Drugari, potrebna mi je pomoc, trebao bih da uzmem graficku karticu. Dugo nisam pratio desavanja na it trzistu i sada citajuci malo za oko su mi zapale ove 2 kartice jer je mala potrosnja, buka itd.
Ovo bi se koristilo ponekad da se igraju neke igre, nije potrebna neka zver. Treba mi kartica u nekom rangu 100-150 e, da li ovaj ti vredi ove razlike u parama i da li u tom rangu ima nesto bolje uzimajuci u obzir odnos cena kvalitet.
Gledao sam forum, prethodne postove i uglavnom je to neki visi rang ili neke najosnovnije karte.
Maxwell ima manju potrosnju i to osetno, hladniji chip, bolje oc mogucnosti, tisina.
Pre svega i igre ce raditi osetno fluidnije na Maxwell-u. To je arhitektura poslednje generacije.
Ja ne bih razmisljao ni sekunde i uzeo bih 750 Ti.
U rangu do 150 eur ako ti je taj budzet a napomenuo si i kvalitet onda je nVidia logican i realan izbor.
Opet ako nisi neki napredan korisnik u smislu da te ne zanima kvalitet, stabilnost, fluidnost u igrama i sl. onda uzmi bilo sta mada u samom naslovu vec napominjes da te ipak od toga nesto konkretno zanima.
Superior Technology Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/Asus GTX 780 Ti DCUII OC SLI/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostal
Covek garant ima matori procesor, monitor je verovatno 4:3 ako je wide onda je neka 20-ka sa hd ready rezolucijom, covek gleda da prodje sto jeftinije, za njegove potrebe 750 TI i 260x su vise nego dovoljne.
Nisam neki zaludjenik za igre, ali bih dao nesto vise (ne vise od 150e) ako je toliko bolja, ali ako je sasvim solidna ova kartica bez ti ili ovaj R7 sto kosta slicno, ne bih bacao pare bespotrebno. Ako me razumete.
270X jeste brza ali i vise trosi od 750 Ti. Opet razlika u potrosnji nije velika, a i sam je napisao da ce sluziti povremeno za igre. Shodno tome, verujem da ce biti zadovoljan i Maxijem. .-)
je imao pre mesec dana na akciji za 15300din. Tada je to bilo veoma dobra kupovima. A sada kao sto kaze Dex posto mu je bitno da prodje sto jeftinije a i potrosnja mu je bitna neka uzme 750Ti
:: Covek gleda da prodje sto jeftinije, 750 ti je 16k, a 270x je 20 :: Povremeno se igra, dakle nije zahtevan, buka i potrosnja/grejanje su mi bitni
Ma sve ja to kontam ali steta kad vec ima dobar monitor da ne uzme malo jacu kartu, istina nije neki zahtevan igrac, ali opet R9 270X na njegovu konfiguraciju bila bi extra posteno govoreci meni svedno, ako je vec odlucio nek uzme tu Nv kartu to za potrsonju nece se obogatiti na ustedi struje,to sto karta manje trosi to je najmanji problem. Po meni je veci problem kad pusti neku igru u 1200p rezoluciji a realno i sam znas da GTX750Ti ne moze pruzit adekvatne performanse na toj rezi, dok bi R9 270X bila daleko daleko bolja, jes da je skuplja, ali bolje je sacekat skupit 3k din nego uzimat nesto sto nije bas idealno.
Posle onoga sto je napisao simon72, dugo sam se dvoumio sta da uzmem, gledao specifikacije i ipak odlucio da uzmem gtx750-ti. Kao sto rekoh nisam neki gejmer, gtx je dosta tisi, manje trosi, manje se greje, ima 3 godine garancije (powercolor ima 2), a kada se krene sa tim da se dodaje po malo, tu nema kraja. Opet ima neka koja je za 3-4k skuplja od 270X i tako u nedogled. I zato sam zacrtao granicu od 150 evra, nije problem u te 3000 nego neki princip. A realno mi ne treba jace nesto od ovoga. Mozda sam se i zajebao (a mislim da nisam), vreme ce pokazati. U svakom slucaju veoma sam zadovoljan ovom karticom, ali nisam ja nesto kompetentan posto nikad nisam ni imao neku jacu da bih sa necim poredio. Racunar mi pre svega treba za programiranje, a tu buka ima dosta uticaja. Sada se i procesor manje greje tako da sve u svemu hvala svima na odgovorima, ako su nekom bitne performanse r9 je mnogo bolji izbor, ja sam prezadovoljan ovom.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.