danas transced spada u grupu srednje (brzinske) klase zajedno sa kingstonom,kingmaxom,corserom i mnogim drugim proizvodjacima koji su definisali tu ligu.
Nema lose memorije.Pitanje je samo potrebne brzine i latencije.Npr. NCP koji je bio krsh doveka,sad daje Life Time Garanty.
Pogledaj brzine i latencije podeli sa keshom i tu uzmi,pa makar se zvala MOJA BABA.
Transcend je pouzdana firma, mada je imao izlete se nekim serijama JetRam-a. Neozbiljno ga je porediti sa NCP, PQI...on je u klasi sa Apacer. Nije samo fora u garanciji, jer je prosto NCP bio o ostao krs, zasto? Pa cak ni GoldMemory ne mogu sve da prodju, veci broj otkazuje, izrada ne uliva poverenje, a ralika u ceni minorna. Za RAM ne smes imati kompromis. Ni Transcend ga ne pravi, dakle, slobodno pazari
:: danas transced spada u grupu srednje (brzinske) klase zajedno sa kingstonom,kingmaxom,corserom i mnogim drugim proizvodjacima koji su definisali tu ligu Paaaa...Sa Kingstonom,Kingmaxom,Apacerom....Ali sa Corsairom i ne bas...Corsair je ipak visa klasa. :: Nema lose memorije.Pitanje je samo potrebne brzine i latencije.Npr. NCP koji je bio krsh doveka,sad daje Life Time Garanty NCP,PQI,TakeMS su bili i ostali s*anje memorije...PQI na nekim memorijama daje 10 godina ,a na nekim dozivotnu garanciju,ali je bio i ostao PQI. :: Pogledaj brzine i latencije podeli sa keshom i tu uzmi,pa makar se zvala MOJA BABA
@uroshnet Transcend je po meni sasvim pristojna i pouzdana memorija u ranije modele je uglavnom ugrdjivao Hypnix i Elpida cipove koji nisu neki klokeri ali su svakako pouzdani.Noviji modeli imaju cak i Microna,ali sumnjam da ih mozes naci kod nas. Ako od svog kompjutera ocekujes stabilnost,bez nekog posebnog OC potencijala slobodno uzmi tu memoriju.
:: Corsair danas ima bas konkurentne proizvode i to po konkurentnim cenama :: Kad ih utaknes u plocu sijaju zeleno,pa malo crveno,a usput ponekad i zuto.. Da ti kaze decko...Ne sijaju.Imam 3x1GB Corsair XMS2 800MHz.Mozda si mislio na Geil Black Dragon.... :: 2x1Gb Corsair 800 XMS2 (ko zna sta to znaci...verovatno sija u mraku) = 126 Eur XMS znaci eXtreme Module Set,a ne da sija u mraku. :: 2x1Gb Geil 800MHz DDR2 Ultra Dual = 61 Eur Znaci da je trenutno best buy. :: :: Nema sta odlicni su,verovatno cu se opredeliti za Corsair ovaj put.. :: Ja bi isao na Geil...Pitaj jos nesto ako te intersuje...Tu smo da poducimo korisnike.
Hvala svima na pomoci, do sad nisam vidjao kod nikoga ovu memoriju pa zato pitam kakvog je kvaliteta jer nju hocu da uzmem za komp. A nemam neku zelju za klokovanjem tako da hvala i na tom savetu. poz. svima.
Stojim iza svega sto su ti vec rekli machine i DasickSyst( da se ne ponavljamo) ali samo dadajem posto si trazio nesto iz iskustva...imao sam bas te module tranceda 1 gb 800 mhz (ne jet ram ) pre nego sto sam presao na corsair i ako neces klokovati, odlicni su, stabilni ,brzi.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647176. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.