Imam grafiku iz naslova, radi ok, ali kada se pokrene neka igra ili 3D Mark 06, cuje se neko cvrcanje iz grafike da ga tako nazovem, slicno radu HDD-a ili onom zvuku povezivanja na net Dial up-om ali ne tako bucno vec jedva primetno u otvorenom kuvcistu.
Citao sam nesto o zavojnicama, medjutim ova grafika ima samo jedu sa oznakom R47, ako je to upste to,ostalo su sve one vece crne kockice sa oznakama R0 i sl- ne znam kako se zovu.
Zvuk nije iz napajanja, niti je iz kulera grafike, iskljucio sam kulere i pokrenuo 3D Mark06 i cuje se isti zvuk, takvog zvuka nema kod ASUS 7770.
Ne vidim nikakve promene u igrama, slika je ok, temperatura pri najvecem opterecenju ne prelazi 50 C.
Ukoliko neko zna o cemu se radi, zanima me da li je to anomalija koja moze da utice na rad grafike u narednih godinuili dve recimo? Ukoliko ne, zvuk nije iritantno glasan pa nece ni smetati.
Ne verujem da drajveri mogu imati ikakav uticaj na ovo sto se desava...
Cao druze. U pitanju je zavojnica. I ja sam isto imao tih problema kad sam uzeo ASUS ATI 7950, a i sad kada sam presao na ASUS ATI R9 270. Kad god ukljucim FIFU krece visok zvuk, pogotovo kad se igrica ucitava. Mislim da ti nece uvaziti reklamaciju.
Pozdrav
CM HAF 932+Seasonic SS-750 W AMD FX 8320@4GHz+Xigmatek Balder1283 GA-990XA-UD3 Crucial 2x4 GB DDR3 Ballistix LED Seagate 1TB+Samsung 2 TB F4 ASUS ATI 7950 3GB DDR5 ASUS Xonar STX Dell U2412M Logitech G105+MX518
:: Ne utiče na rad uopšte, zato uglavnom ne prihvataju reklamacije. A za to što cvrčanje ume da ide na živce, baš ih briga :: :: :: i5 2500K/CM Hyper 212+/MSI Z68A-GD65 G3/HyperX Green 2×4GB 1600/Samsung 830 128GB/ASUS R9 280X DCU II TOP/Dell U2412M/Xonar DX/Altec ATP-3/TT Chaser MK-I/SF Golden Green Pro 650W/Genius KB-G265/A4Tech V ::
Nista, odoh da cvrcim s njom, hvala na odgovorima.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.