Interesuje me ( tacnije mog kolegu ) da li je ovaj model dobar za gaming ? Hoce da prikaci PC i PS3 na ovo pa da li mu je ovaj model dovoljno brz (odziv/input lag ) ?
Citao je neke review-ove po net-u, pominje se da monitor ima problem sa overshoot-om, pri brzim scenama ako je objekat i pozadina odredjene boje tj nijanse ( posto je VA panel ).
U medjuvremenu se pojavila novija revizija sa flicker free, pa da nije mozda na njoj otklonjen i ovaj problem sa overshoot-om.
Inace monitor kosta oko 22.000 din, pa ako ima neko da predlozi nesto bolje za ove pare nek ` izvoli.
Tako je, dobro si procitao, ta verzija `flicker free` nosi oznaku na kraju H, cini mi se, tako da je to mnogo bolji izbor, a nesto je malo skuplji. To je odlican monitor.
:: :: Interesuje me ( tacnije mog kolegu ) da li je ovaj model dobar za gaming :: Hoce da prikaci PC i PS3 na ovo pa da li mu je ovaj model dovoljno brz (odziv/input lag ) :: :: Citao je neke review-ove po net-u, pominje se da monitor ima problem sa overshoot-om, pri brzim scenama ako je objekat i pozadina odredjene boje tj nijanse ( posto je VA panel ) :: :: U medjuvremenu se pojavila novija revizija sa flicker free, pa da nije mozda na njoj otklonjen i ovaj problem sa overshoot-om :: :: Inace monitor kosta oko 22.000 din, pa ako ima neko da predlozi nesto bolje za ove pare nek ` izvoli :: :: Hvala
Samo da se neko javi da vidim sto se tice odziva ( tj overshoot-a ) da li je tu nesto poboljsano na ovoj novoj reviziji, i da li je sada dobar za brze igre ( fps, trke,.... ).
A dobro, to je taj, pomesao sam, na taj sam mislio(nema ih milion, vec samo 2), zato sam i napisao da `mislim`, jer nisam bio siguran, rasvetlio si Oba su deklarisani kao flicker free, ali ovaj HS ima bolje resen flickering free.. postoji uporedni snimak ova dva modela gde se tacno vidi razlika: https://www.youtube.com/watch?v=1CNOIbmUws0
@fervex, sto se odziva tice, za to ne brigaj.
:: :: Nesto si pomesao. Ne postoji GW2760HM bez M. Postoji GW2760HS, ali to je drugo :: Oba su flicker free, koliko znam ::
Upravo to i cekam, potvrdu od nekog korisnika, tj neko ko je uzivo koristio-testirao.
Posto je VA panel, a oni su poznati kao spori, tj da imaju problem sa odzivom, a ipak ce se u slucaju mog kolege koristiti za gaming, a ne za office-surf pa da ta stavka nije jako bitna.
Cena je povoljna s`obzirom da je ovo najjeftiniji `nonTN panel` monitor od 27`, pa zato trazim potvrdu sa vise strana da li je odgovarajuc za gaming.
Ma trazim i ja potvrdu ali je nema. Valjda je nov model pa jos nema mnogo vlasnika. A ako ih i ima treba da zalutaju ovde. Ne bih brinuo za odziv, to je davno resen problem. Vise me zanima ostrina slike i ravnomernost osvetljenja po vertikali.
Pa vidis sta je covek napisao, 22 000 din je u opticaju, ovaj kosta boga oca u poredjenju.
Da je dobar, jeste, samo ja ga nikako ne bih uzimao zbog rezolucije za tu dijagonalu(1080p na 27`), iako se mnogi ne bi slozili samnon ali to je moje licno misljenje.
imas isti od 24 incha pa ko voli nek izvoli, monitor je stvar na kojoj ne treba stedeti...jer se ne kupuje svakih 2 meseca... meni moj BenQ traje jos od 2007 :)
Ali sto bi nas narod rekao `kol`ko je dugo cebe, tol`ko se noge pruzaju` :)
Ostaje i dalje molba da ako neki od vlasnika GW2760HM `zaluta` na forum da napise rec-dve. A ostaje i da ako neko ima predlog za neki bolji model za sl pare neka predlozi ( max 25.000 din )
To je ispravno misljenje svake osobe koja se razume u monitore, i naravno jos uvek ima ispravan vid...
A osobama kao sto je nas dragi betmen, njima full hd mozes na 50 inca ispred nosa da stavis, njima je sve to u fulu...
INTEL I7 4790k petarda @ Megahalems red ASUS Maximus VII Hero KINGSTON HyperX 2x4 gb 1800 MSI TF3 gtx 660 sli SAMSUNG 120gb EVO CM V700 SAMSUNG 2233rz 3D 120hz
:: Pa vidis sta je covek napisao, 22 000 din je u opticaju, ovaj kosta boga oca u poredjenju :: :: Da je dobar, jeste, samo ja ga nikako ne bih uzimao zbog rezolucije za tu dijagonalu(1080p na 27`), iako se mnogi ne bi slozili samnon ali to je moje licno misljenje ::
Ijao! Sto bi her Zika rekao, `Nemoj pobratime ko boga te molim`. Pa gde nadje da pljujes sad covece, sace da krene opet gadjanje na sve strane, majko mila!
Dajte coveku savet za monitor, i da lepo kupi isti, do 25 000.
fervex, uzmi tog Benq-a i ne razmisljaj se previse. Ako je vlasnik prethodno imao neki krs od monitora onda ce svakako bilo koji noviji lcd da mu bude VRH.
:: To je ispravno misljenje svake osobe koja se razume u monitore, i naravno jos uvek ima ispravan vid... :: :: A osobama kao sto je nas dragi betmen, njima full hd mozes na 50 inca ispred nosa da stavis, njima je sve to u fulu... :: :: INTEL I7 4790k petarda @ Megahalems re :: ASUS Maximus VII Her :: KINGSTON HyperX 2x4 gb 180 :: MSI TF3 gtx 660 sl :: SAMSUNG 120gb EV :: CM V70 :: SAMSUNG 2233rz 3D 120h :: :: :: Pa vidis sta je covek napisao, 22 000 din je u opticaju, ovaj kosta boga oca u poredjenju :: :: :: :: Da je dobar, jeste, samo ja ga nikako ne bih uzimao zbog rezolucije za tu dijagonalu(1080p na 27`), iako se mnogi ne bi slozili samnon ali to je moje licno misljenje :: :: ::
Ma dobri su BenQ skroz, ja da imam sad para uzeo bih taj od 27 incha, ko bi rekao da ce BenQ tako da ispliva i da bude u top-u sa ostalim proizvodjacima, meni vec osam godina radi i ne zalim se.. :)
:: Hvala svima na odgovorima :: :: Taj model od 27` je cool izbor, a i ovaj novi, 24`, 1ms odziv, 144hz, i ostale `dzidza-bidze`.. :: http://gaming.benq.com/gaming-monitor/xl2430 :: :: Ali sto bi nas narod rekao `kol`ko je dugo cebe, tol`ko se noge pruzaju` : :: :: Ostaje i dalje molba da ako neki od vlasnika GW2760HM `zaluta` na forum da napise rec-dve :: A ostaje i da ako neko ima predlog za neki bolji model za sl pare neka predlozi ( max 25.000 din )
Evo sada me kolega pita dodatno podpitanje. Video je model Asus MX239H za za 21.950 din
Svidja mu se i ovaj model, pa izmedju ova dva modela sta mu je bolji izbor ?, a usput Benq je 27` a Asus 23`, pa sta je bolje za gaming ( mada vise bi voleo veci monitor ) :)
:: Evo sada me kolega pita dodatno podpitanje :: Video je model Asus MX239H za za 21.950 di :: :: Svidja mu se i ovaj model, pa izmedju ova dva modela sta mu je bolji izbor ? :: a usput Benq je 27` a Asus 23`, pa sta je bolje za gaming ( mada vise bi voleo veci monitor ) : ::
Znam da mora sam da odluci, ali je ne odlucan, sve misli ako uzme ovaj zeznuce se, trebao je onaj drugi :), uzeo bi radije ovaj Benq, veci je monitor, ali nikako da negde iscacka informaciju da nece imati problema tokom gaming-a ( ghosting-overshoot ).
Najgori monitor koji sam ikad imao je upravo BenQ. Ne bih ga uzimao ako ne bih mogao licno da se uverim kakav je. Ako se nesto promenilo nabolje drago mi je. Ali, ko se jednom opece...
Bolje da mu ovo ne prenosim, smorice se ko krtica u saksiji :)
Salu na stranu, nadam se da su korektnog kvaliteta, ipak ne ocekujem ultra-high mega kvalitet izrade i kvaliteta materijala, treba uzeti da je ovo `budzet klasa` monitora.
A tu je i garancija od 3 godine, pa i taj podatak bi trebao da govori o kvalitetu.
Ne mislim na izradu, plastika ko plastika, nego na sliku. Kako god da se namestim gornja polovina nije ista kao donja. Nije nesto strasno ali me nervira. U igranju se mozda i ne primeti, ali meni treba za rad, i ima da menjam.
Mozes da vratis u roku od 15 dana, ali to je smaranje. Ja bih odmah isao na Samsung ili ViewSonic, ima ih do 25k.
Tu nek isčita sve u vezi njega detaljno. Ali, nažalost ima samo za HS, jer je upravo on bolji i proveren, ako će uzimati Benq, po meni samo HS dolazi u obzir, ali mora da se poručuje. Druga opcija bi bila neki drugi panel, jedino VA i TN ima od 27` i za te pare i to par modela..
:: :: Bolje da mu ovo ne prenosim, smorice se ko krtica u saksiji : :: :: Salu na stranu, nadam se da su korektnog kvaliteta, ipak ne ocekujem ultra-high mega kvalitet izrade i kvaliteta materijala, treba uzeti da je ovo `budzet klasa` monitora :: :: A tu je i garancija od 3 godine, pa i taj podatak bi trebao da govori o kvalitetu. :: ::
Prema testu, monitor ima dobar input lag, ali mu je odziv malo problematican, pa sada koliko je problematican, tacnije da li smeta pri gamingu, ili se jedva primecuje tj nazire,... e sada ga ti budi pametan, pa odluci :)
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647176. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.