Evo ovako, imam jedan veliki problem oko monitora. Ne radi in nekog razloga EDID i ne mogu ko covek da postavim 1080p rezoluciju, nego sam to radio preko CCC, pa odcekiram EDID i odaberem 1080p i to je radilo ok.
Sada sam presao na nVidia i kada startujem OS rez mi je 640x480 i slajder za promenu rez ne mogu da pomeram, zakucan na tu rezoluciji i bog.
Pokusao u NV kontrol panelu da unesem custom rez. ali bez efekata. Kako da nateram da mi radi na 1080p? Ima li neko id vas gforce-asa neku ideju? Cackao i sa PowerStrip, nema rezultata.
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
Probao i to, vise njih i nista. Evo, sada sam uspeo preko NV control panela, kreiranjem custom rez. ali je trebalo odcekirati `enable resolutions not exposed by the display` iradi 1920x1080 :D NIsam video taj deo zbog male rezolucije pa sam rotatate display i uspeo da dcekiram.
Fala rode u svakom slucaju.
U mom slucaju nije problem ni do kabla ni do adaptera. Probao na desetine grafickih i sa DVI i sa D-sub i isto. Geknuo mi je monitor EDDID i ne ocitava rez.
Uspesno resavam ovaj problem iz CCC, a sada i sa NVidia k. panel-om kao sto sam opisao.
Sredio bih monitor, ali me vise mrzi da ga raskupusavam...trideset puta sam ga otvarao i popravljao i popusto mi jedan od kontakta na panelu ( zice konektora t-con na panelu, onaj siroki flat kabel ), a jako je zajebano lemiti, jer se zicice rastale koliko su slabe...pa sam odustao i koristim ga ovako sasvim normalno. Samo jednom podesim kada dizem OS i to je to, posle radi najnormalnije, tako da se necu baktati vise, pa koliko izdrzi...Slika i dalje odlicna....
5-6 godina star ( samsung 2243sn ), menjao CCFL, inverter trafo, kondenzatore...U medjuvremenu radio sa drugom T-con plocom i napajanjem...:D Jedino panel se jos drzi, mada ima jednu vertikalnu liniju, jako tanku...al sam navikao na nju i ne smeta mi...
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647176. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.