Ocekujem da ce karta biti tu negde sa gtx770 ali sa dosta manjom potrosnjom.
U svakom slucaju sa gtx960 2gb za 1080p moraces za odredjene igre(novije a tih ce biti sve vise) seci neke efekte na medium/iskljucivati odredjene filtere...
I kao i uvek kod nvidije, kostace 30% vise jer ima 2gb vrama vise. U kom slucaju ce ti 970 biti daleko bolji izbor.
i5-4690k | Z97 Sabertooth mk.2 | Asus 280X DC2T | 8gb Crucial Ballistix@1600mhz CL8 | Samsung Evo 840 240gb | WD black 1tb | 750W cft-750-14cs | Cm Storm Stryker
:: Bice modela i sa 4gb sigurno :) :: http://valid.x86.fr/i32js :: :: :: Problem ce biti samo 2 gb gddr 5 :: :: Kako su poceli sledeca generacija igrica tražice minimum 4 ili 6 gb : :: :: :: :: :: ::
Kutalion ga ubode u centar, 960 sa 4 gb rama bice nesto jako malo jeftiniji od 970 a time i neisplativ pogotovo recimo asus, a jedino sto je poraslo sto se tice zahtevnosti od kad su izasle next gen konzole je kolicina rama na grafickoj.
Tice se textura a to je realno jedna od najbitnijih stavki inace je sve mutno/masno:
GTX 960 bi trebao da se pojavi u novembru. Imace 192-bitni memorijski interfejs i po svemu sudeci ne manje od 3GB. Ako budu koristili asimetricni memorijski kontroler tek onda se moze uzeti u obzir 2Gb/4Gb. Licno mislim obzirom da su se standardi podigli da ispod 3Gb nece ici ako bude razlika u kolicini memorije u odnosu na GTX970/980. Moze da se desi da takodje bude 4Gb po defaultu sto je po meni logicno. Karta ce biti ultimativni best buy kad se pojavi.
Ma to ce ista prica biti kao sa gtx 560ti, gtx 660ti i gtx 760. Dosta muzike za pristojan novac, nema tu sta da se pogadja preterano...
INTEL I7 4790k petarda @ Megahalems red ASUS Maximus VII Hero KINGSTON HyperX 2x4 gb 1800 MSI TF3 gtx 660 sli SAMSUNG 120gb EVO CM V700 SAMSUNG 2233rz 3D 120hz
:: Best buy, iako ne znamo koliko ce rama imati niti ista drugo.. *facepalm :: :: :: i5-4690k | Z97 Sabertooth mk.2 | Asus 280X DC2T | 8gb Crucial Ballistix@1600mhz CL8 | Samsung Evo 840 240gb | WD black 1tb | 750W cft-750-14cs | Cm Storm Stryker :: ::
Evo testa zadnje igre i kako vidite troši svih 4 gb graficke memorije http://gamegpu.ru/action-/-fps-/-tps/lords-of-the-fallen-test-gpu.html Kao što vidite procesor postaje sve manje bitan a možda i grešim Za Middle-earth Shadow of Mordor sa hd teksturama traži 6 gb memorije a i vecina drugih ispod 3 gb za maksimalna podešenje nece da može tj 4 gb postaje potrebno ili bar 3 gb. E da ga a taman sam mislio da sam rešio pitanje grafike sad mora da jurim još 3 gb. Što ne prave kao pre desetak godina grafike pa da ostave mesta da dodaš kolko ti memorije treba
Kakve veze ima koliko ce karta imati rama ako bude u rangu GTX780 recimo? Da nece neko da zrtvuje performanse i napredniju tehnologiju da bi recimo uzeo R280x jer ima 3GB i zamisli 384 bit-a. Stvarno *facepalm*
@Adzem
Upravo, pored toga sto je nV okvirno izlozila cenu za GTX 960. Setimo se GTX 660 Ti. Radio sam test za tu kartu.
Sky, mislim da ti apsolutno nemas ideju sta je ironija.
Ne kazem da nece biti bestbuy, nadam se da hoce, i nadam se da ce imati vise od 2gb rama, jer je neisplativo uzimati za buducnost nesto sa toliko malo vrama. Naravno ljudima koji menjaju kartice svake godine to nije veliki problem.
Nista ti ne znaci `superiorna tehnologija` kad ne mozes da je iskoristis da igras igru preko medium textura.
i5-4690k | Z97 Sabertooth mk.2 | Asus 280X DC2T | 8gb Crucial Ballistix@1600mhz CL8 | Samsung Evo 840 240gb | WD black 1tb | 750W cft-750-14cs | Cm Storm Stryker
Matrox je imao takva rešenja, koja su bila papreno skupa, ja sam to viđao samo na njemu na starijim modelima, na novijim više ne, naravno delovalo mi je cool, odmah sam razmišljao o nabavci SO-DIM memorije, mislim smejurija za grafičku staru desetak godina:).
Kada bi sada to praktikovali na grafičkim karticama, to znam da bi bilo jako skupo jer implementacija takve mogućnosti komplikuje sve, kontroler itd.. sigurno je to već razmatrano kao opcija od strane inženjera, ali nikad primenjeno zbog cene.. to je svakako dobro rešenje, ali koliko košta, to samo zna proizvođač.. moje laičko mišljenje je da se po nekoj logici ne isplati, kako proizvođačima, tako i potrošačima, jer je proizvodnja u odnosu od pre decenije toliko urbanizovana i masovna, robotizovana, da stvarno nema logike za tako nečim, kad možeš vrlo lako da smenjuješ grafiku staru godinu dana za noviju generaciju sa više memorije za plafon 100eu doplate, nek pretpostavimo da imaginarna dodatna memorija košta malo skuplje od 100eu, ali proširenjem memorije na grafičkoj karti nije nikakav upgrade, pogotovo zbog toga što možeš jeftinije da prođeš sa pride novom arhitekturom, novom garancijom i novim performansama.
:: Seca li se neko možda kako su ranije pravili graficke karte :: Imao si mesta da dodaš memoriju.Mislim da je to dobro rešenje zar ne :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647176. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.