Imam Samsung Syncmaster 206 BW monitor od pre jedno mesec dana i stvarno sam ekstra zadovoljan njime.Međutim ima jedna začkoljica da nepodržava po difoltu manje wide rezolucije (1440 X 900 i 1280 X800) već isključivo nativnu 1680 X 1050.Za straije igre to je ok,sve one rade dobro i u toj visokoj rezoluciji,ali sa novijima je problem. Trku sa ovim zverima od grafičkih karata svakako nemogu dobiti (trenutno imam 7900 GTX) i plafon što bih mogao sebi priuštiti je neki 8800 GTS ali ne u neko skorije vreme.Zato me zanima postoji li neka mogućnost ubacivanja ovih manjih wide rezolucija kao custom varijante i takođe koliko je to inače zdravo za monitor? Pozdrav svima i unapred hvala na savetima. Bane
Ne razumem u kom smislu ne podrzava manje rezolucije??Jel u podesavanjima za monitor ne nudi ni jednu rezoluciju sem native ili sta??Jel si instalirao drajvere za grafu i za monitor??Ako nisi to ucini i pojavice ti se vise opcija..
Tvoj monitor podrzava SVE rezolucije do 1680x1050, koja mu je i radna. Tebi ptoblem ne lezi u monitoru vec u necem od sledeceg: Drajverima za monitor, porazi najnovije na Samsungovom sajtu Drajverima za VGA, potrazi najnovije na nvdiinom sajtu Najverovatnije problem je u samim programima (igricama) koje koristis jer ti ne daju sve wide opcije, vec iskljucivo 4:3 i naravno onu koja ti je trenutno na desktopu tj 1068x1050. Nju tretira kao nejtiv i zato ti je uopste i nudi. Isto bi ti se desilo i da ti je max rezolucija monitora 1440x900. Opet bi imao sve 4:3 rezolucije i krajnju 1440x900 koju je igra preuzela od podesavanja za desktop.
Da Dyko upravo tako u podešavanjima nenudi nijednu drugu wide rezoluciju osim nativne 1680 X 1050 !Pokušao sam u Nvidia panelu da ubacim ove niže kao custom,ali nedozvoljava.Zato i pitam ima li načina da mu doskočim i ako ima da li će se to možda negativno odraziti na monitor? Inače drajveri i za grafiku i za monitior su uredno instalirani.
Da,moguce je da je do igara,ali koliko sam razumeo on ne moze uopste da podesi neku manju rezoluciju...Mozda gresim,ali ako su u pitanju igre,onda je jedino resenje neki patch koj ce ubaciti dodatne rezolucije......pozzz
:: :: :: Da Dyko upravo tako u podešavanjima nenudi nijednu drugu wide rezoluciju osim nativne 1680 X 1050 !Pokušao sam u Nvidia panelu da ubacim ove niže kao custom,ali nedozvoljava.Zato i pitam ima li načina da mu doskočim i ako ima da li će se to možda negativno odraziti na monitor :: Inače drajveri i za grafiku i za monitior su uredno instalirani ::
Skini najnovije drivere za monitor,a za grafu instaliraj sa cd-a koj si dobio uz grafu..Ako to ne bude radilo,stvarno ne bih imao pojma sta bi moglo da bude...Ajd sad probaj to,pa ako ne funkcionise javi,pa da nesto drugo smislimo..pozz
Ok je to sa pečevima i optimizacijom za wide monitore,ali ja generalno po difoltu i specifikaciji koja dolazi uz monitor imam samo 1680 X 1050 kao nativnu i jedinu wide rezoluciju !?
kada sam prikljucio monitor i ukljucio komp odma mi je izbacio u podeshavanjima 1680x1050, prva niza mi je 1600x900,pa ide 1280x1024.... posle sam instalirao taj samsung drajver i nishta se nije promenilo osin shto sad prepoznaje monitor kao samsung bla bla nvidia naj noviji drajver.. e da ova rez 1440x900 kod mene ne postoji u cemu je trik?? dok sve radi nishta ne diram. koja ti igra secka sa 7900 GTX
Dyko postavio sam sve najnovije drajvere i nažalost ništa se novo nedešava,i dalje mi neprihvata nijednu manju wide rezoluciju od 1680 X 1050? Evo vidim i drugima se dešava isti problem,samo neznam može li se rešiti? Inače grr problem mi se javlja u Airborn-u,moram da smanjujem rezoluciju na 1280 X 960 i da smanjujem detalje i efekte,malo je i slika naravno deformisana,ali nesmeta. Inače radi boljeg razumevanja nemam procesor sa dva jezgra,platforma mi je 939: MB-DFI UT NF4 Ultra D,CPU-AMD Athlon 64 3700+(radi na 2904 MHz pri 1,39-1,40 v) i 2X1Gb DDR 400 Kingmax Super Ram memorije,sa grafikom MSI 7900 GTX. Uskoro-sledeće nedelje mi stiže X2 4200 za soc 939 pa ću videti šta će se dešavati,pretpostavljam da bi trebalo da bude bolje. Ali i dalje će ostati problem sa manjim wide rezolucijama.
:: kada sam prikljucio monitor i ukljucio komp odma mi je izbacio u podeshavanjima 1680x1050, prva niza mi je :: 1600x900,pa ide 1280x1024... :: posle sam instalirao taj samsung drajver i nishta se nije promenilo osin shto sad prepoznaje monitor kao samsung bla bl :: nvidia naj noviji drajver. :: e da ova rez 1440x900 kod mene ne postoj :: u cemu je trik? :: dok sve radi nishta ne diram :: koja ti igra secka sa 7900 GT
E, sad ću pokušati da ti objasnim... Rezolucija 1440X900 je klasična 16:9 rezolucija, a ti, ja, kao i mnogi drugi, imamo Samsung monitore sa odnosom stranica 16:10, tako da pomenuta rezolucija nije moguća, pa nema potrebe da te to čudi... A što se igara tiče, pogledaj http://www.widescreengamingforum.com/forum/viewforum.php?f=32 pa pročešljaj ima li pomoći za to...
ATI cards are like buses... They`re huge, red and have bad drivers. American Grafitti
Ne,Asus MW221u...Ali mislim da nema razlike izmedju njih sto se tice postavljanja rezolucije..mislim to su 20-22` monitori i svi bi trebalo da imaju iste rezolucije koje mogu da odaberu,zar ne??
ja imam 205 BW i isto nemam ni jednu drugu rez. koja radi normalno po nekad u nekim igricama mi se pojavi 1280x800 ali kad stavim nju skrati mi se lika gore i dole kao da sam stavio wide rez. na obicnom monitoru
u NVIDIA Control Panel-u sam isao na Display/Menage custom resolution/create i tu sam napravio 1440x900 testirao ,sacuvao pokrenuo Half-Life koji je u 16:10 imao samo 1680x1050 ,sad je u podesavanjima u toj proporciji dobio i 1440x900 i sve radi ok
:: E,moj druže (vaikiki) to sam odavno probao i nedozvoljava mi nažalost tu opciju!Pri testiranju samo kaže propalo i gotovo.Neda,nažalost
Ovo je stvarno cudno...Ja nemam vise ideja do cega bi mogao biti problem...Probaj da odneses kod nekog ortaka monitor i vidi jel njemu nudi vise rezolucija...Ako njemu nudi,onda je najverovatnije do tvog Windows-a..ne znam sta bi drugo moglo biti..pozz
pa ni meni nije dao kad sam samo napisao rezoluciju ali kad sam kliknuo na advanced i timeing standard stavio na GTF sta god to bilo i znacilo prosao je test odmah to cudo je samo pomerilo osvezenje sa 60 na 59.99 sto je u sustini nista ali je prisvojio tu rezoluciju i sve normalno radi
:: Ovo je stvarno cudno...Ja nemam vise ideja do cega bi mogao biti problem...Probaj da odneses kod nekog ortaka monitor i vidi jel njemu nudi vise rezolucija...Ako njemu nudi,onda je najverovatnije do tvog Windows-a..ne znam sta bi drugo moglo biti..poz
Ja imam Samsung 225BW i takođe nemam 1440X900. Mislim da je to nešto što SAMSUNG me podržava. A i tvoj monitor je very good...
EUREKA !!! Konačno je uspelo! Ovom prilikom želim da se svima zahvalim na savetima,a posebno VAIKIKIJU jer procedura koju je izneo savršeno funkcioniše!Sad imam sve moguće opcije wide rezolucija.Srdačan pozdrav svima. Bane PS: Ajd sad malo da budem i bezobrazan pa da pitam još nešto: U novom Nvidia panelu u boksu za setovanja grafičke kartice nigde nisam našao mogućnost da se promenjena setovanja zadrže i pri svakom restartu računara,već se dešava da se izgube i jovo nanovo podešavaj? Da li postoji opcija save ili applay pri podizanju windousa?
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647176. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.