Ovako dvoumim se izmedju ova dva monitora/tv -a : 1.LG M228WA - 5ms, 300cd/m2, rezolucija 1680x1050, KONTRAST 3000:1 2.Samsung 225MW - 5ms ,300cd/m2, rezolucija 1680x1050, KONTRAST 700:1
E sad, samsung je skuplji za 80eur, oba monitora su 22`, sve je isto sem izgleda i ovog kontrasta ?!??!?! Ako mi neko moze reci sta znaci ovo ?! Da li je bolje 3000:1 ili 700:1 ?!? Ako bi mi neko pojasnio sta ovo znaci i sta je bolje od ponudjenih bio bih mu zahvalan.
Acer 22 ` wide - 16500 din [http://www.acer-srbija.com/tft/1.html] Za ostatak love (sto je oko 160 ili 240 evrica, zavisno da li je LG ili Samsung) mozes da kupis odlican TV iste dijagonale,stavis ga u sobu i imas neuporedivo lepsu sliku nego na monitoru. Poz.
Taj kontrast od 3000:1 je `ma važi`. On se dobija posebnim tweakovima, npr. kao što je Magic Bright kod Samsunga. Kao neka vrsta contrast boost-a. Slika, za moje oči, tad nepodnošljio šljašti, otvorim TC ili explorer (puno belog) i samo žmirkam. A i sve ostale boje šljašte. Užas, probao sam to na par modela i ne sviđa mi se.
To je što ti ja mogu reći, nemoj da ti contrast od osamsto pedeset i šest hiljada : jedan bude odlučujući faktor.
:: Ovako dvoumim se izmedju ova dva monitora/tv -a : :: 1.LG M228WA - 5ms, 300cd/m2, rezolucija 1680x1050, KONTRAST 3000: :: 2.Samsung 225MW - 5ms ,300cd/m2, rezolucija 1680x1050, KONTRAST 700: Ja bi isao na LG. :: :: E sad, samsung je skuplji za 80eur, oba monitora su 22`, sve je isto sem izgleda i ovog kontrasta ?!??!?! Ako mi neko moze reci sta znaci ovo ?! Da li je bolje 3000:1 ili 700:1 ?!? Ako bi mi neko pojasnio sta ovo znaci i sta je bolje od ponudjenih bio bih mu zahvalan :: Za igre/filmove je bolji veci kontrast(3000:1) i manji odziv(2-5ms) dok kod manjeg kontrasta dobijas prirodniju sliku....Npr. za projektante,dizajnere (AutoCAD,ArchiCAD,3D`S MAX,photoshop..kapiras vec) se ne preporucuje kontrast veci od 800-1000:1,tu nema brzog smenjivanja boja tako da je `opustenije` raditi sa manjim kontrastom. Pored kontrasta i odziva imas i ugao gledanja...sto veci to bolji...Pretpostavljam da provaljujes da ovo znaci da ces sa vecim uglom gledanja moci da gledas monitor sa strane bez gubljenja ili sa minimalnim gubljenjem kvaliteta slike...korisno kod gledanja filmova iz kreveta (ne bi trebao ici ispod 160/160,a sve preko je odlicno). Rezolucija sto veca..odnos ekrana vajd 16:9,16:10 ili klasican 4:3 Velicina tacke sto manja to bolje(ne veca od 0.29mm). Osvezavanje ekrana...ovo kod TFT monitora po meni i nije nesto bitno jer je slika odlicna na 60Hz dok bi na toj frekvenciji kod CRTa pocele da te peku oci posle sat vremena. Osvetljenost ekrana standard 300cd/cm* Imas i tehnomlogiju izrade(vrstu) ekrana,vrstu prikljucka analog/DVI....ali to me mrzi da ti objasnjavam misim da sam se vec previse upustio u objasnjavanje...
Ne volim da dajem neki peti predlog na postavljeno pitanje ali cu se usuditi da ti preporucim po meni best buy za gejmerske 22`. LG Flatron L226WTQ-SF.......oko 290e TFT/LCD, 22`, Wide, 1680x1050, 2ms, 3000:1, 300cd/m2, 0.28mm, 170°/170°, HDCP, D-Sub, DVI-D
LOL Sorry za delimicni offtopic,ali mislim da te i kolege nisu sasvim razumele.Ti hoces 22` monitor,srto je OK,ali hoces i integrisan TV,sto bas i nije OK,zato sam ti preporucio `Bolje je odvojeno,za istu lovu`.Mislim da je bzvz kupovati monitor koji ima integrisan TV tuner,sto povlaci i vecu cenu,a kvalitet i udobnost gledanja TV na TFT monitoru je diskutabilan. Poz.
:: LOL :: Sorry za delimicni offtopic,ali mislim da te i koleg :: nisu sasvim razumele.Ti hoces 22` monitor,srto j :: OK,ali hoces i integrisan TV,sto bas i nije OK,zato sa :: ti preporucio `Bolje je odvojeno,za istu lovu`.Mislim d :: je bzvz kupovati monitor koji ima integrisan TV tuner,sto :: povlaci i vecu cenu,a kvalitet i udobnost gledanja TV n :: TFT monitoru je diskutabilan :: Poz
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647176. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.