Koristim BenQ monitor T221WA (iz 2007), monitor odlicno radi i dan danas ali me jedna stvar kopka mesecima, ako ne vec i 2 godine , posto ovaj monitor ima vga ulaz samo, znaci slika bude nekad mutna/nejasna i kao da se stvaraju duhovi oko slova, bude onako izduplirano sve odnosno kao senka od slova... i jako mi smeta, i kad malo zategnem kabel i pomerim u stranu slika se ispravi ali ne 100%, sta bi to moglo biti?i isto tako neka plavo-siva lajna sa leve strane se proteze od vrha ka dole... jel do vga kabela? Da li treba da uzmem neki kvalitetniji kabel il sta vec ?
Probaj sa kvalitetnim VGA kablom jer je 99% do njega, mislim logicno je, sam si sebi odgovorio..
:: Koristim BenQ monitor T221WA (iz 2007), monitor odlicno radi i dan danas ali me jedna stvar kopka mesecima, ako ne vec i 2 godine , posto ovaj monitor ima vga ulaz samo, znaci slika bude nekad mutna/nejasna i kao da se stvaraju duhovi oko slova, bude onako izduplirano sve odnosno kao senka od slova... i jako mi smeta, i kad malo zategnem kabel i pomerim u stranu slika se ispravi ali ne 100%, sta bi to moglo biti?i isto tako neka plavo-siva lajna sa leve strane se proteze od vrha ka dole... jel do vga kabela? Da li treba da uzmem neki kvalitetniji kabel il sta vec :: :: :: http://www.speedtest.net/my-result/376526861 :: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=246028 :: :: Mikishon
Upravo to, stavi neki čestitiji kabl i rešićeš se tih smetnji. Generalno ako je mutna slika može da bude i do grafičke kartice, ali samo u slučaju da je baš neki krš tipa mx440 i slično. Novije grafičke preko VGA izlaza daju odličnu sliku tako da ako je novija u pitanju menjaj kabl. Ja sam se na jednom monitoru preporodio kad sam stavio neki stari debeli VGA kabl.
E pa to, definitivno moram uzeti novi, ovaj moj mora da je neko njesra kinesko, a koji mi preporucujete posto se ne razumem da opet ne uzmem neko sranje. i jos nesto, citao sam da je valda najbolje uzeti sa pozlacenim konektorima...
Bilo koji da nije tanak i da ne uzimas na buvljaku i slicno... Inace moguce da te zaza ulaz tj. kontakti na grafickoj, a ne sam kabal, no videces kad zamenis.
Ma samo pitaj da li možeš da zameniš ako ti pravi smetnje, niko ne može ovako sa fotografije da ti kaže da li je dobar, osim ako nije neki brendirani ili ako ne pišu sve karakteristike (presek, oklop...). Uzmi neki koji ima feritne prstenove na krajevima (to su oni mali valjci), svaki bolji to ima, a ako je tačna fotografija sa Gigatrona, onda ih taj što si linkovao nema.
ebem li ga valjda ce odraditi posao, a ima i onaj gore prvi link sto sam stavio on ima te valjke + jeftiniji je...mada kad uporedim ta dva (barem preko slika) ovaj drugi mi deluje kvalitetnije.
:: Trenutno ti ne treba, ok. Stavi ga u fioku, zatrebace ti nekad.. :: :: Ja cim se resim nekog tako kablica, sutra mi zatreba, pa onda jurcas unaokolo.. :: :: - Majstore, da li će ići ili neće ići :: - Hm, mislim da će biti čupavo. :: ::
Stigao kabel, sve je u redu, i @Zdebeli ima taj ferrite bead ali na jednom kraju, kabel je nemacki i veoma kvalitetan... nego slika je bolja a te senke se slabo primecuju tek kad bas priblizim glavu pa gledam pod uglom... za sad je dobro :)
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647176. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.