Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Servisno uputstvo za Dell s2340l
STRANA 1 OD 1
Krecky Servisno uputstvo za Dell s2340l 02.07.2014. 14:47 T58063

status: user
broj poruka: 393
Zdravo prijatelji,

ubih se trazeci servisno uputstvo (service manual) za ovaj monitor. Postavio pitanje na nekoliko stranih foruma i na Dell support sajtu, ali nista od toga.

Elem, potrebno mi je uputstvo kako bih provalio kako se skida zadnja strana ovog sr**a .) jer planiram da ga osposobim za kacenje na zid (izbusio bih 4 rupe, stavio neko ojacanje, provukao srafove i to je to). Provalio sam otprilike kako bi to trebalo da izvedem ali ne bih da radim nesto na silu i zeznem stvar.
Ako ima servisera, nekog ko je upoznat sa ovim monitorom ili nekog sa dobrim savetom, nek pise.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
gilopile ... 02.07.2014. 15:00 #556714

broj poruka: 9459
AKo nema iza srafove, onda je sve na zabice. Ogromna vecina se rasklapa tako sto ces zabiti papke izmedju panela i maske i cupas ka sebi i popustace zabice redom kako budes ici dalje, jer su tako okrenute da ne moze drugacije, a da se ne polome. Coskovi idu malo teze, ali lagano i popustice i oni.

Ako nisi nikada rasklapao, bolje prepusti nekome....

- Majstore, da li će ići ili neće ići?
- Hm, mislim da će biti čupavo.

Krecky @gilopile 02.07.2014. 15:24 #556717

Rasklapao jesam ali monitori nisu bili novi tako da me je bas bilo briga kako cu to da odradim i da li ce plastika puci.
Inace, na ovom monitoru se skida zadnja strana, a ne prednja kao kod vecine. Nema srafova, zabice su koriscene za pricvrscivanje.
Sve je to ok sto si rekao, mada je uopsteno i ne bas konkretno u vezi sa ovim modelom.
Pitanje sam postavio predostroznosti radi i kako bih tacno saznao proces rasklapanja.
Hvala ti na odgovoru u svakom slucaju.

gilopile ... 02.07.2014. 15:30 #556718

broj poruka: 9459
Ok, nisam se susretao konkretno sa tim modelom, ali kao sto rekoh, na velikoj vecini je princip rasklapanja isti. Polako samo, mozda ce neko da se javi ko je rasklapao bas taj model. Nemoj nista na silu...Relativno je nov proizvodi pa je tesko da ce `procuriti` service manual za nas smrtnike, jbg...
Polako razmisljaj i o nekom drugacijem kacenju...neki stalak...

- Majstore, da li će ići ili neće ići?
- Hm, mislim da će biti čupavo.

Daum ... 02.07.2014. 15:32 #556719

broj poruka: 12796
Ako novac nije neki problem ja bih pre preporučio da prodaš monitor i uzmeš isti takav iz P serije. Manje maltretiranja i ostaje ti garancija.

To te ne bi mnogo koštalo.

Krecky @gilopile 02.07.2014. 16:30 #556723

Moracu da mu uglavim djuntu, samo je pitanje vremena .) Mnogo mi vise odgovara wall mount od stalka. Nadjoh na netu i neki VESA adapter pa cu probati da napavim nesto slicno kako ne bih morao da testerisem zadnju stranu .)

@Daum
U pravu si, ali mi je cimanje. Monitor je dobar i odgovara mi u svakom pogledu tako da nema razloga da ga menjam (nema AG coating sto me je odmah privuklo).
Jedino me odsustvo Vesa kacenja izludjuje. Snacicu se vec nekako...
Hvala na savetu.

vuk125 Re: Servisno uputstvo za Dell s2340l 02.07.2014. 20:49 #556744

broj poruka: 2929
Taj monitor nije predvidjen da ide na zid
Samo ces ga urpopastiti, prodaj kupi neki koji ide na zid, On nema konstrukcijiu da ide na zid. Tosto si naumio ne ide.

:: Zdravo prijatelji
::
:: ubih se trazeci servisno uputstvo (service manual) za ovaj monitor. Postavio pitanje na nekoliko stranih foruma i na Dell support sajtu, ali nista od toga.
:: Elem, potrebno mi je uputstvo kako bih provalio kako se skida zadnja strana ovog sr**a .) jer planiram da ga osposobim za kacenje na zid (izbusio bih 4 rupe, stavio neko ojacanje, provukao srafove i to je to). Provalio sam otprilike kako bi to trebalo da izvedem ali ne bih da radim nesto na silu i zeznem stvar.
:: Ako ima servisera, nekog ko je upoznat sa ovim monitorom ili nekog sa dobrim savetom, nek pise.
neXus2000 .... 03.07.2014. 09:30 #556762

broj poruka: 3350
Ne znam da li prodaju u Srbiji adaptere, ali mozda neki limar da ti se napravi isti.
Ovako izgleda: http://tinyurl.com/n63a4fl

Naravno u zavisnosti od toga da li postoji mogucnost da se provuce na mesto slota za postolje ili jednostavno da ti napravi L nosac (kao nekompletno U), sa vesa kacenjem nazad. Naravno sire u mesto gde stavljas monitor da ti se ne bi klackao levo-desno.

Edit:
Evo moze ovako nesto: http://tinyurl.com/n7ydrqh

P8P67 Pro v.3.1/i7 2600K/16GB RAM/MSI Lightning 770/SSD HyperX 120 3K/ 1TB/3TB SATA/X-Fi xtremeGamer Fatality Pro/CM 690 II Advanced/Toughpower 775W/LG 32LD750/X360 gamepad/Zalman MFC1 Plus/CM TX3 EVO

Daum ... 03.07.2014. 11:02 #556770

broj poruka: 12796
Nije u pitanju monitor od 1000 evra pa da se cimaš, a opet nije mi jasno kako nekome može da smeta AG coating a da mu ne smeta staklo koje se presijava?

Najbolja solucija: zamena za drugi model, ne znam zašto bi sakatio monitor i gubio garanciju.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs