Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
ASUS VW222 problem
STRANA 1 OD 1
kanjavi ASUS VW222 problem 30.07.2014. 08:33 T58249

status: user
broj poruka: 218
Posle 2-3 sata rada monitor se ugasi , na ekranu blinka ASUS natpis kao i lampica.
Ja ugasim monitor na dugme i posle par minuta kad ga ukljucim radi ok jos neko vreme pa opet isto.
Probao sam drugi kabal i drugi racunar i nema razlike isto se desava.

hvala.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
dradisic re: 30.07.2014. 10:16 #558672

broj poruka: 271
Pozdrav, problem je verovatno u napajanju monitora, prvo nađi na jutjubu kako se rasklapa tvoj monitor i onda proveri kondenzatore na ploči napajanja monitora, uglavnom budu naduveni i prave baš taj problem koji ti navodiš. U gorem slučaju umeju da crknu i drajveri za pobudu pozadinskog osvetljenja (fet tranzistori) ali moguće je da ćeš zamenom svih naduvenih kondenzatora popraviti svoj monitor.
Evo ovde možeš videti o čemu pišem: http://goo.gl/LjWmft
Naravno sve ovo važi ako si vičan sa lemilicom i elektronikom uopšte, ako ne pravac neki servis, ne bi trebalo da bude skuplje od 1000din ako su elektroliti a ako su i fet-ovi oko 2000din, bar je taka cena kod mene.

codeus ... 30.07.2014. 13:41 #558685

broj poruka: 4054

crkava ti jedan ccfl , kad je hladan radi dok se ne zagreje a onda pocinje da blinka, i kad gasis / palis sve je kraci interval do gasenja.

gatekeeper re 30.07.2014. 14:35 #558688

broj poruka: 511

Kod mog bivseg samsunga je bilo kontra.Treperila slika dok se ne zagreje,i to vreme se svakim danom povecavalo.Kad se zagreje ,onda je radio normalno ceo dan.Kad vise nije mogla da se pojavi slika,skinuo neke priblizne kondezatore is pokvarenog napajanja i zalemio umesto ovih sto su bili naduveni.Radio jos dve godine kao nov...i onda riknule lampe

gilopile ... 30.07.2014. 18:27 #558707

broj poruka: 9459
I meni lici da je do napajanja, jer izgubi i sinhronizaciju, tj. samo blinka logo na ekranu zajedno sa power LED, sto znaci da napajanje ne moze stabilno da radi/restartuje se....logo stoji bar par sekundi dok ne dobije sliku, a ne moze jer se restartuje i tako u krug...

Raskopaj, pa zameni sve elektrolite u power board-u.

- Majstore, da li će ići ili neće ići?
- Hm, mislim da će biti čupavo.

kanjavi re: 01.08.2014. 22:12 #558873

Hvala ljudi , ovih dana cu izmenjati to pa vam javljam sta sam ucinio.

Pozdrav.

kanjavi re: 01.08.2014. 22:22 #558874

Hvala ljudi , ovih dana cu izmenjati to pa vam javljam sta sam ucinio.

Pozdrav.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs