Naime vec duze vreme razmisljam o zameni graficke i kupovini nove, pa bih zamolio za nekoliko saveta! Trenutno ima x1650pro sa ddr3 i lepo radi, medjutim hteo bih da uzmem neku bolju, konkretno 8600gts jer mi deluje najbolja kupovina za neke razumne para pa se mislim koju da uzmem?! Naisao sam na jednu interesantnu gigabyte sa silent pipe 3 hladjenjem za nekih 13000 hiljada pa mi ona deluje kao najbolja. Nasao sam i asusa za 12700 ali sa obicnim kulerom tj. nije silent pa mislim da je ipak bolja ova prva varijanta, jer sam cuo za asusa da je bas bucan(mislim na konkretan model). Ako neko za mozda neki drugi model ili drugog proizvodjaca neka mi pomogne. E sad glavna stvar je u tome sto ja imam napjanje chieftec 350w koji je super i jako je tih pa bih pitao nekog sa iskustvom da mi pomogne i kaze da li bi ova karta radila sa ovim napajanjem?!! Usput ima samo osnovne komponente, hard 250, amd dual core 3600+, asuasusovu plocu m2n-e, 2g memorije geil, i to je to, nista preterno i dodatno!!! Jer da kupojem jos noo napajanje mi se bas i ne isplati, pa da li onda moram da uzmem 8600gt jer trosi manje struje?!!!
Kupi GTS jer je razlika u potrosnji zanemarljiva,a i tvoja cjelokupna konfiguracija nije ozbiljan potrosac. Ne znam koliko je napajanje ozbiljno,ali prema deklarisanoj snazi (stvarna je 10 -15 % manja) je vise nego dovoljno za tvoj sistem.
Znaci skoro bukvalno isti sam kompjuter sklopio drugaru samo sto ti imas malo jaci procesor i bolju memoriju a on M2N Sli Deluxe plocu...Napajanje ce da ti gura jer je i kod mog drugara testirano sa istim ili cini mi se od 400w ali razlike su zanemarljive.Odmah da ti kazem ako uzimas kartu uzmi 8600GTS OC -Overclock Edition.Ja sam drugaru ubacio MSI NX8600GTS-T2D256E-HD-OC i terstirao je i da znas da me odusevila koliko je karta zaista jaka.Plus sam je ja dodatno clockovao i guta i najnovije naslove igara u 1280x1024 sa full details bez problema.Probano-testirano,sta vise da ti kazem.Pozdrav.P.S.Za sad ne moras da menjas napajanje ako nemas para,u svakom slucaju ako budes zeleo uzmi nekog CM-a od 500w ili cak najbolje Corsair 520w i sve ce ti raditi jos brze i bolje.
:: Naime vec duze vreme razmisljam o zameni graficke i kupovini nove, pa bih zamolio za nekoliko saveta! Trenutno ima x1650pro sa ddr3 i lepo radi, medjutim hteo bih da uzmem neku bolju, konkretno 8600gts jer mi deluje najbolja kupovina za neke razumne para pa se mislim koju da uzmem?! Naisao sam na jednu interesantnu gigabyte sa silent pipe 3 hladjenjem za nekih 13000 hiljada pa mi ona deluje kao najbolja. Nasao sam i asusa za 12700 ali sa obicnim kulerom tj. nije silent pa mislim da je ipak bolja ova prva varijanta, jer sam cuo za asusa da je bas bucan(mislim na konkretan model). Ako neko za mozda neki drugi model ili drugog proizvodjaca neka mi pomogne. E sad glavna stvar je u tome sto ja imam napjanje chieftec 350w koji je super i jako je tih pa bih pitao nekog sa iskustvom da mi pomogne i kaze da li bi ova karta radila sa ovim napajanjem?!! Usput ima samo osnovne komponente, hard 250, amd dual core 3600+, asuasusovu plocu m2n-e, 2g memorije geil, i to je to, nista preterno i dodatno!!! Jer da kupojem jos noo napajanje mi se bas i ne isplati, pa da li onda moram da uzmem 8600gt jer trosi manje struje?!!! ::
kupio sam je pre dva meseca i zadovoljan sam kako sljaka, Lost planet, Bioshock, Strangledhold, MOH-a, COH OF sve high. Naravno da je najbolja kupovina 8800 ali kad si ogranicen budzetom mislim da je ovo sasvim ok kupovina za te pare.
Ova verzija MSI je ultra tiha a uvek ti je bolje da uzmes kartu sa aktivnim cooler-om a plus taj Gigabyte je obicna varijanta tako da mislim da ti to ne ide u prilog!
:: Znaci moze da gura tako da sam miran, uzecu je sigurno, hvala na savetima. Samo pre bih uzeo gigabyte zbog silent varijante!!!
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.