imam jedan Samsung monitor konkretno 2233BW koji je poceo da brljavi u gornjem delu ekrana intenzitet osvetljenja oscilira vise u levom nego u desnom delu ali je podosta iritirajuce majstori koji su mi relativno uspesno resavali monitirske boljke su mi rekli da je u pitanju kontrolna plocica i da je tesko dobavljiva i neisplativa popravka ako neko ima resenje za razumnu cenu nek se javi
Ako oscilira osvetljenje moze da se proba sa zamenom neonki a ako je u pitanju slika onda verovatno mora ceo panel, ali bi to bilo lepo pogledati pre davanja konacne dijagnostike.
U vecini servisa ce vam ponuditi zamenu panela u oba slucaja (nije isplativa popravka)
imam i ja problem koji se danas desio, ako ima neko da zna u cemu je stvar, tj iskustva sa ovakvim simptomima, uzmem ja ukljucim racunar danas neko vreme a monitor koji je bio na standby lg flatron 2042(http://mla-s1-p.mlstatic.com/lg-flatron-w2042s-5595-MLA4973175754_092013-F.jpg) se ne ukljucuje, zasvetlni sijalica plavo i ugasi se totalno, monitor se ne pali, rasklopili smo ga i proverili napone, tranzistore, sve sto moze da se proveri i sve je ok, nismo jedino mogli da proverimo analogni kontroler, i onaj inverter ili sta je vec ona elektronika u u uglu monitora koja je zaklopljena limom(koliko znam to sluzi za aktiviranje slike, osvetljenje za ekran radi, probali smo, ali se slike ne prikazuje)
Ako je to skupa popravka(ko zna na sta mislim) to se ne isplati da se popravlja jel da?!?!?
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647176. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.