Mozda neki znaju za navedeni monitor, ali reko da napravim temu, posto je u pitanju pravo remek delo. Monitor poseduje sve najmodernije tehnologije za danasnji gejming. Na linku pise sve, cak i objasnjenje zasto je u pitanju visoko kvalitetan TN panel, a ne IPS/PVA/MVA...
Sta ti konkretno smeta na ovom monitoru? Pricao si o nekom svemirskom brodu od 177hz IPS, a da li je uopste izvodljivo napraviti tako nesto na toj matrici? Kakve vesti imas, jel nas ocekuje neka bomba od monitora u buducnosti ili ce ovaj monitor drzati tron 2-3 godine?
edit: ne znam na sta si konkretno mislio sa tim kasnis, ali ja za ovaj monitor znam od kada je izasao...
Nema smisla da tim tonom tako razgovaras sa mnom. Ipak sam ja predsednik.
Sledeci put mi se obrati sa `Vase visocanstvo` :D :D :D
Mislio sam da konkretno izbacis test a ne specifikacije sa ROG sajta. Na to sam mislio da kasnis posto testova odavno ima..
A moje primedbe su konkretno sledece..
TN panel - ne mogu da prihvatim.
Ta prica oko visoko kvalitetnog TN-a je samo marketinska patka. TN je zastarela tehnologija i trebali bi da je izbace iz upotrebe.
Da li sa ostalim matricama mogu da postignu iste ili slicne rezultate? Mogu. Uz odredjene kompromise a pre svega tu je G Sync tako da je to velika prednost u startu.
Sledece je rezolucija koja je prevelika za tu dijagonalu. Skoro da se blizi krstenoj verziji od 30` i 2560x1600 sto je za mene najidealniji odnos.
Iskreno ni dizajn a ni materijal koji je koriscen u izradi mi ne uliva neko posebno poverenje bez obzira sto je ROG dok cu ovu stvarcicu kupiti cim se pojavi :
A pa ja nisam upucen uopste, ja sam ubedjen bio da je marinija u pitanju. :D Sto se tice rezolucije i odnosa stranica, sve je stvar ukusa. Meni bi ovako nesto odgovaralo, e sad sto se tice cene slazem se da je uzasna(ja videh nekih 700-800 dolara ili se varam?). Jbg samo sto pise ROG to odmah sracunaj u glavi da je na ukupan iznos zbudzeno 150 E...
Adzem koliko god da namunjis TN panel preko softverske `optimizacije` pa cak i da se igras malo u driverima pa dodas malo digitall vibrance nikad nece moci da izgleda ni blizu kao sto to profi paneli sa PVA,IPS matricama mogu da budu.
Ja godinama radim na profesionalnom panelu i veruj mi nema sanse da zrtvujem takav kvalitet slike zarad manjeg laga i boljeg refresh rate. Zato i cekam monitor koji ce to sve u paketu da ima a uradice ga samo je pitanje vremena.
Ono sto oni sad rade to je davanje na kasicicu a debelo naplacivanje stare tehnologije pod pojmom `Premium` . To jednostavno ne pije vodu.
Nista tu vise nije toliko skupo ali se zato naplacuje kao da je svemirska tehnologija. Cak i G Sync da izostavis taj monitor je opet skup. U tu cenu treba da ima premium IPS panel i dizajn do kesice izradjen od najmodernijih materijala u ovom slucaju recimo aluminijum. Pa cak nek bude i plastika ali ne ona jeftina..
1.Premium IPS panel ( AH-IPS) 2.144 Hz 3.G Sync 4. 30` minamalno, pozeljno 16:10 odnos. Prihvatio bih i UHD 4k rez na 32` , kao sto Dell nudi sada i sl..
To su moji zahtevi, ono sto potrazujem. Dok se ti uslovi ne ispune ja monitor necu menjati. Ili cu imati vrhunsku spravu da zameni ovu moju zver ili nista.
Superior Technology Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/Asus GTX 780 Ti DCUII OC SLI/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostal
ja ovde svuda vidim `gamer gamer gamer`, sto stvarno ima smisla za nekog ko nista drugo ne radi sem igranja igrica (pa radije bih kupio neki ogroman Sony Bravia, ne bih zalio para). A o dizajnu monitora ne bih ni komentarisao..
@Sky, neces naci monitor kao tvoj vise, ako budes cekao 16:10 30`, ili 27, taj standarard je ugasen. A pored toga, IPS monitor za gaming nije, vec za profesionalnu upotrebu(ne pricam o tvom monitoru, vec o novijim modelima, tvoj je stvarno redak primerak ips-a za svaku primenu), igre izgledaju lose na IPS-u, pogotovo na skupim IPS monitorima, ukljucujuci i PLS, jer je slicna tehnologija, a zahvaljujuci probijanju svetla, u beloj/zelenkastoj boji i glow-a.. ili jedino ko je rad da izdvoji 2k eura za neki EIZO ili NEC, ali to se ne racuna jer pre svega ne mogu da se nabave kod nas, uostalom ko daje 2k eu za profi monitor da bi igrao igrice.. jer nema ni smisla pored nekog moram da pomenem VA panela od 200+ eu, sto je smesna cifra u odnosu na kvalitet koji pruzaju, a koji sluzi bukvalno u svemu.. bas me cudi sto se trenutno ne mogu naci na nasem trzistu, rasprodali su se u najkracem roku.. ne moze sve ovo u jednom.
Naci cu i te kako.. Videces za neko vreme ce prvo da koriste PVA matrice pa ce kasnije da prilagode i sa IPS. Doduse vec se monitori sa 4K prave sa PVA matricama tako da ih je lako prilagoditi.
Ja nemam nista protiv da platim i 1000 eur za takav monitor ali da ima takve karakteristike koje mi odgovaraju.
Pa nek bude i sa S-PVA panelom razmislio bi i o toj soluciji jer je S-PVA stvarno bruka dobar. Opet AH IPS je po meni ukupno najbolji tako da cu sacekati da sve to uklope kako treba. Mozda Samsung uradi nesto na tom polju sa PLS ..
Buducnost je neizvesna..
Superior Technology Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/Asus GTX 780 Ti DCUII OC SLI/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostal
Potpuno netacno da igre ne izgledaju bolje na IPS, za Bf3 konkretno mogu da kazem (a samim tim to vazi i za sve ostale igre) da na Low Podesavanjima na IPS izgleda kao Ultra na Tn. Drugo imas ti i IPS monitore sa 100+ Hz (2560x1440P), ali jbg kostaju od 0 pa nagore... Mnge firme i pojedncni rade OC IPS monitora, poput overlordcomputer.com 120hz.com (valjda jos to rade)
:: ja ovde svuda vidim `gamer gamer gamer`, sto stvarno ima smisla za nekog ko nista drugo ne radi sem igranja igrica (pa radije bih kupio neki ogroman Sony Bravia, ne bih zalio para). A o dizajnu monitora ne bih ni komentarisao.. :: :: @Sky, neces naci monitor kao tvoj vise, ako budes cekao 16:10 30`, ili 27, taj standarard je ugasen. A pored toga, IPS monitor za gaming nije, vec za profesionalnu upotrebu(ne pricam o tvom monitoru, vec o novijim modelima, tvoj je stvarno redak primerak ips-a za svaku primenu), igre izgledaju lose na IPS-u, pogotovo na skupim IPS monitorima, ukljucujuci i PLS, jer je slicna tehnologija, a zahvaljujuci probijanju svetla, u beloj/zelenkastoj boji i glow-a.. ili jedino ko je rad da izdvoji 2k eura za neki EIZO ili NEC, ali to se ne racuna jer pre svega ne mogu da se nabave kod nas, uostalom ko daje 2k eu za profi monitor da bi igrao igrice.. jer nema ni smisla pored nekog moram da pomenem VA panela od 200+ eu, sto je smesna cifra u odnosu na kvalitet koji pruzaju, a koji sluzi bukvalno u svemu.. bas me cudi sto se trenutno ne mogu naci na nasem trzistu, rasprodali su se u najkracem roku.. ne moze sve ovo u jednom :: :: ::
Pa sigurno nisam nagadjao, vec sam video svojim ocima, ne mislim na prikaz boja preko dana, vec na osvetljenje i crnu boju koja nije crna u uslovima zamracene prostorije, i ona sivkasta boja, tipicna promena kada se pogleda sa strane IPS ekran, ja sam to video na premium ekranu sa kvalitetnim osvetljenjem (2713H) kog sam testirao 1 dan.. ne znam kako je to na Shimian-u(verujem da je slicno), ali konkretno na Dell monitorima, za ostale sam citao na testovima, to je na svim mana jer koristi istu tehnologiju. BF3 izgleda dobro na svakom monitoru jer u igri je uvek svetlo, dan itd. A AH-IPS ili AS-IPS sam video kod burazera na ViewSonic 27`, na jeftinom monitoru, slika je ocajna, i on se pokajao sto ga je kupio.
Da su i kod nas 800+ $, bilo bi lepo, nego izadju skuplje, pa jos u evrima.. Ali vise HZ-a opet ne zavise od kvaliteta prikaza, osvetljenja itd.
:: Potpuno netacno da igre ne izgledaju bolje na IPS, za Bf3 konkretno mogu da kazem (a samim tim to vazi i za sve ostale igre) da na Low Podesavanjima na IPS izgleda kao Ultra na Tn :: Drugo imas ti i IPS monitore sa 100+ Hz (2560x1440P), ali jbg kostaju od 0 pa nagore... :: Mnge firme i pojedncni rade OC IPS monitora, popu :: overlordcomputer.co :: 120hz.com (valjda jos to rade :: :: :: ja ovde svuda vidim `gamer gamer gamer`, sto stvarno ima smisla za nekog ko nista drugo ne radi sem igranja igrica (pa radije bih kupio neki ogroman Sony Bravia, ne bih zalio para). A o dizajnu monitora ne bih ni komentarisao.. :: :: :: :: @Sky, neces naci monitor kao tvoj vise, ako budes cekao 16:10 30`, ili 27, taj standarard je ugasen. A pored toga, IPS monitor za gaming nije, vec za profesionalnu upotrebu(ne pricam o tvom monitoru, vec o novijim modelima, tvoj je stvarno redak primerak ips-a za svaku primenu), igre izgledaju lose na IPS-u, pogotovo na skupim IPS monitorima, ukljucujuci i PLS, jer je slicna tehnologija, a zahvaljujuci probijanju svetla, u beloj/zelenkastoj boji i glow-a.. ili jedino ko je rad da izdvoji 2k eura za neki EIZO ili NEC, ali to se ne racuna jer pre svega ne mogu da se nabave kod nas, uostalom ko daje 2k eu za profi monitor da bi igrao igrice.. jer nema ni smisla pored nekog moram da pomenem VA panela od 200+ eu, sto je smesna cifra u odnosu na kvalitet koji pruzaju, a koji sluzi bukvalno u svemu.. bas me cudi sto se trenutno ne mogu naci na nasem trzistu, rasprodali su se u najkracem roku.. ne moze sve ovo u jednom :: :: :: :: :: ::
Sta konkretno ne valja sa AH IPS? Prvi koji sam uzeo ostavio je duboke impresije. Pre svega sam panel je upravo takav da je postignuto bolje zasicenje bojama, vizuelni kvalitet je bolji od ostalih verzija.
Nazalost nisam imao priliku da vidim monitor sa P-IPS panelom. Pretpostavljam da ce uskoro da izbace i neku verziju PH-IPS.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.