Normalno,msm kao sto rekose kolege,karte nisu sa poredjenje.Ali opet realno,da ne racunamo referentna sranja,r9 280x je oko 2k skuplja od gtx 760,sto je smesna razlika u ceni. Ako hoces da ustedis imas za 22.500 dinara Power Color PCS r9 280(bez x),ona ti je egal sa gtx 760.
Partizan se voli,za druge se navija,rece jednom Dusko Radovic
:: Normalno,msm kao sto rekose kolege,karte nisu sa poredjenje.Ali opet realno,da ne racunamo referentna sranja,r9 280x je oko 2k skuplja od gtx 760,sto je smesna razlika u ceni :: Ako hoces da ustedis imas za 22.500 dinara Power Color PCS r9 280(bez x),ona ti je egal sa gtx 760 :: :: :: :: :: Partizan se voli,za druge se navija,rece jednom Dusko Radovic :: :: ::
Na papiru stoji da je 280x brza karta i tu nema dileme, ali posto je Nvidia logican izbor za igrice onda se pak i nisi zeznuo. Sve u svemu ne znam koliko si platio kartu, ali gledajuci cene na itsvetu ipak 760-ica mora jos dole sa cenom nudeci te performanse...
...ne kazem da je los izbor, ali realno sve nadolazece igre ce lezati na amd arhitekturi, zasto, pa obe next gen konzole su amd... tako da ne znam sta da ti kazem...
Pozz i uzivaj...
O kakvim ti papirima pričaš čoveče? 280X je u praksi za klasu jača karta i GTX760 nema šta da traži pored nje. Samom pojavom 280X pre skoro godinu dana, GTX760 je obesmišljen kao kupovina (jedno kratko vreme i GTX770), zbog odličnog odnosa cene i performansi. A sada ima i `običan` 280 koji je sličnih performansi kao GTX760 a košta manje, tako da ni pored nje 760 nema šta da traži.
i5 2500K/CM Hyper 212+/MSI Z68A-GD65 G3/HyperX Green 2×4GB 1600/Samsung 830 128GB/ASUS R9 280X DCU II TOP/Dell U2412M/Xonar DX/Altec ATP-3/TT Chaser MK-I/SF Golden Green Pro 650W/Genius KB-G265/A4Tech V7
Izvini druze jednostavno ne razbiram pojam igrice i AMD, stvarno ne znam zasto. Da li zbog onog katalizatora koji baguje od samog nastanka pa do danas, ili zbog raznih i sarenih smejurija od strane AMD-a. Da li zbog procesora koji vuku 250 vati i ne mogu da se izbore sa i5 konkurencijom, ako igrice traze 2 ili 4 jezgra recimo, a marketinski prevarant ih ima cak 8 i to je jos jaci takt istog oho-ho! Umalo da zaboravim, znam ja zasto sam otpisao AMD sad sam se setio... Ovaj moj Sisonik V700 mi ipak nije dao 3-4 konektora 8pin za graficke, prevaranti jedni! Zato i ne mogu crvene karte da nakacim!! Ali zato svaki dan slusam muziku koju mi pusta samo za moje uvce, heheh...
Moje napajanje su krstili u pravom manastiru, tamo su ga nacuili samo da peva(cvili sisonik)! Tamo su ga obogaljili za te konektore, pa ih na kraju nisam ni dobio. Koristim superiornu NVIDIA tehnologiju, imam samo 24pin za plocu i 8pin za procesor, tako da mi se svemirski brod napaja preko ploce. Plus ne bih sebi dozvolio sumu kablova zbog tresa od firme!
Kako koji. Moj ASUS koristi 8 + 6, a to ima skoro svako kršteno napajanje, pa i superiorni Cvilconik. Đavo 13 je izrod, što mu i samo ime govori, tako da je njegovo poređenje s drugim kartama malo bez-veze.
i5 2500K/CM Hyper 212+/MSI Z68A-GD65 G3/HyperX Green 2×4GB 1600/Samsung 830 128GB/ASUS R9 280X DCU II TOP/Dell U2412M/Xonar DX/Altec ATP-3/TT Chaser MK-I/SF Golden Green Pro 650W/Genius KB-G265/A4Tech V7
Nuklearni reaktor haha Osim toga struja curi na sve strane hahahaha.
Superior Technology Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/Asus GTX 780 Ti DCUII OC SLI/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostal
:: Moje napajanje su krstili u pravom manastiru, tamo su ga nacuili samo da peva(cvili sisonik)! Tamo su ga obogaljili za te konektore, pa ih na kraju nisam ni dobio. Koristim superiornu NVIDIA tehnologiju, imam samo 24pin za plocu i 8pin za procesor, tako da mi se svemirski brod napaja preko ploce. Plus ne bih sebi dozvolio sumu kablova zbog tresa od firme :: :: http://www.digitalstormonline.com/unlocked/images/articles/Nav/Articles/PowerColor-Radeon-R9-295X2-Devil-13-power.jp :: :: Pa mislim stvarnoooo.. :: :: :: :: Svako krsteno napajanje ima 2x8 pin (6+2) za GPU :: :: :: :: Vrati taj SS. :-P
GTX760 i R9 280X moze samo budala, ili reci da je GTX760 bolja - ma samo ludnica... AMD drzi konzole igre bolje rade na AMD-u, gtx760 nije losa karta ali daleko ispod R9 280X isto kao da se poredi golf i passat zna se sta je klasa .) DAUM=TRAUM=CRVENO=BIK
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.