Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Problem sa Asus AX1650 Pro - Gašenje monitora
STRANA 1 OD 1
Glorfindel Problem sa Asus AX1650 Pro - Gašenje monitora 01.10.2007. 10:12 T5833

status: user
broj poruka: 5
AMD Sempron64 2600+
MSI K8MM-V
Kingston 1GB DDR 400MHz
WD 80Gb 7200rpm
WinXP SP2

Na gore navedenu konfiguraciju ugradio sam ASUS AX1650 Pro. Reinstaliro sam OS i krenuo da instaliram drajvere koje sam dobio uz grafiku. Nakon što sam restartovao računar sve radi ok do momenta do kad treba da se prikaže desktop. Tada se monitor sam od sebe isključi.

Èitao sam kasnije na asusovom forumu da je jedan od ljudi koji je imao sličnih problema nezvanično od radnice u ASUSu saznao da navedena graika ne radi dobro sa pločama koje imaju 754 socket.

Ako je neko imao sličnih problema, molim za pomoć.
Alternativno, prodao bih ovu grafičku po nižoj ceni, a uzeo bih drugu, pa ako ima saveta za moju konfiguraciju (pretpostavljam neki GF) - izvol`te.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
dradisic drajveri 01.10.2007. 12:02 #29035

broj poruka: 271
su u pitanju, skini sa ati sajta verziju 7.8 (posto 7.9 pravi probleme za tu graficku) i ako koristis ccc moras instanirati netframework, prethodno u safe modu skini stari drajver, najbolje sa DriverCleaner-om. Ako ti se i dalje javljaju problemi onda lepo reklamiraj kod prodavca ako jos uvek vazi garancija.

Stripy Drv 01.10.2007. 12:54 #29037

broj poruka: 4163
verovatno, međutim nije nemoguće da je grafika neispravna. Imao sam prilike da vidim te simptome sa neispravnim ati vga. Postoji i mogućnost da neće da radi na tvojoj ploči, koliko se sećam msi k8mm-v ima integrisanu grafiku

Svega ovoga, naravno, ne bi bilo da je Pera otišao pravo u policiju

Equinoxe Re: 01.10.2007. 13:06 #29039

broj poruka: 12057

Ako je kompatibilnost u pitanju sa tvojom pločom, takvi problemi mogu da budu rešeni update-om BIOS-a tvoje MSI K8MM-V ploče.

NastyB Neću ništa reći... 01.10.2007. 15:22 #29049

broj poruka: 729
...ovaj grafit dole sve kaže.

ATI cards are like buses... They`re huge, red and have bad drivers.
American Grafitti

ŠALA!!!!!
VMARC Neko 01.10.2007. 17:28 #29062

broj poruka: 9425
Je skoro imao slican problem. Resio ga je ucitavanjem setap difolts vrednosti u bijosu.

Glorfindel ... 01.10.2007. 18:05 #29065

broj poruka: 5
Zanimljivo...

Probaću prvo sa ovim 7.8 drajverima. Ako to ne uspe, tek onda ću probati sa update-om BIOS-a. U svakom slučaju javiću rezultate.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs