Imam jedno pitanje, kada je monitor ugasen moze se primetiti sitno pistanje (od pozadi) kad priblizim uvo monitoru, pistanje je konstanto... da li je to normalno?
NIje do kabla napajanja. Piste zavojnice u napajanju. Kod svakog je tako, neki se jace cuju, neki slabije. Moguce i da kondenzatori ne rade svoj posao kako treba i trebalo bi ih sve redom zameniti. Ne moras da brines dok radi.
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
Svako elektronsko napajanje oscilira i mora da se cuje blago pistanje kada se prisloni uvce...E sad, zavisi od same konstrukcije istog i koliko napona odredjena komponenta vuce i shodno s tim, oscilacija varira, a samim tim i taj zvuk koji cujes....
Aha, medjutim ja kad izvlacim taj kabel iz monitora taj zvuk pistanja se prelama...primetio sam da se isti takav zvuk ponekad cuje I na punjacu telefona...
:: Svako elektronsko napajanje oscilira i mora da se cuje blago pistanje kada se prisloni uvce...E sad, zavisi od same konstrukcije istog i koliko napona odredjena komponenta vuce i shodno s tim, oscilacija varira, a samim tim i taj zvuk koji cujes... :: :: - Majstore, da li će ići ili neće ići :: - Hm, mislim da će biti čupavo. :: ::
Haha vazi :) znaci da ne brinem? jedino se bojim da mi nesto ne pregori u monitoru ili sta ja znam vec da moze, inace odlicno radi bez obzira na to pistanje. :)
:: Prelama se zato sto napajanje ostane bez struje i kako se prazni onaj najveci kond, tako se i oscilacija menja dok se ne isprazni i utihne :: :: Kao sto rekoh, svako elektronsko napajanje oscilira, bilo od monitora, kompa, punjaca za mob, laptop... :: :: Ili se to bas preglasno cuje ili imas dobar sluh. Ne brini, s godinama ces sve manje cuti te oscilacije : :: :: - Majstore, da li će ići ili neće ići :: - Hm, mislim da će biti čupavo. :: ::
takodje imam jedan od 2 monitora iz 2006 ili 2007 nzm tacno kad sam ga uzeo, i crkao je trafo, jednostavno jednog dana nije se ukljucivao vise monitor, tako da s obzirom da ti je takodje toliko star monitor radice dokle radi i postoji mogucnost da isto rikne trafo ili kondezatori, ili lampe, ako se non-stop koristi!
Skontao sam sada to pistanje se izgleda pojavljuje samo kad je kompjuter ugasen, evo sad kada mi je upaljen komp prislonim uvo i nista ne cujem...
Imam jos jedno pitanje, no ovom monitoru imam integrisane zvucnike, koristio sma ih par meseci u pocetku a posle toga nikako, juce sam ih nesto testirao kad ono desni ne radi, da li treba nesto softverski da podesim jer jako su slabo korisceni...?
Jesi li siguran da ti je kablic ok i da si dobro udenuo dzek - da udje do jaja?
Ako i dalje ne radi, pogledaj u opcijama za zvuk u monitoru da li postoji `balance` pa postavi na sredinu...Ako i dalje ne radi, onda je riknuo zvucnik ili malo redje jedan kanal u IC kolu TDA neki, mislim da je unutra...
P.S. Jbg, morase ovi baksuzi da se jave...Otpisi taj monitor, riknjava uskoro, garant :)
Ma kakvo otpisivanje, kakvi bakraci... monitor je ok nego samo zvucnik zeza .) pa ubo sam ga do jaja jebiga (valda) ali ko da ne valja kabel nem pojma vise, probao sam neki test na youtube gde govori left right i kad malo okrecem kabel (ovaj sto ulazi u comp, tel itd) cuje se i right...
:: Jesi li siguran da ti je kablic ok i da si dobro udenuo dzek - da udje do jaja :: :: Ako i dalje ne radi, pogledaj u opcijama za zvuk u monitoru da li postoji `balance` pa postavi na sredinu...Ako i dalje ne radi, onda je riknuo zvucnik ili malo redje jedan kanal u IC kolu TDA neki, mislim da je unutra.. :: :: P.S. Jbg, morase ovi baksuzi da se jave...Otpisi taj monitor, riknjava uskoro, garant : :: :: - Majstore, da li će ići ili neće ići :: - Hm, mislim da će biti čupavo. :: ::
Ma ok, ali najbolji test ti je kada pustis nesto na player-u, povuces balance na taj kanal koji ne radi icackas dzek/kabel i kad zacujes mjuzu, znaci da radi - drugi koji radi je mutiran, tako da nema zajeba. Ne cujes nista dok taj koji je u prekidu proradi.... Razmes?
:: Ma ok, ali najbolji test ti je kada pustis nesto na player-u, povuces balance na taj kanal koji ne radi icackas dzek/kabel i kad zacujes mjuzu, znaci da radi - drugi koji radi je mutiran, tako da nema zajeba. Necujes nista tok taj koji je u prekidu proradi... :: Razmes :: :: - Majstore, da li će ići ili neće ići :: - Hm, mislim da će biti čupavo. :: ::
Secem tuki ako nemas kuci bar 3 kom 2.0, 2.1, 5.1 sistema, ali zapeo si za te zvucnike u monitoru, pa to ti je...
Koristices ih pola sata i posle prikljuciti neki 2.1 i ciaos :D
Zezam se.. Imam neki 17` TFT i ima neverovatno kvalitetne zvucnike i pojacalo neki ogroman TDA sa hladnjakom - kao u boljim radio - kasetofonima za kola. Ne da rade, nego razbijaju. Odlicno za filmic i sl.
haha, nemoras da ga seces buraz, imam neke 2.1 A4tech, al desna ponekad zajebava, ma dosadno mi pa probavam ove s monitorom sto su dosle zainteresovalo me kakav kvalitet zvuka pruzaju...
Slusaj sad, probao sam to da cackam kabel, povucem ja onaj slider na desni kanal i cacnem kabel ovaj sto ide u kuciste i cuje se, ali fora je sto se cuje na levom i kad povucem slider na levi cuje se opet znaci bilo gde da povucem cuce se samo na levom... wtf?
Edit: a ovi moji nisu ni za kupatilo, cuju se gore od telefona, kontam da je to kao za prvu pomoc dva dana dok ne uzmes neke zvucnike :D
A moze biti i da ti je u kompu sjeban dzek, cim i ti A4tech zezaju. Pokusaj u realtek aplikaciji da postavis na 4 CH speaker, pa bocni kablic u plavi dzek u kucistu/zvucnoj kartici i vidi da li rade oba kanala bez ikakvog cimanja dzeka/kabla
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647176. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.