Pozdrav svima. Pre dva meseca sam menjao konfiguraciju i presao sa AMD-a na Intel (konfiguracija dole iz potpisa). I ranije, dok sam imao AMD mi se desavalo jednom u mesec dana da se zabode komp (to je bas bilo retko) ali sad je to skoro jednom dnevno. Igram igricu i samo sve odjednom stane, ostane slika, a zvuk trokira i to je to, komp ne reaguje. Onda moram da ga resetujem i sve je OK. Nekad mi se isto to desi kada otvorim dosta tabova na FF.. A ponekad mi samo izbaci plavi ekran. Pregledao sam hard disk sa hard disk sentinelom i kaze da je nasao 24 bad sectora i mu je health 65%. Procesor je nov, ploca je nova, graficka je nova.. Da li je problem u memoriji ili hard disku (to mi je jos sve pod garancijom)? Ili mozda nesto trece?
Pozdrav
CM HAF 932+Seasonic SS-750 W INTEL i5 4670k@4.2 GHz+RAIJINTEK Nemesis Gigabyte Z97X-SLI Crucial 2x4 GB DDR3 Ballistix LED Seagate 1TB+Samsung 2 TB F4 ASUS GTX770 2GB DDR5 Dell U2412M Logitech G105+MX518
Pa disk je onda u veoma lošem stanju, iz tog razloga se dešava problem koji imaš. To se dešava kada ima i 1 bad sektor.
:: Pozdrav svima :: Pre dva meseca sam menjao konfiguraciju i presao sa AMD-a na Intel (konfiguracija dole iz potpisa) :: I ranije, dok sam imao AMD mi se desavalo jednom u mesec dana da se zabode komp (to je bas bilo retko) ali sad je to skoro jednom dnevno :: Igram igricu i samo sve odjednom stane, ostane slika, a zvuk trokira i to je to, komp ne reaguje :: Onda moram da ga resetujem i sve je OK :: Nekad mi se isto to desi kada otvorim dosta tabova na FF. :: A ponekad mi samo izbaci plavi ekran :: Pregledao sam hard disk sa hard disk sentinelom i kaze da je nasao 24 bad sectora i mu je health 65% :: Procesor je nov, ploca je nova, graficka je nova. :: Da li je problem u memoriji ili hard disku (to mi je jos sve pod garancijom) :: Ili mozda nesto trece :: :: Pozdra :: :: :: CM HAF 932+Seasonic SS-750 :: INTEL i5 4670k@4.2 GHz+RAIJINTEK Nemesi :: Gigabyte Z97X-SL :: Crucial 2x4 GB DDR3 Ballistix LE :: Seagate 1TB+Samsung 2 TB F :: ASUS GTX770 2GB DDR :: Dell U2412 :: Logitech G105+MX518
Sta reci...? - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz with Retina display 2.5GHz dual-core Intel Core i5 Turbo Boost up to 3.1GHz 8GB 1600MHz memory 128GB flash storage Intel HD Graphics 4000
:: :: Pregledao sam hard disk sa hard disk sentinelom i kaze da je nasao 24 bad sectora i mu je health 65% :: :: :: :: CM HAF 932+Seasonic SS-750 :: INTEL i5 4670k@4.2 GHz+RAIJINTEK Nemesi :: Gigabyte Z97X-SL :: Crucial 2x4 GB DDR3 Ballistix LE :: Seagate 1TB+Samsung 2 TB F :: ASUS GTX770 2GB DDR :: Dell U2412 :: Logitech G105+MX518
Sumnjao sam i na memoriju zato sto sam imao problem sa Gigabyte plocom i AMD chipsetom (dok sam imao AMD), Kingston memorija nije htela da radi iznad 1333 MHz.. Valjda ovi bad sectori podlezu garanciji (da znam da nosim u servis). Hvala na potvrdi na ono sto sam najvise sumnjao da je u pitanju.
CM HAF 932+Seasonic SS-750 W INTEL i5 4670k@4.2 GHz+RAIJINTEK Nemesis Gigabyte Z97X-SLI Crucial 2x4 GB DDR3 Ballistix LED Seagate 1TB+Samsung 2 TB F4 ASUS GTX770 2GB DDR5 Dell U2412M Logitech G105+MX518
HDD menjaj pod hitno, memorija je moguce jer kad otvoris puno tabova u FF puni se memorija a hdd ne radi uposte.
Mozes da probas da stavis memoriju na auto pa vidi kako da je prepozna ili stavi na minimalni takt rada pa proveri onda dali imas bsod.
Ja imam cudan problem sa memorijom milism da je jedna modul crko radi na 800 ( ddr3 je u pitanju 1666 ) kako treba, kad je stavim na 1333 ili 1666 ne pokazuje BSOD jednostavno zabode sa vertikalnim linijama na ekranu, pomislio graficka medjutim na kraju sam nasao da je memorija, sto je najcudnije kad radi kako treba na 1666 ili 1333 ( hoce da radi po prad dana pa pocne da zeza ) sve testove prodje kako treba.
Pa hard radi najvise kada se popuni sva memorija(pagefile), taj rad moze samo da ga usporava, ne sme naravno da se javlja BSOD
:: :: :: :: HDD menjaj pod hitno, memorija je moguce jer kad otvoris puno tabova u FF puni se memorija a hdd ne radi uposte :: :: Mozes da probas da stavis memoriju na auto pa vidi kako da je prepozna ili stavi na minimalni takt rada pa proveri onda dali imas bsod :: :: Ja imam cudan problem sa memorijom milism da je jedna modul crko radi na 800 ( ddr3 je u pitanju 1666 ) kako treba, kad je stavim na 1333 ili 1666 ne pokazuje BSOD jednostavno zabode sa vertikalnim linijama na ekranu, pomislio graficka medjutim na kraju sam nasao da je memorija, sto je najcudnije kad radi kako treba na 1666 ili 1333 ( hoce da radi po prad dana pa pocne da zeza ) sve testove prodje kako treba.
U potpunosti se slazem, medjutim ne znamo dali puca kad proradi HDD ( page file ) ili kad se napuni memorija do odredjene granice.
U najgorem slucaju su oba, za sad sigurno HDD.
:: Pa hard radi najvise kada se popuni sva memorija(pagefile), taj rad moze samo da ga usporava, ne sme naravno da se javlja BSO :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: HDD menjaj pod hitno, memorija je moguce jer kad otvoris puno tabova u FF puni se memorija a hdd ne radi uposte :: :: :: :: Mozes da probas da stavis memoriju na auto pa vidi kako da je prepozna ili stavi na minimalni takt rada pa proveri onda dali imas bsod :: :: :: :: Ja imam cudan problem sa memorijom milism da je jedna modul crko radi na 800 ( ddr3 je u pitanju 1666 ) kako treba, kad je stavim na 1333 ili 1666 ne pokazuje BSOD jednostavno zabode sa vertikalnim linijama na ekranu, pomislio graficka medjutim na kraju sam nasao da je memorija, sto je najcudnije kad radi kako treba na 1666 ili 1333 ( hoce da radi po prad dana pa pocne da zeza ) sve testove prodje kako treba.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647176. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.