u neku polemiku. Ti zapravo ni ne razumes ono sto sam vec u prethodnom postu naglasio.
:: Poenta je uci u polemiku sa argumentima, pre svega sa znanjem a ne laprdati budalastine gde si ti nenadmasan
:: I jos nesto, to da li si ti nVidia/Intel ili AMD/AMD opredeljen mene apsolutno ne zanima niti te posmatram nekim drugim ocima
:: Ovde govorimo o tehnologiji i isticemo neke cinjenice davajuci odgovarajuce argumente koji su bazirani na sustini, a sustina je bar neko osnovno znanje da bi se bilo kakav razgovor mogao zapoceti.
:: Kad te stvari razgranicis a nekim cudom mozda nesto i naucis tad cu mozda sa tobom moci da razgovaram kao sa ravnopravnim `kolegom`. Ovako ces i dalje ostati ono sto predstavljas svima, maskota. Nazalost. No hard feeling.
:: P.S.Radi na sebi, ako vec hoces da pricas o necemu onda sedi i nauci. Ako dolazis na forum da se sprdas to je druga prica.
SkyFire zerocool55 14.11.2014. 17:23 #571138

Ne dragi moj kolega. Ti imas sindrom prosecnog kupca koji svoju kupuvinu zeli da opravda kroz AMD kao nesto sto je najbolje. Nazalost stvari su malo drugacije.

Igrice na Max ne mozes da igras sa 280x a ni sa ekvivalentom GTX770 (cisto da ti napravim poredjenje i da ti rasvetlim malo zablude oko fanbojizma). Fluidnost je diskutabilna ali i te kako fizicki izmerena i rec je od 60 fps pa na dalje.

Najlakse je nekog deklarisati kao fanboy-a. Malo teze je uci u pravu sustinu.
Ja ne spadam u obicne korisnike niti me zanimaju osnovne stvari. Kupujem najbolje a ne prosecno ili ispod prosecnog ili ti proizvode koji me ne zadovoljavaju.

E sad, posto si sebe deklarisao kao nekog ko zna sta trazi bice interesantno da ces bas u buducnosti imati problema jer koliko god da AMD sece cene kartica i koliko god se neka karta ucinila povoljnom u odredjenom trenutku za neke buduce karte ces morati da menjas recimo i napajanje a to ce biti dodatni trosak a sa tim vec sad imaju mnogi korisnici problema jer 280x ne trosi malo kao ni 7970 a ni 7970 Ghz sto je sve jedno te isto.

Sve ovo sto sam upravo rekao tice se teme, pa da ostanemo u tom smeru..

Evo sta covek kaze, vozi GTX 970 na nekom napajanju od 550w bez problema :

http://forum.benchmark.rs/showthread.php?336840-GeForce-GTX-970-Thread&p=3973086&viewfull=1#post3973086

I trenutno stanje jeste takvo jer svi zele da se otarase AMD kartica, od rudara preko gamera. Na toliko veliku ponudu cene i moraju da budu nize, to je stvar stanja trzista.

zerocool55 Re: zerocool55 14.11.2014. 19:44 #571161

Dragi Sky,

Ja imam sindrom koji ima oko 90 % gradjana Srbije a to ide ovako,video sam da radi kako treba i super meni zasto bi placao nesto 250 eura ili 300 kada mogu isto to da dobijem za 160 eura ...

Igram i Crysis 3 na max sa ojom 280x ne ide 60 FPS ali ide 40 - 45 sto je dovoljno da si igra bez problema..

Kao sto sam kazes fluidnost je diskutabilna za mene je 50 FPS ko tvojih 100 FPS ali to nemozemo da komentarisemo jer svako gleda sa svoje tacke gledista...

Sto se napajanja tice imam garanciju 7 godina i imam Coler Master koji mi je ostao jos od rudarenja od 1000 W tako da neverujem da cu imati problema sa tim.

A i zbog rudarenja sam uzeo spravu koja se ukaci i daje trenutnu potrosnji i rezultati su sledeci,komp u mirovanju trosi 228W a u najopterecenijoj varijanti 350 W...

Tako da ne znam o cemu pricas sto se toga tice kada kazes da cu po tvojim navodima morati da imam mini nuklearnu elektranu da bi to napajao...

Ako cu za par godina morati da menja karticu jer vise nece sve d tera na max pa kupicu samo jos jednu 280x koja ce tada kostati oko 100 eura i dalje cu imati graficku koja je ekvivaletna nekoj NVidijinoj od 400 do 500 eura...

Sto se mene tice Sky ja mogu odmah da odem i da kupim sutra 5 TITAN kartica bez po muke,
Sva sreca pa nemam tvoju ideologiju u mojoj glavi :)

:: Ne dragi moj kolega. Ti imas sindrom prosecnog kupca koji svoju kupuvinu zeli da opravda kroz AMD kao nesto sto je najbolje. Nazalost stvari su malo drugacije
:: Igrice na Max ne mozes da igras sa 280x a ni sa ekvivalentom GTX770 (cisto da ti napravim poredjenje i da ti rasvetlim malo zablude oko fanbojizma). Fluidnost je diskutabilna ali i te kako fizicki izmerena i rec je od 60 fps pa na dalje
:: Najlakse je nekog deklarisati kao fanboy-a. Malo teze je uci u pravu sustinu
:: Ja ne spadam u obicne korisnike niti me zanimaju osnovne stvari. Kupujem najbolje a ne prosecno ili ispod prosecnog ili ti proizvode koji me ne zadovoljavaju
:: E sad, posto si sebe deklarisao kao nekog ko zna sta trazi bice interesantno da ces bas u buducnosti imati problema jer koliko god da AMD sece cene kartica i koliko god se neka karta ucinila povoljnom u odredjenom trenutku za neke buduce karte ces morati da menjas recimo i napajanje a to ce biti dodatni trosak a sa tim vec sad imaju mnogi korisnici problema jer 280x ne trosi malo kao ni 7970 a ni 7970 Ghz sto je sve jedno te isto
:: Sve ovo sto sam upravo rekao tice se teme, pa da ostanemo u tom smeru.
:: Evo sta covek kaze, vozi GTX 970 na nekom napajanju od 550w bez problema
:: http://forum.benchmark.rs/showthread.php?336840-GeForce-GTX-970-Thread&p=3973086&viewfull=1#post397308
:: I trenutno stanje jeste takvo jer svi zele da se otarase AMD kartica, od rudara preko gamera. Na toliko veliku ponudu cene i moraju da budu nize, to je stvar stanja trzista
SkyFire zerocool55 14.11.2014. 20:00 #571163

Idemo po stavkama..

Prvo pogresno poredjenje, za 300 eur vec malte ne mozes da uzmes GTX 970 a to je drasticno brza karta od 280x koju pominjes.

U svakom slucaju tvoj izbor, tvoj dzep, zelis da ustedis i cekas povoljnu priliku. Ok. Postujem.

Fluidnost jeste diskutabilna samo iz perspektive pojedinca zato sto nema svako isti prag tolerancije tj naucio je da se prilagodjava uslovima na nizi standard ali fizicki je merljiva fluidnost tj ona fluidnost koja se odnosi na broj fps-a i prema tome je i `propisan` standard na tih 60 fps +. To nisam ja izmislio vec profesionalci koji su to proracunali.
Da ne pominjem fluidnost koja se odnosi na one druge fenomene..

Napajanje sam ti pomenuo samo vezano za kontekst same teme, odnosilo se generalno jer si se javio sa pricom koja bas i nije vezana za temu, naravno shvatam, simpatizer si AMD-a pa eto, da kazes neku u odbranu.

Sto se tice napajanja, predpostavljam da je V1000 (Seasonic inside) tako da je to napajanje super i svakako si miran na dalje..

Sto se tice rudarenja, tu se naponi spustaju, klokovi i sl pa su vrednosti nekad i manje u odnosu na gaming a i zavisi od same skripte..

E sad ovo na kraju se malo kosi sa onom tvojom izjavom na pocetku.
Razmisljas kao svi prosecni Srbi ali zato imas kes za 5 Titan kartica bez po muke?

Da li shvatas da ti ne spadas u klasu obicnih prosecnih Srbalja?

I jos nesto.. Ja nemam ideologiju vec afinitete koji mi propisuju standard uz to i saznanje i iskustvo koje sam stekao godinama.

Uzaludno pokusavas da zamenis teze mada ako ti je lakse ja cu sa ponosom biti fanboy ali cu imati pravi proizvod a ne poluproizvod.

Pozdrav.
zerocool55 re 14.11.2014. 20:16 #571166

Ne uporedjujem ja Mars i Zemlju pa da mi poredjenje bude pogresno,uporedjujem sta moze se dobiti proizvodom koji kosta 160 i proizvodom koji polovan kosta oko 250 predpostavljam ili 300 eura a ta karta GTX 970 kako je ti opisujes neko bi pomislio da kada kazes drasticno vise da mislis preko 50% ...

Fluidnost smo zavrsili ne dodajem vise nista tu .

Napajanje stvarno jeste v1000 i Sea Sonic i to jeste dobro :)

Ne rudarim odavno sam prestao i podesio sam graficku na max za igrice.

Ja sada imam za 5 titana jer sam stedeo jer nisam uvek uzimao kartice od po 400,500 eura oko 2 god je trajala moja stednja i sa strane odvajao novac sto nije nimalo lako..

Ne pokusavam da zamenim teze cinjenica je ocigldna : Odnos cene i pruzenog... Samo nekome je dobro i super 280x a nekome je super GTX970 i tako...

SkyFire zerocool55 14.11.2014. 20:29 #571169

Da ali ako se vodis tom politikom onda uzmi u obzir realnu cenu kartice koja je recimo ovoliko

http://itsvet.com/proizvod/msi-radeon-r9-280x-3gb-gddr5-gaming/comp_comp_vga/24/3609

Isao sam random, a opet je MSI jedan od najjeftinijih.
Sa druge strane GTX 970 recimo nemas polovnu niti ces je imati uskoro.

A ono sto je bitno, te R280x upravo imas povoljno iz razloga jer je vas rudara bilo dosta plus oni gameri i sad svi prodaju karte. Imam utisak da hoces da kazes da je AMD povoljniji za ulozeno/dobijeno i da su cene takve jer je AMD neki Robin Hud? :)

Sadasnje stanje je upravo takvo iz razloga koje sam ti gore naveo. E sad kome to odgovara i voli polovnjake na kilo nek izvoli, ja zaista nemam nista protiv toga.

Posto si ustedeo zelim ti i dalje da ustedis bar jos duplo, pa da sebi kupis nesto sto ce biti od primarnog znacaja za tvoj zivot.

Pozdrav.

Maki8 Ovako 15.11.2014. 10:39 #571215

broj poruka: 43

Vidim da govorite o r9 280X i GtX770 to nisu ekvivalent karte GtX770 se vec pati u nekim igrama zbog 2GB memare, r9 ima 3GB to je ogromna razlika.
Sada bas ima jeftini polovni r9 280X tako da se za malo novca moze uzivati u igranju.

Citam te najave o novoj r9 300 seriji to ce biti preskupo pogotovo ako bude tacno da ce oduvat Invidu.
solaja777 eh kad se setim 15.11.2014. 10:56 #571217

broj poruka: 3277

nekad je dejzi gotivio sky-a , sta sad bi, da niste mozda kumovi .)

http://www.pcberza.rs/forum/topic.php?pg=2&topid=55903&forid=12&katid=2
DmasteRNo1 Re: eh kad se setim 15.11.2014. 11:56 #571221

broj poruka: 6102
Došlo mu konačno iz dupeta u glavu da se zeznuo kupovinom GTX770.
A valjda znaš i sam da Dejzi pati od sindroma da hvali ono što ima, pa kad promeni tabor pljuje po onom što je imao i hvali ono po čemu je pljuvao.

i5 2500K/CM Hyper 212+/MSI Z68A-GD65 G3/HyperX Green 2×4GB 1600/Samsung 830 128GB/ASUS R9 280X DCU II TOP/Dell U2412M/Xonar DX/Altec ATP-3/CM 690 III W/SF Golden Green Pro 650W/Logitech Wave/A4Tech V7

Dejzan Re: eh kad se setim 15.11.2014. 12:01 #571222

Dejzi gotivi svakog ko je realan i ko nije pristrasan.Poenta je izvuci maximum za svoj novac.
Ko pocne da daje argumente zasnivane na svojim zakljucima a ne potkrepljene cinjenicama taj nije vredan rasprave,,,,,

Ovde se pominju GLASINE a vec je pocelo :marketing,polu proizvod,prodavanje magle itd...
Ono sto moze da se vidi iz teme je da AMD ocito sprema BLITZKRIG e sad da li ce uspeti to je drugo pitanje...
Jedno je sigurno menjati 770GTX za 970GTX nema svrhe ceka se naredna generacija a i tad je pitanje.

SSD 128 Samsung Evo Pro
LC power Archangle 850 W

:: nekad je dejzi gotivio sky-a , sta sad bi, da niste mozda kumovi .
:: http://www.pcberza.rs/forum/topic.php?pg=2&topid=55903&forid=12&katid=
Dejzan Re: Re: eh kad se setim 15.11.2014. 12:08 #571224

Ono sto sam pazario pokazalo se odlicnim i dalje ostajem pri tome.Cinjenica da nisam vidovita zorka i znao da ce trebati vise Vrama i to je jedini propust sto nisam uzeo 770GTX sa 4GB DDR5 i to je to.
U ostalom svako od nas kupi nesto pa se pokaje zar ne ? Meni ce ova karta sljakati 3 godine sigurno a mozda i vise sobzirom da mi je u planu nabavka PS4..

SSD 128 Samsung Evo Pro
LC power Archangle 850 W

:: Došlo mu konačno iz dupeta u glavu da se zeznuo kupovinom GTX770.
:: A valjda znaš i sam da Dejzi pati od sindroma da hvali ono što ima, pa kad promeni tabor pljuje po onom što je imao i hvali ono po čemu je pljuvao
:: i5 2500K/CM Hyper 212+/MSI Z68A-GD65 G3/HyperX Green 2×4GB 1600/Samsung 830 128GB/ASUS R9 280X DCU II TOP/Dell U2412M/Xonar DX/Altec ATP-3/CM 690 III W/SF Golden Green Pro 650W/Logitech Wave/A4Tech V
Mortificat Re: Re: Re: eh kad se setim 15.11.2014. 12:39 #571225

broj poruka: 3519
Eh, sad se seti ko ti je predlagao da uzmeš GTX 770 sa 4 GB rama.

Intel® i7 4820K | Corsair H55 | Asus X79 Sabertooth | Gigabyte R9 280X & Sapphire 7970 Dual-X | 4x4GB Crucial Ballistix Tactical Tracer | Philips 32PFL3017 32`` | Corsair 600T | Enermax Revolution87+ 850W

:: Ono sto sam pazario pokazalo se odlicnim i dalje ostajem pri tome.Cinjenica da nisam vidovita zorka i znao da ce trebati vise Vrama i to je jedini propust sto nisam uzeo 770GTX sa 4GB DDR5 i to je to
:: U ostalom svako od nas kupi nesto pa se pokaje zar ne ? Meni ce ova karta sljakati 3 godine sigurno a mozda i vise sobzirom da mi je u planu nabavka PS4.
:: Intel I5 4670K +CoolerMaster Evo 21
:: Motherboard Asus Maximus Hero 6
:: GPU 770 GTX Asus Direct CU II O
:: SSD 128 Samsung Evo Pr
:: Memory Kingston HyperX 2400 Mh
:: LC power Archangle 850 W
:: :: Došlo mu konačno iz dupeta u glavu da se zeznuo kupovinom GTX770.
:: :: A valjda znaš i sam da Dejzi pati od sindroma da hvali ono što ima, pa kad promeni tabor pljuje po onom što je imao i hvali ono po čemu je pljuvao
:: ::
:: :: i5 2500K/CM Hyper 212+/MSI Z68A-GD65 G3/HyperX Green 2×4GB 1600/Samsung 830 128GB/ASUS R9 280X DCU II TOP/Dell U2412M/Xonar DX/Altec ATP-3/CM 690 III W/SF Golden Green Pro 650W/Logitech Wave/A4Tech V
Dejzan Re: Re: Re: Re: eh kad se setim 15.11.2014. 12:59 #571228

:D

jebiga zivotna skola

SSD 128 Samsung Evo Pro
LC power Archangle 850 W

:: Eh, sad se seti ko ti je predlagao da uzmeš GTX 770 sa 4 GB rama.
:: Intel® i7 4820K | Corsair H55 | Asus X79 Sabertooth | Gigabyte R9 280X & Sapphire 7970 Dual-X | 4x4GB Crucial Ballistix Tactical Tracer | Philips 32PFL3017 32`` | Corsair 600T | Enermax Revolution87+ 850W
:: :: Ono sto sam pazario pokazalo se odlicnim i dalje ostajem pri tome.Cinjenica da nisam vidovita zorka i znao da ce trebati vise Vrama i to je jedini propust sto nisam uzeo 770GTX sa 4GB DDR5 i to je to
:: :: U ostalom svako od nas kupi nesto pa se pokaje zar ne ? Meni ce ova karta sljakati 3 godine sigurno a mozda i vise sobzirom da mi je u planu nabavka PS4.
:: :: Intel I5 4670K +CoolerMaster Evo 21
:: :: Motherboard Asus Maximus Hero 6
:: :: GPU 770 GTX Asus Direct CU II O
:: :: SSD 128 Samsung Evo Pr
:: :: Memory Kingston HyperX 2400 Mh
:: :: LC power Archangle 850 W
:: :: :: Došlo mu konačno iz dupeta u glavu da se zeznuo kupovinom GTX770.
:: :: :: A valjda znaš i sam da Dejzi pati od sindroma da hvali ono što ima, pa kad promeni tabor pljuje po onom što je imao i hvali ono po čemu je pljuvao
:: :: ::
:: :: :: i5 2500K/CM Hyper 212+/MSI Z68A-GD65 G3/HyperX Green 2×4GB 1600/Samsung 830 128GB/ASUS R9 280X DCU II TOP/Dell U2412M/Xonar DX/Altec ATP-3/CM 690 III W/SF Golden Green Pro 650W/Logitech Wave/A4Tech V
Kutalion Re: Re: zerocool55 15.11.2014. 14:46 #571241

broj poruka: 2480
Da li ti stvarno pokusavas Sky-u da objasnis da te zanimaju samo performanse za pare koje si dao i da te zabole da li si kupio nesto na cemu pise nVidia,AMD ili Voodoo?

Brate boris se sa vetrenjacama, coveku ciji je jedini reper za kupovinu ime firme to apsolutno ne mozes objasniti.

Za kraj moracu da citiram ovaj legendarni komentar:
`ko voli polovnjake na kilo nek izvoli, ja zaista nemam nista protiv toga.`

Bas smo stekli taj utisak nakon izjave `polovnjake na kilo`.
Tebra, teski kompleksi, teski.

i5-4690k | Z97 Sabertooth mk.2 | Asus 280X DC2T | 8gb Crucial Ballistix@1600mhz CL8 | Samsung Evo 840 240gb | WD black 1tb | 750W cft-750-14cs | Cm Storm Stryker

:: Dragi Sky
:: Ja imam sindrom koji ima oko 90 % gradjana Srbije a to ide ovako,video sam da radi kako treba i super meni zasto bi placao nesto 250 eura ili 300 kada mogu isto to da dobijem za 160 eura ..
STRANA 1 OD 3  
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647176.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs