Ne znam ni odakle da krenem,pa cu kapiram od pocetka. Kupio sam graficku karticu iz naslova,HD4850 1GB DDR5/256bit,koristio je u Novom Sadu,radila ko sat. Dodjem juce kuci za Suboticu,sastavim komp (sve kako valja),upalim ga,u medjuvremenu odem na ati-jev sajt da skinem drajvere,dobijem BSOD. Video sam u BSOD-u da je neki graph problem,reko` aj pipnucu karticu. Pipnem,OPECEM se (bukvalno). Upalim komp,ne mrda. E sad,moja predpostavka je da nekim cudom kuler na grafi nije radio kada sam prvi put upalio komp pa se pregrejala. Sad kad upalim kompjuter,kuler na grafickoj se vrti,medjutim slike ni na mapi. Fizickim pregledom kartice nisam uocio nikakve izgoretine,crnilo,naduvane kondenzatore. Moje pitanje je da li je moguce da je riknula zauvek i drugo - da li se neko od Vas forumasa bavi popravkama kartica ili makar dijagnozom,cisto da znam za svoj mir. Ja bih karticu poslao na poverenje nekome od Vas (sa nekim normalnim stazom na PC berzi-citaj broju postova) da je pregleda ili pokusa da popravi. Razlog zasto ne odem u neki `servis` je sto cu da se naplacam dijagnoza i kojekakvih dadzbina da bi mi na kraju rekli da je otisla u vecna lovista. Ovako bih ja poslao nekome od Vas (platio postarinu) i u povratku takodje platio postarinu i nadoknadu za Vas rad u vidu otkupnine. Btw,nisam neki noob koji je uskocio na PC berzu preko gugla,dugo sam ovde ali nisam aktvan na forumu. Ja Vas molim,ako ima neko neku ideju,pomoc je dobrodosla. Pozdrav,Bane.
Jbg, moguce da je crko graficki procesor, jer se usijao :( Ili da su lemovi popustili na istom. Rastavi, zameni pastu, pa probaj, ako ne mrda, nazalost, popravka je neisplativa. Sta god da neko radi, od zamene do prekuglavanja GPU-a nece ti se isplatiti.
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
Ocisti lepo kontakte pa probaj ponovo. Nemoj da spajas FAN jedno par min dok radi komp i reci mi da li se greje hladnjak, tj. da li se GPU greje? Ako je hladna, moguce je i da je naponska crkla na njoj pa je isplativo popravljati, mada ne mora nista da znaci bez detaljnog ispitivanja...
Dobra je to kartica, steta ako je bacila kasiku :(
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
Greje se matori :( Kontam da joj nema spasa,ne mogu opisati bedak koji me spopao... Enivej,ako nekom mozda treba dacu je za par jevreja,nek se nosi u vragove...
Mislim da tu nema realno pomoci, mozda nije nista do tebe da si ti sad nesto kao sjebao, nego jednostavno doslo joj vreme, matora je to karta a sve one imaju maximalni broj radnih sati.
Matora je serija ali je kartica bila bukvalno nova kad sam je kupio pre 2-3 meseca. E sad,da li je to prica (mozda sam ja retardiran pa sam naseo) ali kada sam je dobio zrno prasine nije imala na sebi,bljesti-sljasti dza-bu,bas nova. Meni je isto bilo nenormalno pa smo je merci i ja smekali uzduz i popreko da dokazemo jedno drugom da je nemoguce da je nova,al` nismo uspeli da nadjemo bukvalno fragment traga koriscenja. Uostalom, https://www.kupujemprodajem.com/PowerColor-Radeon-HD4850-1GB-DDR5-NOVO-13648423-oglas.htm?filter_id=77042 , tu sam je kupio,pa moz` videt`.
Bane
:: Mislim da tu nema realno pomoci, :: mozda nije nista do tebe da si ti sad nesto kao sjebao, :: nego jednostavno doslo joj vreme, matora je to karta a sve one imaju maximalni broj radnih sati :: :: Cpu: FX 6300 @4 Ghz :: Cooler:CM v8 GT :: GPU:GTX 670 Gigabyte WF x3 O :: Ram:10 Gb Kingsto :: MBO:Asus M5A9 :: Case:CM Storm Enforce :: PSU:Chieftec 650w a8 :: Keyboard: Logitech iluminate :: Mouse:Mx 51 :: Screen Dell 2 :: ::
ali teško da je bila bukvalno nova. Da je nova imala bi pisanu garanciju. Ta akrtica je stara neku godinu, znam po tome što sam tada hteo i ja da je uzmem jer je bila mnogo povoljna kupovina tada. Jeftina, a jaka.
E sada, zašto je riknula treba pitati Marfija...
Inače, mislim da je bila jeftinija u startu. 4-5k je koštala nova. Kada su sve rasprodali, i kada su videli kakva je potražnja za tom karticom, digli su cenu na 6-8k...
Da,da,jasno. Mislio sam u smislu nekoriscena,ne u smislu sveze sastavljena u fabrici pre 2 meseca :)
Bane
:: ali teško da je bila bukvalno nova. Da je nova imala bi pisanu garanciju. Ta akrtica je stara neku godinu, znam po tome što sam tada hteo i ja da je uzmem jer je bila mnogo povoljna kupovina tada. Jeftina, a jaka :: :: E sada, zašto je riknula treba pitati Marfija.. :: :: Inače, mislim da je bila jeftinija u startu. 4-5k je koštala nova. Kada su sve rasprodali, i kada su videli kakva je potražnja za tom karticom, digli su cenu na 6-8k.. :: :: ::
naidji ovih dana kod hale sportova , ostavicu ti broj mob na mail pa me cimni i videcemo dali je opravljiva
:: Da,da,jasno. Mislio sam u smislu nekoriscena,ne u smislu sveze sastavljena u fabrici pre 2 meseca : :: :: Ban :: :: :: :: ali teško da je bila bukvalno nova. Da je nova imala bi pisanu garanciju. Ta akrtica je stara neku godinu, znam po tome što sam tada hteo i ja da je uzmem jer je bila mnogo povoljna kupovina tada. Jeftina, a jaka :: :: :: :: E sada, zašto je riknula treba pitati Marfija.. :: :: :: :: Inače, mislim da je bila jeftinija u startu. 4-5k je koštala nova. Kada su sve rasprodali, i kada su videli kakva je potražnja za tom karticom, digli su cenu na 6-8k.. :: :: :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.