Kupujem uskoro barem 1gb RAM memorije, trebalo bi da je to dovoljno da mi se rastereti malo pc a igram i cs go pa mi zauzme 1.5gb od ukupnih 2gb, koristim windows 8.1, e sad da li su ove performanse mog pc-ja tacne na ovom linku http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2460287, sta je bitno pri kupovini RAM memorije kako bi mi parirala sadasnjoj, da se ne zeznem pri kupovini, odnosno kako da tacno znam specifikacije RAM memorije?
Gledaj da je brzina ista i latencije, a cisto informtivno ako ims 4 stapa rama, svi su isti kolicinski ali su im razlicite latencije i brzina, svi brzi boljei stapovi ce se prilagoditi onom najlosijem/sporijem.
Edit: Sad sam citao nesto po forumu da bi najbolje bilo da se uzme ista RAM memorija da bi se dobile maksimalne performanse, ne razumem se bas najbolje ali na ovoj corsair memoriji pise 4-4-4-12 a moja je 5-5-5-15 i jedna radi ne 400mhz sto znaci ukupno 800mhz jer imam 2x 1gb RAM-a, oce to biti problem? Mada kolega iznad kaze da moze bilo koja uz Geil...
Niko ti ne moze garantovati da ce 100% to raditi, jednostavno moras probati da bi bio siguran jer se razlikuju latencije.. ali ako je moguce, najbolje je da memorije budu sa istim latencijama, mozes i dalje kupiti jeftino DDR2 4G recimo..
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.