Re: Koja graficka karta iz novih generacija bi bila adekvatna...
21.09.2014. 11:44
status: user broj poruka: 164
:: :: Da li bi datoj konfiguraciji prijao neki SSD
I to kako, ako imaš para, obavezno ga kupi i koristi ga kao sistemski disk. Ubrzanje će biti ogromno. Evo, samo da ti kažem da se meni sistem budi iz sleep moda za svega 3 sekunde. Ja ga inače uvek stavljam u sleep, retko kad ga isključujem sasvim. Moj ti je predlog: http://emmi.rs/ssd-ssd-sata3-120gb-samsung-840-evo-540-410mb-s.11.html?productId=36542 a ako imaš za veći kapacitet, još bolje.
Ako ides na 270x, u zavisnosti od monitora, kupujes i kolicinu memorije, tako da tebi 2GB model odgovara za 1080p. Mada su modeli sa 4GB `na pola puta` do cene 280ice, tako da se, po meni, ne isplate.
SSD bi ti bio najbolji moguci upgrade, pametnijibpotez i od graficke. Toliko.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz with Retina display 2.5GHz dual-core Intel Core i5 Turbo Boost up to 3.1GHz 8GB 1600MHz memory 128GB flash storage Intel HD Graphics 4000
Nije `hica` naravno. Ne moram da je kupim odmah. Najbitnije u celoj prici mi je da ne kupujem kartu koja zbog ostatka konfiguracije nece moci da pruzi svoj maksimum odnosno da neka komponenta (CPU ili RAM) ne bude tzv. `usko grlo` ili recimo da napajanje ne bude dovoljno da je `napoji` el. energijom.
imas onda izbor, kako amd tako i nvidie.. koliko uopste planiras da das novca? ocekuj korekciju cena 700 serije i amd spustanje cena pojedinih modela..
Intel I5 4670 + Arctic Cooling Freezer I30 Gigabyte G.1 Sniper B5 Kingston Hyper X Beast 2x4gb 1600mhz Seagate Baracuda 1Tb Seasonic G550 550W Gold Fractal Design Define R4 Black Pearl with Side Window Dell P2414H...
Ne znam kakvo je to napajanje.Meni je ta ploca kao kod tebe samo T (DDR3) isti cpu na 4GHz i 6970 na CFT-600-14CS radilo bez problema,E sad razlika 280x i 6970 je u full load je oko 20w ,tako sam nesto procitao.Mada za obe karte pise sa su Power (Max TDP) 250 watts.Probas vidis kako se ponasa ,ako ne valja zamenis napajanje.
M Power-3770k-Beast 16GB-Hyper X 120GB-7970 BE-Nitro 850W-H 100
Moj jedini savet ti je da zaobidjes Nvidia karte na tom phenomu
21.09.2014. 15:01
status: user broj poruka: 6876
Moj 955 ni gtx 660 i gtx 660 ti preko 80% usage nije uspeo da izgura,i to klokovan na 3.7ghz.Uglavnom je to bilo oko 65-70% iskoriscenja. Secam se na default na 3.2ghz,BF3 multiplayer mapa Caspian Border,64 igraca,gtx 660 ti usage 40-45%.Haos :)
Partizan se voli,za druge se navija,rece jednom Dusko Radovic
Hoce, zato sam ti i rekao da je uzmes. I ako bude overkill, to ce biti u veoma maloj meri, svakako bolje nego neiskoricen potencijal sa 270x .) Dakle, 280x je tu tip top. Plafon. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz with Retina display 2.5GHz dual-core Intel Core i5 Turbo Boost up to 3.1GHz 8GB 1600MHz memory 128GB flash storage Intel HD Graphics 4000
:: Uzeo bih R9 280X ako ce joj ostatak konfiguracije `dozvoliti` da da svoj pun potencijal :: :: ::
Iz te generacije a postoje i testovi na netu AMD je vise procesorski zahtevan i teoretski nema sanse da vremesni 965 gura nesto od predlozenih karti a da to bude maksimalno iskorisceno pogotovu ne nesto iz visoke klase u prethodnoj generaciji.
Ja nemam predlog a da bude adekvatan i od pomoci ali sigurno necu da pricam na pamet i da te savetujem na nesto sto nije ispravno.
Ti mozes da stavis i GTX 780 Ti ili R9 290X nije nikakav problem ako to tebi odgovara i ako smatras da ti je dovoljno snage onoliko koliko procesor moze da istera iz grafike.
Na taj setup pun potencijal NECES dobiti to je fakat. Samo gledaj da ne ulazes previse i uzmi ono sto cenis da bi bilo ok.
Druze, poceo sam ovu pricu da bih dosao do adekvatnog resenja jer necu bez veze da ulazem u nesto sto necu moci da iskoristim. Uzecu onu kartu koja ce mi pruziti ono sto trazim pa bilo da se radi o 280, 270 ili nekoj trecoj karti.
Zato sam ti i rekao da se ne oslanjas na ne proverene price i gluposti.
Ja ti nisam nista predlozio upravo iz tog razloga jer ne postoji adekvatan predlog da bi ti bio u potpunosti zadovoljan.
Ono sto bih mogao da te savetujem jeste da izaberes nesto sto ti je dzepu najpriladnije ovog trenutka a sto je adekvatna zamena za 6850, znaci nemoj da se zaleces i da kupujes neke karte od kojih neces imati benefita a dzape ce po dzepu da te kosta.
Nadam se da si svestan da znam sta ti pricam jer se u ovu materiju razumem odlicno.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647176. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.