Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Sapphire Ati X1650 pro Ultimate GDDR3 problem?
STRANA 1 OD 1
Petar89 Sapphire Ati X1650 pro Ultimate GDDR3 problem? 28.09.2007. 18:59 T5805

status: user
broj poruka: 423
Imam sledecu konfiguraciju
Cpu:AMD 4000+ 64X2 AM2
MB:ECS 520 NFORCE
Gpu:SAPPHIRE X1650 Pro ULTIMATE GDDR3 Heatpipe CATALYST 7.9
Memorija: Apacer 1GB DDR2 800
HDD:40GB maxtor
Napajanje:450w
Problem je u tome sto kad igram bilo koju igru posle 30 minuta restartuje i graficka mi se zagreje neznam sta da radim?

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Oglasnik 28.09.2007. 20:46 #28850

broj poruka: 726

Kartica sa najbesmislenijim sistemom hladjenja u bogatoj industrijskoj istoriji Formoze...ne dozvoljava normalno montiranje dodatnog kulera...a fabricki je los.

Ne znam da li je zagrijavanje uzrok,ali to mi djeluje najlogicnije.Ako imas mogucnosti,postavi drugi,aktivni kuler,a fabricki ukloni.

Da li si probao sa drugim (starijim) drajverima,jer su 7.9 jos uvijek svjezi i sumnjivi?

BataCele Hah 28.09.2007. 22:36 #28858

broj poruka: 1532
To mnooogo lici na pregrevanje. Samo, ne bi pregrevanje kartice trebalo da izazove restart masine. Obicno su ATI kartice podesene da bez problema trpe temperature do 100 C.

Znam za takav slucaj da je bio sa karticom kojoj nije dobro prianjao hladnjak, te isti nije adekvatno hladio. Skidanje i ponovno (ispravno) montiranje ventilatora je resilo problem. Na zalost, imas heatpipe, pa to malo komplikuje stvar.

Pitanje je: Da li da menjas hladjenje?

Odgovor: Instaliraj ATI Tray Tools, pokreni ga, pronadji i cekiraj da ti stalno na ekranu pokazuje temperature procesora i graficke.

Zatim pokreni neku zahtevnu igru i nakon 15-20 minuta prekini igranje i izadji u Windows. Prinesi kursor do pokazivaca temperature u donjem desnom cosku i izaci ce ekrancic sa maksimalnom i minimalnom postignutom temperaturom. Ukoliko maksimalna tezi ka 100 C - hladjenje ti je lose, treba proveriti da li je ispravno montirano. A ako prelazi 100 C - ODMAH MENJAJ HLADJENJE !!!

Shut down je obicno na 120 C (za graficku) ili tek nesto manje.
VMARC jos jedno resenje 28.09.2007. 23:42 #28860

broj poruka: 9425

Sva novija (kinseka) kucista stizu sa velikim otvorima na bocnim stranicama, za 8, 9 ili 12cm fanove, koji bi trebali da hlade PCI kartice, ali podjednako dobro hlade i silent pipe bazirane pasivne VGA. ukoliko imas ove rupicasto resetkaste otvore na bocnoj strani kucista, montiraj ventilator i uzivaj. temp vga ti nece preci 50 stepeni.
BataCele Da se nadovezem... 29.09.2007. 01:02 #28868

broj poruka: 1532
...na prethodni post. Moze i ovako:

Ako je maksimalna T ispod 100C - uz prethodni moj predlog dodaj ovaj od VMARC-a, tj. stavi ventilator na bok kucista.

Ako prelazi 100 C - menjaj hladjenje na kartici, tvoje je neispravno.

Ognjeni .... 29.09.2007. 09:38 #28884

broj poruka: 4521

znam da nema previse veze sa temom ali video sam juce jedan extra signature.....

`ATI`s card`s are like buses..they are big ,red and have bad drivers `
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs