Polovnu 270x~90-100e i da pevas. Nemoj da ides ispod 2gb rama jer danasnje igre sve vise vuku. 2gb je minimum.
Nadji neku sa garancijom, boli te dupe ako je rudarila kad imas garanciju 2+ godine. Ako si bas zapeo za novo, 260x sa 2gb rama je jedino sto bih uzimao. Eventualno 750ti ako nadjes za ~130e. Mada ja bih pre radeona.
Q6600 @ 3.4Ghz | P5Q3 | Asus 280X DC2T | 2x4gb Crucial Ballistix@1600mhz | Samsung Evo 840 240gb| WD black 1tb| 750W cft-750-14cs | NZXT Tempest Evo
260x ili 750ti ako ti je bitna potrosnja jer kartica brutalno malo trosi a i daje par frejmova vise u vecini naslova, mada radeon je malo veci bang for the buck jer je osetno jeftinija a ima slicne performanse. Mada meni licno se mnogo dopada 750ti ali mislim da je 260x pametnija kupovina u tom segmentu na koji pucas.
Kao sto rece Jovan sa Z kao Titan Z :) GTX 750 Ti bi bio bolji odabir i generalno ima za nesto nizu cenu mada nije neka edicija u smislu dizajna mada nije ni losa ali je OC model :
Zavisi kome sta treba, i koliki su prohtevi samog korisnika, ali iskreno meni su sve te karte zalosne. Jos kad pomislim na situaciju od pre neki dan kada je onaj lik prodavao 280x od MSI za 140e sa sve papirima i garancijama, pa to je otislo ko alva...
A u pitanju je ipak nebo i zemlja, mada pitanje je koji covek procesor ima i tako dalje. Sve tu povlaci svoje, ali onaj ko misli da ce da se naigra ispod 50-ak hiljada za celo kuciste se grdno vara. Tako je sto se tice desktopa, oko laptopova je neko ovde govorio neku magicnu cifru od 70-80 crvenih cini mi se i oko toga se slazem. Naravno da bi jedna takva masina pokrila recimo moje zahteve cifra mora da se duplira, a ako hocu da dobijem ultra brz monitor mozda i troduplira... hehehehe :D
Pa nije jeftiniji 750ti, cak je prilicno skuplji. Osim toga, mantle AKO zazivi, 260x ce biti daleko bolja kartica.
Sto se tice trenutne situacije manje-vise isti FPS imaju, uglavnom je pitanje koja igra ima bolju optimizaciju za nvidiu, a koja za amd. Evo i testa: https://www.youtube.com/watch?v=llp3eHNvaA4
Pre bih isao na Asus nego MSI uvek, jos uvek se gnusam MSI-a od mladosti kad su bili najgore djubre posle. Jos dodatno Asus ima 2 venta, za razliku od MSI modela koji ima 1. Hladnija, tisa, bolji clockovi.
Ta prica oko Mantle je samo prosipanje iz supljeg u prazno i dalje lozenje mase. Taj Mantle cak i da zazivi sto je prosto nemoguce pokopace ga DX12.
Pre svega evo poslednji test sa guru3d, nema tui R7 260X sta da trazi cak i u AMD optimizovanim igrama a pored svega ovo je jos i REFERENTNI model iz testa u odnosu na non referentni His R 260x!
Sledeca cinjenica je da se Maxwell smesno greje, da je veoma raspolozen za OC tako da dizajn sa jednim ventilatorom je sasvim dovoljan. Nikakve jace budzevine nisu potrebne a pre svega uklapa se u budzet jer je uvrstio Asus R7 260X koji kosta 130 eur a za 130 eur moze da ima bolju i napredniju kartu. The End.
Par veoma interesantnih primera i to sa starim drajverima :
gtx 750ti je cenovno u klasi sa r7 265 od koje je slabija mada kod nas ta amd karta ne može ni da se nadje :) http://www.techpowerup.com/reviews/NVIDIA/GeForce_GTX_750_Ti/25.html Po oglasima imaš za 100 evra r9 270/270x sa 2 godine garancije koje su ocito korišcene za rudarenje.
izmedju R7 260X ili GTX750Ti onda Nv karta manje trosi i brza je, ako mozes naci R7 265 onda ti je ona bolja, ali ako ces se igrati onda nista ispod pomenute R7 265.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647176. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.