Pozdrav svima! Odnedavno se pojavio problem sa zamrzavanjem ekrana (screen flickering) ili pucanje ekrana, gde se desava sledece: -slika u pozadini ili u igrici krece da puca -kursor mis-a usporava -crn ekran -message `Display Driver Stopped Responding and Has Recovered`
Sve radi na default, problem nisam imao zadnjih godinu dana, uradio sam prime98,memtest i msi kombustor testove gde je sve uspresno proslo.Promenio sam zadnjih 5 nvidia drajvera, problem se i dalje nastavlja.Ne znam tacno kada se crash desava potpuno je random. Da li neko ima iskustva sa ovim ranije....
da je graficka problem, posto sve testove prolazi... Oni bi iste testove radili, znajuci servisere ``popravka`` traje i do 40 dana. Postoji mogucnost da vrati graficku i da kazu da je sve u redu.
Pa uglavnom u desktop, surfovanje....desilo se i u meniju igrice heroes of the storm ali nisam zapoceo igru cim sam video da puca ekran izasao sam iz igre, gde se problem nastavlja u desktop-u...svaki restart racunara otklanja problem....
Takodje sam imao slican problem, i kao sto kaze miskonius resio sam ga updateom w7, pucao driver u desktopu, bukvalno dok je sistem u mirovanju i kad se nista ne desava sam od sebe. Naravno kad sam up w7, instalirao sam clean driver.
Jednom se desilo u start meni igrice, ekran je pucao, nakon cega sam odmah izasao iz igre, i restartovao sistem. Nikad nisam imao problem tokom igranja. Kad se problem pojavi, restart sistema resava. Ali opet ne znam sta izaziva ovaj crash dal surfovanje, neki software, ne mogu da izvalim.
@DejaN89 Windows 8.1 sve je update, reinstalirao sam sistem cak tri puta. Jedno sto sam siguran problem nastaje nakon surfovanja, ali opet ne uvek ,random. Iskljucio sam hardware accelator u chome pa cu videti. Nema logike da nesto crkava, jer problema tokom igranja igrica nema. A i koliko god opteretio cpu,ram,gpu sistem ne puca.
Pazi, mozda je do Win-a kao sto je Miskonius rekao, mada ja sam video isti problem sa jednom grafickom i nije imao veze sa Win-om vec sa grafickom. U 3D igrama i na tim klokovima, grafika je radila normalno, dok je u 2D pucao drajver samo tako. Nisam ulazio u problematiku da li je do BIOS-a ili do memorije na grafickoj, vec sam zamenio za drugu posto sam imao tu opciju. Ako ima noviji BIOS za tvoju karticu, flesuj, nije tesko, kod ASUS kartica je to debil friendly za uraditi. Ako ti ostane isti problem, kao zadnju opciju, probaj je u drugom racunaru, ako se isto desava, pravac servis.
Idi na sajt asusa, odaberi tacan model tvoje graficke (nemoj da pogresis), izaberi bios za download, skini i msm da cak na sajtu pise kako se radi, ima negde ispisano. Mozes flesovati preko ASUS GPU TWEAK programa. Jedan od sigurnijih nacina je da skines BIOS i preko programa ga nadjes gde si ga sacuvao, kliknes na fajl i flesujes na taj nacin. Skini prvo GPU-Z i vidi prvo koju verziju BIOS-a ima tvoja graficka. Pisem sa telefona i posla pa ti ovako u kratkim crtama objasnjavam.
kad ne lezi vraze za 2 min je izbacio dovoljno gresaka da sam na kraju dobio u zamenu novu kartu. probaj mozda pomogne,kod mene je beila memorija na grafici u crkavanju
print screen i posaljes u mailu da vide u servisu pozzz
Koji drajver imas instaliran i jesi li probao druge? Ovaj poslednji sto je Nvidia je izbacila bese pravio prbolem sa starijim karticama, mozda je to ovde po sredi....
Druze i ja sam imao problem sa najnovijim drajverom (344) pa sam sad na 327.02 i radi mi OK, necu ni da idem dalje dok radi dobro. Takodje Win. 8.1. :-)
Asus P5Q3DeLuxe Intel Q9550@3.8+CoolerMaster Hyper 212EVO Dual Kingston Predator KHX24C11T2K2/8X 4x4GB Asus ENGTX570 DCII Seagate ST3250318AS+ST3500418ASx2 Leadtek WinFast PxDTV2300H CoolerMaster Stacker 832 Black
Ma kakvo flesovanje BIOS-a karte, mani se corava posla...
28.10.2014. 19:51
status: user broj poruka: 10999
Drajver 344.48 radi kao svajcarski sat, na svim 7xx kartama (a i drugim, uostalom). Zeza te flash plugin ili directX, generalno. Za pocetak: u ``services`` iskljuci NV driver helper (set it to ``disabled``). Ako imas stariju verziju Chrome-a, apdejtuj. Ako koristis ``nezavisni`` Adobe flash player, apdejtuj... U NV control panel-u gledaj da ti je sve ``default`` izuzev u sekciji ``adjust desktop size and position``. Tu promeni na ``scaling: perform on GPU``, ``override the scaling mode set...`` a pod ``size ``enable desktop resizing``.
Menjaj drajver. Nvidia drajveri su postali čista kocka. Na svakih par meseci se pojavi đubre od drajvera koji puca kao lud. To rešavam tako što izaberem onaj koji mi provereno dobro radi i ne menjam osim ako nemam neke preke potrebe. Trenutno koristim 335.23 i kod mene dobro radi u kombinaciji sa 660ti na Win7 x64... Neki prethodni su pucali odmah po ulasku u win.
DDU (Display Driver Uninstaller) je odličan programčić za brisanje grafičkih drajvera.
1. Skineš DDU sa guru3D sajta http://www.guru3d.com/files-details/display-driver-uninstaller-download.html 2. restart iz sejf moda, 3. pokreni ddu kao admin, 4. klik na opciju `Uninstall the current an previous drivers and restart...` 5. nakon restarta instaliraj neki drajver sa kojim ti je računar dobro radio.
Ako ne upali promena drajvera odradi apdejt Win-a, ako ni to ne upali menjaj kartu. Izbegao bih flešovanje biosa kartice osim ako nisi siguran da znaš šta radiš.
Imam sličan problem i ja od kupovine novih delova.
12.12.2014. 00:08
status: user broj poruka: 517
Zamenjena je platforma, sve je radilo odlično nekoliko dana, dok nisu krenule WIN zakrpe.
Zakuca drajver ponekada, takođe i u WOT-u s vremena na vreme imam neke anomalije tokom igre tipa: dupli nišan tokom bitke, nišan tokom boravka u garaži, i umesto video klipova na YT-u se pojavi samo sivi ekran sa prugama u delu predviđenom za video...
Grafika je ATI MSI 5850.
Stavljen je AMD CCC 14.11.2 Beta
Drajveri su 14.301.1013-141117a-177876E
Mislim da sam se zeznuo sa tim BETA drajverima, jer temperatura grafike i ventovi rade normalno.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647176. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.