Inace imam prece stvari u zivotu,pa ne obracam paznju puno,da se ne nerviram... Vidim u jednoj od prethodnih tema,covek spomenuo da je poskupeo gtx 970,i poskupljenje iznosi 7000 dinara...
Bacim pogled na cene u emmi.rs,jelte,najjeftiniju radnju kod nas :
msi gtx 970 gaming,41.999 dinara,jelte, oko 445$, a na Amazonu 399$,inace ima gomila modela od 330-400$...znaci placamo oko 50$ skuplje,da zaokruzimo...Ali to je najskuplji model na Amazonu,ocigledno bez razloga... Svi drugi modeli,su jeftiniji,Evga GTX 970 ACX 330$,ASUS STRIX gtx 970 ,poznato jedne od najskupljih modela grafickih karti su upravo Asus Strix modeli - > 350$ . Naravno kod nas ni traga ni glasa od modela,samo se dobavio MRTVI MSI.
ALI GTX 980, ljudi moji, pa ovo je da covek sedne i da place. Pa nije to ekskluziva,nije to skupi auto,bubreg,niti PROFESIONALNA KARTA,vec mainstream gajming karta,alo,ALO, mrtva drzava i mrtvi narod ! ! !
GTX 980 KOD NAS >>>>> 72 000 dinara... SEDAMDESET DVE HILJADE DINARA ... ALO ! ALO ! OVAko pise na emiju - >GIGABYTE gtx 980 i to je referentna obicna karta. Na Amazonu, gigabyte gtx 980 gaming g1, sa 3 kulera, 630$. iliti 59 220 dinara...
CEMU RAZLIKA 135$ ? cemu ? KOME ? ZA STA ? Pritom je obicna referentna karta,znaci da je razlika i veca,ja sad poredim referentnu i nereferentnu....
ASUS p7p55d-e & INTEL i5 750 @ 3.8ghz/LEADTEK GTX 580/2x4gb exeleram black s. 1600 cl9/kingston v100 60 gb,WD blue 500gb + samsung f4 2tb.Samsung F2380.Asus Xonar DX,marantz pm550dc & Pilot stx40 + microlab H500
Kakve sad ima veze koja je cena na amazonu? Znas li da se amazon ne nalazi u srbiji i ne podleze istim zakonima o uvozu? Znas li koliko amazon takvih kartica nabavlja, a koliko domaci uvoznik? Znas li koliko ih amazon proda, a koliko domaca prodavnica? Kao kada bi sad neki lik iz Somalije pitao zasto kod njih gtx970 kosta 1500$ i ima samo da se kupi referentni model, a u Srbiji kosta 450$. Kvantitet nabavke, porez, carina, transport, potraznja itd...
Na stranu sto linkuje, kod nas su prodavci pohlepni. Nevezano za to da li je parce PC hardvera ili TV. Sve kod nas je i skupo i losa je paleta proizvoda. TV, komponente, mobilni, za sve to nadrndavaju cenu. Ima nesto sto je sa cenama jednako kao i u svetu, ali opet stvarno prevazilaze svaku meru.
Meni je reklama Tehnomanije, na bilbordima, bila cista bljuvotina, gde spominju `najbolji u Srbiji sa odnosom kvalitet - cena.`
Ja sam bio taj koji se zalio na poskupljenje. I strasno je, cim nesto ide dobro, umesto da uvezu vise i nastave tim trendom, nasi trgovci nas odalame po usima sa mnogo vecom cenom...
i5-4690k | Z97 Sabertooth mk.2 | Asus 280X DC2T | 8gb Crucial Ballistix@1600mhz CL8 | Samsung Evo 840 240gb | WD black 1tb | 750W cft-750-14cs | Cm Storm Stryker
Koji trpuju da je Srbija tamo neko vazno trziste, da se IT oprema valja kao alva. Pa taj Amazon za dan proda GTX 970 kartica, koliko se u Srbiji ne proda za vreme kompletnog trajanja citave linije GTX 970 proizvoda. I kako ocekujete da cena bude makar i priblizna...?
EDIT: Poruci neku od tih kartica preko Amazona, pa vidi koliko ce da te izadje...
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz with Retina display 2.5GHz dual-core Intel Core i5 Turbo Boost up to 3.1GHz 8GB 1600MHz memory 128GB flash storage Intel HD Graphics 4000
Kod nas ti grdnici iz Cacak cim vide da nesto dobro ide dizu cene u nebesa(kao sto su odrali ove novokommponovane rudare)koji su mislili da ima leba bez motike i da ce da zarade kuci da duckaju u Radeonke da im snize temperaturu dok one satro kopaju nesto...
Elem,htedoh reci,nema leba bez motike u se i u svoje kljuse...
Pa svi znamo za emmi kao najjeftiniju,da sam linkovao neku drugu radnju i dao primer bilo bi jos gore...
Ali sad ste i vi nerealni... PA stranci bi se jebali u dupe za 13 $ a ne za 135 ali,ok,sa vasim rezonom nije ni cudo sto zivimo u ovakvim govnima...
ne znam dali ste videli,koliko je poskupela registracija. Za 2.0 motore,od 10 000 dinara,tj ako ste placali 25 000,sad racunajte barem 35 000 i vise,zavisno od starosti,tj sto je noviji auto,to skuplje,i pomalo od konjaze.
ASUS p7p55d-e & INTEL i5 750 @ 3.8ghz/LEADTEK GTX 580/2x4gb exeleram black s. 1600 cl9/kingston v100 60 gb,WD blue 500gb + samsung f4 2tb.Samsung F2380.Asus Xonar DX,marantz pm550dc & Pilot stx40 + microlab H500
:: što se mene tiče...REKLAMA!!! :: support normality
o kome nesme da se prica / o onom ruznom radikalskom pacetu koje je izraslo u divnog crnog americkog labuda ?
za nerad se neslazem, to se desava samo u drzavnim sluzbama, kod privatnika probaj da neradis 10h i da nedas 110% sebe i dobices otkaz, a kao samostalni preduzetnik ako neradis 16h dnevno nema leba u plakaru.
@milunka za registraciju , pa mislim gde si bio celo leto, imali smo zesci NOJE scenario i odstetni zahtevi prema osiguravajucim drustvima iznose skoro 2 milijarde eura , te je stoga guvernerka NBS-a nalozila/naredila poslkupljenje osigiravajucih usluga za 2000% nebi li nekako nakupili pare za odstete :)
i niko nije izasao na ulice i pucao iz AK47 , e zato smo jadni , stranci bi zapalili drzavu za tako nesto :: :: :: Zivecemo u govnima zato sto smo lenj narod,zrtve tranzicije koji su navikli da leze 8 sati i dobijaju plat :: :: Takav narod bira takvu vlast,kao sto smo mi izabrali onog zvalavka o kojem ne sme da se prica,nekromancer ::
A to sto mora da se da 110% od sebe kod privatnika i sto samostalni preduzetnik mora da sljaka 16h dnevno sigurno su krivi radnici u drzavnim sluzbama.Smesno ! Valjda je nekakva logika daj i nama da bude bolje , e a bitno je komisiji da rikne krava a kravu niste ni videli.
Merkao sam 256GB Samsung 850 PRO cini mi se da je bio do 18k a sad 21k :(
:: :: o kome nesme da se prica / o onom ruznom radikalskom pacetu koje je izraslo u divnog crnog americkog labuda :: :: za nerad se neslazem, to se desava samo u drzavnim sluzbama, kod privatnika probaj da neradis 10h i da nedas 110% sebe i dobices otkaz, a kao samostalni preduzetnik ako neradis 16h dnevno nema leba u plakaru :: :: :: :: :: :: :: Zivecemo u govnima zato sto smo lenj narod,zrtve tranzicije koji su navikli da leze 8 sati i dobijaju plat :: :: :: :: Takav narod bira takvu vlast,kao sto smo mi izabrali onog zvalavka o kojem ne sme da se prica,nekromancer :: ::
uopste nisi ukapirao sta sam rekao, mi kao narod nismo lenji , lenji smo kad nam se omoguci da budemo lenji , kao npr javna sluzba gde bas nesto i neradis a primas platu. Dok kod privatnika za platu moras da radis zestoko, a kao preduzetnik ima da se raspadnes od posla ne bi li nesto zaradio, izuzev ako nisi u semi sa budzetom , onda je laganeze.
:: A to sto mora da se da 110% od sebe kod privatnika i sto samostalni preduzetnik mora da sljaka 16h dnevno sigurno su krivi radnici u drzavnim sluzbama.Smesno ! Valjda je nekakva logika daj i nama da bude bolje , e a bitno je komisiji da rikne krava a kravu niste ni videli :: :: Merkao sam 256GB Samsung 850 PRO cini mi se da je bio do 18k a sad 21k : :: :: :: :: :: o kome nesme da se prica / o onom ruznom radikalskom pacetu koje je izraslo u divnog crnog americkog labuda :: :: :: :: za nerad se neslazem, to se desava samo u drzavnim sluzbama, kod privatnika probaj da neradis 10h i da nedas 110% sebe i dobices otkaz, a kao samostalni preduzetnik ako neradis 16h dnevno nema leba u plakaru :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Zivecemo u govnima zato sto smo lenj narod,zrtve tranzicije koji su navikli da leze 8 sati i dobijaju plat :: :: :: :: :: :: Takav narod bira takvu vlast,kao sto smo mi izabrali onog zvalavka o kojem ne sme da se prica,nekromancer :: :: ::
Smradovanka rekla,kakvi zvalavko premijer i presdent grobar sa 2 razreda osnovne aka comi mega giga trend fax za sponzoruse,koja ima gratis doktorat ako da malo....
Zamisli ovi sto imaju yugo nece dugo,auto vredi 100 eura registracija 300
:: o kome nesme da se prica / o onom ruznom radikalskom pacetu koje je izraslo u divnog crnog americkog labuda :: :: za nerad se neslazem, to se desava samo u drzavnim sluzbama, kod privatnika probaj da neradis 10h i da nedas 110% sebe i dobices otkaz, a kao samostalni preduzetnik ako neradis 16h dnevno nema leba u plakaru :: :: :: @milunka za registraciju , pa mislim gde si bio celo leto, imali smo zesci NOJE scenario i odstetni zahtevi prema osiguravajucim drustvima iznose skoro 2 milijarde eura , te je stoga guvernerka NBS-a nalozila/naredila poslkupljenje osigiravajucih usluga za 2000% nebi li nekako nakupili pare za odstete :) :: :: i niko nije izasao na ulice i pucao iz AK47 , e zato smo jadni , stranci bi zapalili drzavu za tako nest :: :: :: :: :: :: Zivecemo u govnima zato sto smo lenj narod,zrtve tranzicije koji su navikli da leze 8 sati i dobijaju plat :: :: :: :: Takav narod bira takvu vlast,kao sto smo mi izabrali onog zvalavka o kojem ne sme da se prica,nekromancer :: ::
Cene su takve kakve su, na zalost, takvo nam je trziste. Inace cesto se pominje kako nasi trgovci dizu cene u nebesa, velika marza, bla bla. Pa nije ni cudo sto je tako, jer na primer oni koji izdaju lokale traze bolesne pare na mesecnom nivou, plus struja, voda, plate, itd..., a kad se pogleda prodavnica koliko oces, konkurencije na sve strane, nije ni cudo sto moraju da dignu malo cene, ne bi li uspeli da se skrpe za sve troskove. Pricam tako sa ljudima koji su privatnici, oni manji, ama bas svi se zale, nikome ne cvetaju ruze, cak pojedini manje zaradjuju nego neko ko radi u nekoj firmi za neko `iznad proseka` platu. Stvarno jadno. Inace dzepovi kupaca nisu bas puni, prodaja slaba, tako da i to malo karata sto ce se kod nas prodati moraju jednostavno da imaju malo jacu cenu, prosto je, ako se nesto trazi onda mu i cena malo skace, kasnije ce da se slegne, kao i uvek.
USA i EU imaju drugacije cene, London je najskuplji grad u Evropi za zivot a tamo su cene kad se prebace u dinare identicne kao i kod nas sto se tice hardvera, okani se USA trzista to je druga prica drugi je i kontinent...
Inace cene na pijaci i u maxiju za iste jabuke iz istog vocnjaka su drugacije, ne?
Da li ti covece znas da se dobar deo tih grafika kupi u srbistanu preko Amazona zato sto su domaci prodavci HALAVI !!!
Citat: `Rodbinsko-partijsko-naslednicki odnosi su nam stvorili tragicnu i intelektualno slabo razvijenu klasu ljudi koji vode drzavu, zato smo...` Tomato Republic Of Serbia, BRE !!!
:: Koji trpuju da je Srbija tamo neko vazno trziste, da se IT oprema valja kao alva :: Pa taj Amazon za dan proda GTX 970 kartica, koliko se u Srbiji ne proda za vreme kompletnog trajanja citave linije GTX 970 proizvoda. I kako ocekujete da cena bude makar i priblizna... :: :: EDIT: Poruci neku od tih kartica preko Amazona, pa vidi koliko ce da te izadje.. :: :: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - :: MacBook Pro 13-inch: 2.5GH :: with Retina displa :: 2.5GHz dual-core Intel Core i :: Turbo Boost up to 3.1GH :: 8GB 1600MHz memor :: 128GB flash storag :: Intel HD Graphics 400 :: ::
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647176. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.