Intel I5 4670K +CoolerMaster Evo 212 Motherboard Asus Maximus Hero 6 GPU 770 GTX Asus Direct CU II OC SSD 128 Samsung Evo Pro Memory Kingston HyperX 2400 Mhz LC power Archangle 850 W
Ma najbolje da ce da puste Nvidiu da se igra sama :D Ako cene budu korektne i ako Mantle zazivi bice bom :D Sad i procesore da izbace i kraj
Intel I5 4670K +CoolerMaster Evo 212 Motherboard Asus Maximus Hero 6 GPU 770 GTX Asus Direct CU II OC SSD 128 Samsung Evo Pro Memory Kingston HyperX 2400 Mhz LC power Archangle 850 W
Kasnice skoro 6 meseci. Za to vreme nvidia ima da se namlati para. Kad krene 20nm eto Maxwell-a isto i sta ce onda? AMD je sve dalji i dalji od nV. Oni mogu da se takmice ali sami sa sobom tj jedino sa Intel GPU hahaha.
Ali opet, bolje da bilo sta izbace, stizu ovi hladni dani, treba grejati sobu, pozeljne su furune :D
Sta se lozis ? mene je delilo 5 sati od nabavke 280X pa sam na kraju uzeo 770 jer je to bilo na lageru. Karta mi se krivi sama od sebe i to od uglednog Asusa.To moj Safirkovic nije ni nudio kao salu. Slabo ce ko uzimati Nvidiu sobzirom da je nema u svetu konzola a AMD planira spajanje platformi... Videcemo kako ce optimizovati GTA V i Desteny ako budu bolje radile igre sa AMD bice veselo ... A ovako mozemo do sutra Kako god svako bira sta zeli da uzme .
PS. ja sam zadovoljan sa 770GTX da se razumemo vrhunska karta ali Asus je omanuo samo tako dzabe mu hladjenje kad se krivi ko Iphone 6 plus :D
:: Kasnice skoro 6 meseci. Za to vreme nvidia ima da se namlati para. Kad krene 20nm eto Maxwell-a isto i sta ce onda? AMD je sve dalji i dalji od nV. Oni mogu da se takmice ali sami sa sobom tj jedino sa Intel GPU hahaha. :: :: Ali opet, bolje da bilo sta izbace, stizu ovi hladni dani, treba grejati sobu, pozeljne su furune : :: ::
Ne mora uopste znaciti da ce se namlatiti para. jednostavno, svaka roba ima svog kupca. Fanovi svakog tabora ce se zaleteti sa ili sacekati kupovinu. Ovi ostali, videce kako ce se sve to pokazati i onda odluciti za kupovinu.
Mada, vrlo je zanimljiva ova `stacked` memorija.
To je ono sto nas korisnike zajebava. I ne, nije to konkurencija, nego jednostavno um par ljudi. Da imamo GPU kao sto je nV-ov, da imamo deo tehnologije GPU-a AMD-a (instrukcije i jos neke hardverske stvari), malcice nesto od Intela, stacked memoriju od AMD-a, Mantle i ako nV nesto smisli u hibrid modu, imali bi kartu koja bi razbijala.
To je taj cin koji me poprilicno nervira. Tj. serickanje svake kompanije na konto `mi imamo nesto sto konkurencija nema, a kicks-ass`. Lepo sad sve kompanije sto im kicks-ass i neka lepo to upakuju u jedan proizvod i neka se lepo teraju u PM.
_____________________________ P8P67 Pro v.3.1/i7 2600K/16GB RAM/MSI Lightning 770/SSD HyperX 120 3K/ 1TB/3TB SATA/X-Fi xtremeGamer Fatality Pro/CM 690 II Advanced/Toughpower 775W/LG 32LD750/X360 gamepad/Zalman MFC1 Plus/CM TX3 EVO
:: Kasnice skoro 6 meseci. Za to vreme nvidia ima da se namlati para. Kad krene 20nm eto Maxwell-a isto i sta ce onda? AMD je sve dalji i dalji od nV. Oni mogu da se takmice ali sami sa sobom tj jedino sa Intel GPU hahaha. :: :: Ali opet, bolje da bilo sta izbace, stizu ovi hladni dani, treba grejati sobu, pozeljne su furune : :: ::
Pa podupri Safirka da je pridrzi I moja 660ti je malkice kriva, iako je daleko laksa, opet je masivna, bila i u Corsair-u, previse je masivan hladnjak i graficka je preteska, ide dole iako ima popreko celicnu horizontalnu sipku kao ojacanje bas zbog tog razloga, da je nije, bila bi savijena mnogo vise.. nije to zbog toga sto je nVidia, nemoj da se brukas opet.. to se desava i kod AMD karti sa masivnim hladnjacima.. kao i kod ostalih proizvodjaca sa masivnim hladnjacima, ne primecuje se toliko i ne ometa radu.
:: Sta se lozis ? mene je delilo 5 sati od nabavke 280X pa sam na kraju uzeo 770 jer je to bilo na lageru. Karta mi se krivi sama od sebe i to od uglednog Asusa.To moj Safirkovic nije ni nudio kao salu :: Slabo ce ko uzimati Nvidiu sobzirom da je nema u svetu konzola a AMD planira spajanje platformi... Videcemo kako ce optimizovati GTA V i Desteny ako budu bolje radile igre sa AMD bice veselo ... A ovako mozemo do sutr :: Kako god svako bira sta zeli da uzme :: :: PS. ja sam zadovoljan sa 770GTX da se razumemo vrhunska karta ali Asus je omanuo samo tako dzabe mu hladjenje kad se krivi ko Iphone 6 plus :D :: :: :: Intel I5 4670K +CoolerMaster Evo 21 :: Motherboard Asus Maximus Hero 6 :: GPU 770 GTX Asus Direct CU II O :: SSD 128 Samsung Evo Pr :: Memory Kingston HyperX 2400 Mh :: LC power Archangle 850 W :: :: :: :: Kasnice skoro 6 meseci. Za to vreme nvidia ima da se namlati para. Kad krene 20nm eto Maxwell-a isto i sta ce onda? AMD je sve dalji i dalji od nV. Oni mogu da se takmice ali sami sa sobom tj jedino sa Intel GPU hahaha. :: :: :: :: Ali opet, bolje da bilo sta izbace, stizu ovi hladni dani, treba grejati sobu, pozeljne su furune : :: :: :: ::
Vise fanovskog prepucavanja nego pravih cinjenica, ko po obicaju. Mene zanima da li ce 390X i GTX 970 biti DX12, jer na pragu Win 9 ne znam zasto bih uzimao DX11 kartu.
390 X je najavljen i deo je prikazan a sto se tice DX koga boli uvo za to ? Realno ? mizerna je razlika izmedju DX10 i DX11 ako i bude razlika bice fore radi. Bolje da se AMD i Nvidia bave optimizacijom nego tehnoloskim napretkom koji realno niko i ne moze da iskorsti zbog ubogog sistema..
:: :: Vise fanovskog prepucavanja nego pravih cinjenica, ko po obicaju :: Mene zanima da li ce 390X i GTX 970 biti DX12, jer na pragu Win 9 ne znam zasto bih uzimao DX11 kartu. ::
Taj problem nema His ,Safirkovic,XfX Zotac ve ASUS da brukam se kao poznavalac i korisnik hardvera od 1997 godine da pazaraim kartu koju sam detaljno pregledao po netu i preporukama da ima fizicki deformitet... i to jos ugledna firma ASUS mozes misliti... Obrukao sam se samo tako ali boze zdravlja ispravi se to sa nekom novom buducom serijom sigurno ne iz Asusove kovnice.... I ta objasnjenja okaci macku o rep ali krivo je da sam se istripovao da me je Becks opet pobedio :D
:: Pa podupri Safirka da je pridrzi :: I moja 660ti je malkice kriva, iako je daleko laksa, opet je masivna, bila i u Corsair-u, previse je masivan hladnjak i graficka je preteska, ide dole iako ima popreko celicnu horizontalnu sipku kao ojacanje bas zbog tog razloga, da je nije, bila bi savijena mnogo vise.. nije to zbog toga sto je nVidia, nemoj da se brukas opet.. to se desava i kod AMD karti sa masivnim hladnjacima.. kao i kod ostalih proizvodjaca sa masivnim hladnjacima, ne primecuje se toliko i ne ometa radu :: :: :: :: Sta se lozis ? mene je delilo 5 sati od nabavke 280X pa sam na kraju uzeo 770 jer je to bilo na lageru. Karta mi se krivi sama od sebe i to od uglednog Asusa.To moj Safirkovic nije ni nudio kao salu :: :: Slabo ce ko uzimati Nvidiu sobzirom da je nema u svetu konzola a AMD planira spajanje platformi... Videcemo kako ce optimizovati GTA V i Desteny ako budu bolje radile igre sa AMD bice veselo ... A ovako mozemo do sutr :: :: Kako god svako bira sta zeli da uzme :: :: :: :: PS. ja sam zadovoljan sa 770GTX da se razumemo vrhunska karta ali Asus je omanuo samo tako dzabe mu hladjenje kad se krivi ko Iphone 6 plus :D :: :: :: :: :: :: Intel I5 4670K +CoolerMaster Evo 21 :: :: Motherboard Asus Maximus Hero 6 :: :: GPU 770 GTX Asus Direct CU II O :: :: SSD 128 Samsung Evo Pr :: :: Memory Kingston HyperX 2400 Mh :: :: LC power Archangle 850 W :: :: :: :: :: :: :: Kasnice skoro 6 meseci. Za to vreme nvidia ima da se namlati para. Kad krene 20nm eto Maxwell-a isto i sta ce onda? AMD je sve dalji i dalji od nV. Oni mogu da se takmice ali sami sa sobom tj jedino sa Intel GPU hahaha. :: :: :: :: :: :: Ali opet, bolje da bilo sta izbace, stizu ovi hladni dani, treba grejati sobu, pozeljne su furune : :: :: :: :: :: ::
:: :: Vise fanovskog prepucavanja nego pravih cinjenica, ko po obicaju :: Mene zanima da li ce 390X i GTX 970 biti DX12, jer na pragu Win 9 ne znam zasto bih uzimao DX11 kartu. ::
Ako se ne varam, Microsoft je rekao da ce karte koje podrzavaju dx11 podrzavati i dx12. Tj AMD baziran na GCN i Fermi, Kepler i Maxwell od NV.
:: 390 X je najavljen i deo je prikazan a sto se tice DX koga boli uvo za to ? Realno ? mizerna je razlika izmedju DX10 i DX11 ako i bude razlika bice fore radi. Bolje da se AMD i Nvidia bave optimizacijom nego tehnoloskim napretkom koji realno niko i ne moze da iskorsti zbog ubogog sistema. :: ::
Gamere valjda boli uvo za dx12 zato sto bi on trebalo da donese malo vise optimizacije o kojoj ti pricas,tj vise performansi sa istim hardverom. MS se malo uplasio mantle-a a mozda je i za gamere bolje da se to najavljeno ubrzanje dobije kroz DX nego kroz mantle ili nesto slicno iz jednostavnog razloga zato sto sve igre podrzavaju DX a za sve ostale standarde je potrebna dodatna implementacija i kartica iz odredjenog tabora(kazem odredjenog tabora jer me ne bi cudilo da i NV izbaci nesto kao mantle nekada). Barem ja tako na to gledam, tako da ono - DX12 ima potencijala da postane `big deal`. Ne kazem da hoce, ali postoji sansa.
Cekaj oces da kazes da se ceka DX 12 da bi sve radilo bolje ? a kako onda na konzolama radi to sve super sa DX 11 a kod nas problema koliko volis ?? COD Ghost trazi 6GB rama a realno mu 4 GB max ?? PRVO da se Win optimizuje za saradnju pa onda tek napredak u grafici... Mozes ti DX 14 da stavis kad ostalo nestima. I da MS ima ogromne probleme ali zato stize da ugasi brend Nokia....
:: @dejzan DX12 bi kao trebalo da donese upravo to, vece performanse kao i mantle :: Daj boze da to actually donese neka poboljsanja :: :: @Skyfire intel GPU se takmici sa Voodoo 2 karticom. Cudi me da nema podrsku za 3dfx : :: :: Q6600 @ 3.4Ghz | P5Q3 | Asus 280X DC2T | 2x4gb Crucial Ballistix@1600mhz | Samsung Evo 840 240gb| WD black 1tb| 750W cft-750-14cs | NZXT Tempest Ev :: ::
Koliko ja znam konzole ne koriste DX. Kod konzola radi po principu mantle-a. Direktni pristup hardware-u imaju igre, samim time preskace se high level API kao DX. Usled toga su performanse bolje.(na istom hardware-u)
Q6600 @ 3.4Ghz | P5Q3 | Asus 280X DC2T | 2x4gb Crucial Ballistix@1600mhz | Samsung Evo 840 240gb| WD black 1tb| 750W cft-750-14cs | NZXT Tempest Evo
:: Cekaj oces da kazes da se ceka DX 12 da bi sve radilo bolje ? a kako onda na konzolama radi to sve super sa DX 11 a kod nas problema koliko volis ? :: COD Ghost trazi 6GB rama a realno mu 4 GB max ?? PRVO da se Win optimizuje za saradnju pa onda tek napredak u grafici... Mozes ti DX 14 da stavis kad ostalo nestima :: I da MS ima ogromne probleme ali zato stize da ugasi brend Nokia... :: :: :: Intel I5 4670K +CoolerMaster Evo 21 :: Motherboard Asus Maximus Hero 6 :: GPU 770 GTX Asus Direct CU II O :: SSD 128 Samsung Evo Pr :: Memory Kingston HyperX 2400 Mh :: LC power Archangle 850 W :: :: :: :: @dejzan DX12 bi kao trebalo da donese upravo to, vece performanse kao i mantle :: :: Daj boze da to actually donese neka poboljsanja :: :: :: :: @Skyfire intel GPU se takmici sa Voodoo 2 karticom. Cudi me da nema podrsku za 3dfx : :: :: :: :: Q6600 @ 3.4Ghz | P5Q3 | Asus 280X DC2T | 2x4gb Crucial Ballistix@1600mhz | Samsung Evo 840 240gb| WD black 1tb| 750W cft-750-14cs | NZXT Tempest Ev :: :: :: ::
I mene to isto bas zanima, negde sam citao da ce biti razlike u karticama koje ce podrzavati DX12, i onih koje ce ga koristiti u punom kapacitetu. (full DX12 kartice) Mada mozda je to totalna glupost, ne znamo dok ne izadje.
Q6600 @ 3.4Ghz | P5Q3 | Asus 280X DC2T | 2x4gb Crucial Ballistix@1600mhz | Samsung Evo 840 240gb| WD black 1tb| 750W cft-750-14cs | NZXT Tempest Evo
:: :: Znam da su rekli da ce podrzavati, ali ne znam da li je isto dx11 karta koja podrzava dx12 i karta kojoj je dx12 vec implementiran ::
:: I mene to isto bas zanima, negde sam citao da ce biti razlike u karticama koje ce podrzavati DX12, i onih koje ce ga koristiti u punom kapacitetu. (full DX12 kartice :: Mada mozda je to totalna glupost, ne znamo dok ne izadje :: :: Q6600 @ 3.4Ghz | P5Q3 | Asus 280X DC2T | 2x4gb Crucial Ballistix@1600mhz | Samsung Evo 840 240gb| WD black 1tb| 750W cft-750-14cs | NZXT Tempest Ev :: :: :: :: :: Znam da su rekli da ce podrzavati, ali ne znam da li je isto dx11 karta koja podrzava dx12 i karta kojoj je dx12 vec implementiran :: :: ::
Zar ti nisi `92 godiste..? Sa 5god. si krenuo da se bavis hardware-om? Napredan mladić (Aj da ne bude baš `94 :) Od masivnih hladnjaka kod AMD karti, ja sam video jedino ASUS DCU, Zotac na AMD-u nisam skoro video..ako sam uopšte video. Ti si od svega toga imao samo Sapphire i Asus, za ostalo nisi imao vremena za svoje godine iskustva
:: Taj problem nema His ,Safirkovic,XfX Zotac ve ASU :: da brukam se kao poznavalac i korisnik hardvera od 1997 godine da pazaraim kartu koju sam detaljno pregledao po netu i preporukama da ima fizicki deformitet... i to jos ugledna firma ASUS mozes misliti.. :: Obrukao sam se samo tako ali boze zdravlja ispravi se to sa nekom novom buducom serijom sigurno ne iz Asusove kovnice... :: I ta objasnjenja okaci macku o rep ali krivo je da sam se istripovao da me je Becks opet pobedio :D :: :: ::
Re: Re: Re: Re: Re: Kasno Marko na Kosovo stize :)
30.09.2014. 12:08
status: user broj poruka: 6102
A, ne, ne, ne. Dejzi je 84. godište, samo što deluje 10 godina mlađe.
i5 2500K/CM Hyper 212+/MSI Z68A-GD65 G3/HyperX Green 2×4GB 1600/Samsung 830 128GB/ASUS R9 280X DCU II TOP/Dell U2412M/Xonar DX/Altec ATP-3/CM 690 III W/SF Golden Green Pro 650W/Genius KB-G265/A4Tech V7
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647176. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.