Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
moze li da osteti
STRANA 1 OD 1
bocacu moze li da osteti 06.10.2007. 15:39 T5905

status: user
broj poruka: 252

dali moze podizanje fsb a da osteti graficku kartu,sta je u podizanju najkriticnije odnosno koji deo je najvise u opasnosti
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Oglasnik 06.10.2007. 16:05 #29544

broj poruka: 726

Podizanje FSB ne moze da osteti graficku karticu,ali opciju (koja se nalazi u BIOS-u) `PCI Express frekvencija` podesi na `100` (ili - ako je pomenuta opcija podesena na `Auto`,zbog sigurnosti je treba promijeniti na `100`).

Nista nije u opasnosti,ukoliko ne pretjerujes sa podizanjem voltaze/a.Nezeljeni efekti su nestabilnost sistema ili odbijanje sistema da se startuje.Ukoliko imas nekvalitetno napajanje,onda je ono favorit za Valhalu.
Pisko Hrabrost - ludost 06.10.2007. 16:31 #29548

broj poruka: 6650
Sagledavajući sveukupnu spoljnotrgovinsku situaciju, a ta je, da je default produkcija mobo-a i grafa žutog porekla, mnogobrojnih izvora i čudnovatih poimanja standarda (upravo, samoupravni pogledi i dogovori o standardima), ja se ne bih baš kladio da u svakoj kombinaciji dizanje fsb-a može proći samo sa zakucavanjem. To je pitanje sigurnostnih granica, standarda i njihove implementacije, a ona je na savesti proizvođača samih, jer, dizanje fsb-a svaki od njih naglašava - da je na vašu odgovornost i da ih pravo boli q šta će loše poći po vas...
P.S. Valhala je previše dobro mesto za crknuto napajanje.
bocacu za oglasnika 06.10.2007. 21:16 #29565

broj poruka: 252

imam jedno pitanje za tebe,dali da flesujem bios.iz vise razloga
1.od kada je imam laze za temperaturu hladnjak je hladan kao led a
pokazuje 55-60
2.klokovao sam cpu fsb do 400 i puko mi je windows jedva sam povratio particiju
od tada meni u biosu radi nekako usporeno a izgubio je malo na performansama na primer pre toga u 3dmarku 05 12310 a sada nece vise od 12050 u defaltu.
ostalo ne primecujem razliku
6400 c2d
8800gts
ASUS P5B 965
dali je tacno da novi bios za ovu plocu podrzava fsb 1333 i dali cu kasnije moci normalno da koristim recimo e6850 3.0 ghz c2d

Oglasnik 06.10.2007. 22:54 #29569

broj poruka: 726

Mislim (ali nijesam siguran) da BIOS 1601 omogucava podrsku za 1333 MHz.

1.BIOS ne treba flesovati ako je razlog sumnja u ocitavanja temperature,barem ja to ne bih radio.Temperaturu mozes provjeriti i sa drugim programima (Everest,SpeedFan,Hardware sensors monitor) i uporediti sa podacima iz BIOS-a.

2.Moguce je da je u pitanju voltaza (nijesi izabrao adekvatnu),moguce je da je FSB strap - presao si 400MHz i frekvencija Northbridge-a se povecava,sto prouzrokuje (mada,ne bi trebalo) nestabilan rad Win-a.

Ne opterecuj se rezultatima u 3DMark-u.
Kn0b Re: moze li da osteti 08.02.2008. 02:56 #43137

broj poruka: 108

::
:: dali moze podizanje fsb a da osteti graficku kartu,sta je u podizanju najkriticnije odnosno koji deo je najvise u opasnos

A da li se podigne frekvencija na PCI slotovima kad se digne FSB? Znam da je to bio slucaj sa starijim masinama.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs