Nema problema ,nego gledam po netu cooler im radi na 40% ,a temp ne prelazi 60c ... kod mene nema sanse da zadrzi ispod 60c na tim obrtajima a cooler mi nije los
Te vrednosti su upisani u BIOS i moguce ih je menjati, pa kad radi na AUTO, radice po tim parametrima koje upises. Nisu svi modeli isti, pa se i te vrednosti razlikuju.
Poslusaj Codeusa, kada igras odvrni ga i produzices joj vek trajanja, koliko toliko.
A mozes i ne dirati nista, tj. ne iskljucuj AUTO kontrolu, jer nikad ne znas sta se moze podici u win-u da optereti GPU na max i sprzices je ako nisi kuci....
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
Znaci da ne stedim cooler ? Onda cu samo da povezem na 12v molex al je buchno I na 30% obrtaja
:: Te vrednosti su upisani u BIOS i moguce ih je menjati, pa kad radi na AUTO, radice po tim parametrima koje upises. Nisu svi modeli isti, pa se i te vrednosti razlikuju :: :: Poslusaj Codeusa, kada igras odvrni ga i produzices joj vek trajanja, koliko toliko :: :: - Majstore, da li će ići ili neće ići :: - Hm, mislim da će biti čupavo. :: ::
Sve karte imaju već podešene parametre za hlađenje, i ako ti nešto znači, nisu ih konji podešavali nego ljudi. Pravi ljudi. Ako ti je glasno promeni karticu.
Nemoj tako pricati, shvatice to neko ozbiljno, pa ce da se stresira, a stvari ipak stoje malo drugacije.
Za poslednjih 6-7 godina koliko imam svoj licni komp, uspeo sam da pokvarim samo dve ploce 770-c45 i to kada sam 1090t tubana nasvirao na skoro 4ghz i odvrnuo napon da bude automatski, pustio linx i naravno kada je napon presao 1.6v ploca je zveknula zato sto nema naponsku sekciju za klokovanje i zato sto je to ploca za tamo neke atlone... Sto se tice grafickih karti, slusalica, rama, napajanja, ne mogu ni da vam opisem sta sam sve pokusavao iz ciste znatizelje i dosade i za tih 6-7 godina apsolutno nista nisam uspeo da pokvarim. Samo cu vam reci da sam uspeo da isprzim jaje pred dva svedoka na gtx480-ici tako sto sam pustio furmark i stopirao vent na nekih 60-70% i karta je dostigla nekih 110c i tako sam kroz 30 minuta isprzio jaje na foliji. Kuciste je bilo okrenuto naopacke, bas po uzoru na ovu sliku sa neta:
Poenta price je da nije lako sjebati hardver, ako se detaljno istestira na samom pocetku kada je nesto novo, pa daje znake da ce dugo tako i ostati ispravno...
:: Te vrednosti su upisani u BIOS i moguce ih je menjati, pa kad radi na AUTO, radice po tim parametrima koje upises. Nisu svi modeli isti, pa se i te vrednosti razlikuju :: :: Poslusaj Codeusa, kada igras odvrni ga i produzices joj vek trajanja, koliko toliko :: :: A mozes i ne dirati nista, tj. ne iskljucuj AUTO kontrolu, jer nikad ne znas sta se moze podici u win-u da optereti GPU na max i sprzices je ako nisi kuci... ::
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647176. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.