Ljudi TV kartica se koristi samo za input preko Composite priključka. Problem je što svaki put kada se računar uključi izabran je NTSC standard pa mora ručno da se prebacuje na PAL. Probano da promenim regional settings, sa drugim drajverima ali bez uspeha. Da li drajveri mogu da se `nateraju` da TV kartica uvek bude u PAL modu?
Izvinjavam se nisam juče bio ostatak dana pri računaru
20.08.2014. 16:46
status: user broj poruka: 183
U pitanju je Ati All in Wonder 9000(grafika + tv tuner). Probano je i sa nekom AVERMEDIA posebnom karticom i isti problem. Koristi se Contacam softver. Kontaktirao sam i njih i kažu da je do drajvera. Pa opet se vraćam na pitanje, kako da nateram karticu da stalno radi u PAL modu?
Vise mi lici na problem sa tim software-om koji koristis. Vidi da li mozes konfigurisati u config.ini ili slicnom nazivu ako ima gde prog. cuva podesavanja. Ako ne upali, probaj sa InterVideo WinDVR 3 i vidi da li zapamti PAL. Naravno, ako ti odgovara da menjas taj program. - Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
@gilopile Podešavanja za PAL i NTSC su samo do drajvera, nema veze iz kog programa ja menjao mod. Probano iz više programa da promenim mod u PAL i nikako ga ne zapamti.
@ICEsd Skidao drajvere sa AMD-ovog sajta. Čak sam probao da skinem drajvere za Nemačku regiju (budući da oni koriste PAL standard) i opet isto. Trebalo bi mi nekako da isforsiram samo PAL mod preko drajvera
:: ini fajl(ili slicno) gde kartica cuva podesavanja, kad sve podesis stavi read-only u properties i nema da menja to nikad : :: :: Za neko drugo resenje nemam pojma, na forumima i na google da se traz :: :: :: :: :: AMD Phenom II 960T 3.5Gh :: MSI 870S-C4 :: Patriot 2GB DDR3 1600MH :: Kingston 4GB DDR3 1600Mh :: WD10EARS 1T :: Sapphire 7870 Ghz Edition 2GB GDDR :: OCZ MXS-PRO 600 :: Windows 8.1 RTM 9600 64-bit :: ::
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647176. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.