Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Problem sa napajanjem graficke kartice...
STRANA 1 OD 1
xdachax Problem sa napajanjem graficke kartice... 09.10.2007. 18:49 T5950

status: user
broj poruka: 24
Pozdrav svima! imam jedan naizgled naivan problem, ali me jako smara. Od kada sam kupio tu graficku karticu, GeForce 7600 GS (AGP), prilikom prvog ukljucivanja racunara (u toku dana) iskoci mi bezbroj poruka da je napajanje graficke kartice nedovoljno i da grafika mozda nece dobro raditi. Posto stvarni problem nije postojao (i najzahtevnije igrice uvek rade besprekorno), iz prodavnice su mi rekli da je takav problem normalan, da cekam da izadje najnoviji update drivera i da ce sve biti u redu. Ali avaj - sto je noviji drajver, ove iskacuce porukice su sve gore. Skoro sam skinuo najnoviji driver i sad iskacu ko lude, ne mogu ni start meni da otvorim. Pomozite, moze li to nekako da se iskljuci? Napajanje je LC Power 550W, tako da ne verujem da je to problem. Hvala!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Pisko E pa bate.... 09.10.2007. 19:04 #29779

broj poruka: 6650
Pa što ga ne napojiš, bem` ga? Ubači mu bre dodatni konektor za napajanje grafičke - imaš ga na LC-u - muški u ženski deo na kartici i reši se tog majmunisanja sa nedovoljnim iz vladanja...
Nisi valjda Piroćanac pa se bojiš povećane potrošnje?
xdachax sorry... 09.10.2007. 19:37 #29785

... nisam znao da moram da pomenem da sam to vec uradio! Cak sam i menjao konektore u slucaju da neki ne rade dobro, ali ne pomaze... Mogu li te iskacuce porukice nekao da se iskljuce? Da li je neko imao slican problem? I jos nesto - primetio sam da se porukice ne pojavljuju nekoliko dana po instalaciji drivera, ali mi nije jasno sta se to desi pa one krenu da iskacu ko nenormalne!

xdachax sorry... 09.10.2007. 19:46 #29787

... nisam znao da moram da pomenem da sam to vec uradio! Cak sam i menjao konektore u slucaju da neki ne rade dobro, ali ne pomaze... Mogu li te iskacuce porukice nekao da se iskljuce? Da li je neko imao slican problem? I jos nesto - primetio sam da se porukice ne pojavljuju nekoliko dana po instalaciji drivera, ali mi nije jasno sta se to desi pa one krenu da iskacu ko nenormalne!

mismi77 Imа.š 09.10.2007. 19:49 #29789

broj poruka: 105
možda imaš dodatni konektor na ploči pored grafičke. Uzmi detaljno pročitaj upustvo za ploču i grafičku možda tu nađeš rešenje.
grr el to CLUB 3D? 09.10.2007. 20:27 #29795

broj poruka: 242
http://www.elitesecurity.org/t222478-0#1323400
dosta se ljudi zali na ovu kartu
kod mene je klokovana radina stabilno sa COOLER MASTER
RS-350, 3 harda ,dvd rezac, klokovan celeron

Equinoxe Re: 09.10.2007. 21:30 #29801

broj poruka: 12057

Ako si ubo dodatno napajanje i siguran si da u toj grani ima napona, onda sa karticom nazad u laboratoriju (radnju).
xdachax Pa jeste 3D Club... 09.10.2007. 23:01 #29804

... a od laboratorije nista, istekla je garancija

Oglasnik 09.10.2007. 23:38 #29806

broj poruka: 726

Dacho,

Tvoja graficka je falicna.Posto je garancija istekla,jedini nacin da nesto izvuces je da pretrazis servise i registar bazu i iskljucis odgovarajuci servis (koji mu,je li,dodje kao PR graficke).Kreni od NVIDIA Display Driver Service - stopiraj ga,zatim ga Disable-uj (Startup type - Disable),pa restartuj racunar.Nalazi se u Administrative tools - Services (u Control Panel-u).U registar bazi se nalazi evidencija o servisima cije ti uklanjanje nece bas pomoci,jer su,uglavnom,vezani za nV Control Panel,a neki i nijesu funkciji.

Mozda pomogne...

Cronnin uh bre 01.11.2007. 23:41 #31934

broj poruka: 257

A ja bas hteo da je preporucim burazeru, koji nije hardcore igrac.
Jel to problem samo sa Club-3D-om ili su i Asusove i Gigabyteove falicne?
Onda bolje 1650pro.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647176.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs