Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Novi monitor
STRANA 1 OD 1
strikan33 Novi monitor 03.06.2014. 18:54 T57853

status: user
broj poruka: 312
Eto doslo vreme da i ja sebe pocastim novim monitorom, pa posto nemam blage veze sta da uzmem, molim Vas iskusnije da mi pomognete.

Dakle monitor ce da sluzi za kucnu varijantu, nista igrice, znaci web, filmovi i to bi manje vise bilo to.
Zeleo bih najoptimalnije sto se tice odnosa cena/kvalitet naravno.
23 ili 24 incha ne bih se bunio i ako ima neka jeftina 27ca ali mislim da je to vec preterano.

Moj prvi izbor bi bio DELL, prvenstveno zbog odnosa 16:10, ali nisam iskljuciv po tom pitanju, posle toga neki od LG-a pa dalje ne znam ni sam.

Koje prikljucke treba da ima, koji panel, na sta obratiti paznju, garancija na 0 mrtvih piksela, sveukupna garancija, eto to je to sto me zanima.

Budzet bi bio oko 25000 dinara, mozda i par hiljada preko ako ima nesto da bas vredi te pare.

Eto to je to, zahvalan unapred na svim savetima i komentarima.

Svako dobro
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
alexz Novi monitor 03.06.2014. 20:21 #554730

broj poruka: 137
Preporuka ide za Dell U2412M iz ultrasharp serije. IPS panel, rez FULL HD 1920 x 1200. Odnos stranica 16:10 upravo kako odgovara, VGA, DVI, DP, USB 2.0 hub. Odlicno postolje sa full rotacijom, dobar software sa mnostvom podesavanja. 3 god garancije uz zero dead pixel...
Jedino sto moze da pravi problem je cinjenica da se u poslednje vreme mnogo ljudi zali da imaju bol u ocima i glavobolju kada su ispred Dell monitora, pogotovo P serije...
Insistiraj da ga ukljuce u prodavnici, provedi neko vreme ispred monitora, pa ako ti nista ne smeta uzimaj....jer je definitivni BEST BUY!!!

Intel i7 4770, Gigabyte Z87-D3HP, 8GB Kingston Hyper X Blue 1600, WD1002FAEX, WD5000AAKS, Sapphire 4670 1GB, M-Audio Audiophile 192, Fostex PM-1, TT TR2 500w, TT Soprano RS200

ZooLoo ... 03.06.2014. 23:13 #554746

broj poruka: 3975
Dell P2414H

Intel I5 4670 + Arctic Cooling Freezer I30
Gigabyte G.1 Sniper B5
Kingston Hyper X Beast 2x4gb 1600mhz
Seagate Baracuda 1Tb
Seasonic G550 550W Gold
Fractal Design Define R4 Black Pearl with Side Window
Dell P2414H...

strikan33 ... 05.06.2014. 15:03 #554853

hvala na savetima, a nasao sam i ovaj model

Dell U2414H za nekih 26k,

da li je on bolji od ova dva gore navedena modela i da li ga neko slucajno ima, kako se pokazao u praksi?

I da li je i on 16:10?

Daum ... 05.06.2014. 15:10 #554855

broj poruka: 12796
Samsung S27C750PS

PLS panel, 27 inča, 200 evra...

strikan33 ... 05.06.2014. 15:17 #554856

Uh i ovaj Samsung lep ko lutka i jos 27ica, samo na ga nadjoh za 213 ojrica, ne znam gde si ga ti nasao Daum-e za te pare?

Daum Re: ... 05.06.2014. 15:22 #554857

Pa okvirno sam napisao cenu. Slika je odlična bilo da je PLS ili VA panel.

Imaš i model sa P oznakom na kraju, on je valjda jeftiniji malo...

:: Uh i ovaj Samsung lep ko lutka i jos 27ica, samo na ga nadjoh za 213 ojrica, ne znam gde si ga ti nasao Daum-e za te pare
::
strikan33 ... 05.06.2014. 15:29 #554859

ma nije mi frka za 10 eura gore dole, nego samo pitah, moracu da odem da vidim i ovaj Samsung, za te pare jos i 27ica, mislim da je skroz dobra kupovina, iako mi se vise svidja 16:10 za ove pare definitivno ovaj monitor ulazi u uzu kategoriju.

Daum ... 05.06.2014. 15:34 #554860

Bolje 27-ica nego 24-ka u svakom slučaju, kad je budeš metnuo na sto shvatićeš zašto :)

Našao sam P model samo, http://goo.gl/7AnuwJ

strikan33 ... 05.06.2014. 15:37 #554862

A u cemu je razlika, ako znas, izmedju P i PS?

imarkovic Re: Re: ... 05.06.2014. 16:22 #554866

broj poruka: 19012
Ja nisam hteo taj PS, jer nisam nasao jedan jedini review za njega, za razliku od P-modela.. cak ga nema na Samsung-ovom sajtu. A posto ima PLS, nisam hteo da rizikujem, mozda Samsung nema iste simptome kao Dell/IPS, ali posto iz nekog razloga ne postoji review, apsolutno ne postoji jedan jedini razlog zasto bi neko razmatrao taj PS umesto P modela, cak je i skuplji.

Razlika izmedju P i PS je da je P sa AMVA panelom, a PS sa PLS.

:: Pa okvirno sam napisao cenu. Slika je odlična bilo da je PLS ili VA panel
:: Imaš i model sa P oznakom na kraju, on je valjda jeftiniji malo..
:: :: Uh i ovaj Samsung lep ko lutka i jos 27ica, samo na ga nadjoh za 213 ojrica, ne znam gde si ga ti nasao Daum-e za te pare
:: ::
strikan33 ... 05.06.2014. 16:33 #554867

Jedino sto mi malo smeta to je sto Samsung daje dve godine garancije a Dell tri, mislim to je 50% duza garancija u ovom slucaju, ali dijagonala i cena su na strani Samsunga.

imarkovic-u, posto mi je totalno nepoznata tematika skracenica panela, da li bi mogao nesto vise kakav je taj AMVA panel, bolji ili losiji od PLSa i IPSa?

Naravno hvala svima na savetima i dalje.

imarkovic Re: ... 05.06.2014. 16:54 #554869

Pa pazi, ne moze niko da kaze da je bolji jedan ili drugi, jer svaki je dobar za svoju svrhu. Recimo meni nije odgovarao IPS, a hteo sam Dell, zbog problema sa osvetljenjem, izbijanjem itd. Ali IPS je najbolji za profesionalnu upotrebu, odnosno obradu fotografija npr., nije bas svaki pogodan za igre, ali nekima odgovara, mislim i sam sam koristio 2312HM, i prilicno sam bio zadovoljan, ali sada vidim da ima dosta problematicnih IPS monitora, bar sto se tice Dell-a, ostale nisam gledao.
Tu je jos puno faktora kod jednih i drugih. Dell daje 3god., Samsung 2god., meni je to isto vazno, ali jednostavno ne moze da ima sve, pa i te 3god., ipak preovladavaju druge stvari, i ovaj Samsung ce sigurno doziveti te 3god, naravno i vise.

Evo ovde imas nekih informacija, pa pogledaj:
http://en.wikipedia.org/wiki/TFT_LCD

Posto imam taj Samsung 750P, ako te nesto interesuje, pitaj.

:: Jedino sto mi malo smeta to je sto Samsung daje dve godine garancije a Dell tri, mislim to je 50% duza garancija u ovom slucaju, ali dijagonala i cena su na strani Samsunga
:: imarkovic-u, posto mi je totalno nepoznata tematika skracenica panela, da li bi mogao nesto vise kakav je taj AMVA panel, bolji ili losiji od PLSa i IPSa
:: Naravno hvala svima na savetima i dalje
strikan33 ... 05.06.2014. 17:12 #554870

E pa to me najvise i zanima, utisci iz prve ruke, pa ako nisi procitao moj prvi post, znaci monitor bi se koristio cisto za kucnu varijantu, dakle net i po neki film, a najvise crtaci i pesmice za mog klinca :), znaci nista igrice, profesionalna upotreba itd.

Kako se tebi pokazao u svakodnevnom radu, kakav je u reprodukciji filmova, ima li probijanja itd.

Ja svoj komp ne gasim, upaljen je non stop 24/7, gasim ga samo kad idem na godisnji.

Da ne pomislis da rudarim, ne, to me ne zanima, jednostavno, uvek mi je otvoreno 10-20 tabova, nekada i na vise browsera, tako mi odgovara eb ga.

I suvda kuda sam zvao naravno niko ga nema u radnji, svi mogu da ga poruce, sto mi je malo ..., jer bi ono da ga vidim i probam u radnji pre kupovine, ali rekli su da kada dodje moze da se nakaci na komp pa da se testira i na pixele, i multimedia itd.

imarkovic Re: ... 05.06.2014. 19:08 #554877

Ma kakvi, nema probijanja uopste, slika je stvarno odlicna, uopste ne vidim razliku u kvalitetu boja sada kada sam presao sa mog IPS monitora na ovaj. Pustiti film i igricu na ovom monitoru je uzivancija. Moze naravno da posluzi i za obradu neke fotografije, u poluprofi varijanti:)

Jedino oko cega bi trebao da povedes paznje je njegova visina, vidi da li ti ne bi smetalo sto je podignut 15cm i to je to.
Ja sam uzeo poslednji u EM*i, ali pitaj jel moze da se poruci, oni su korektni i ne prave problem uopste da otpakuju da pogledas, proveris da li ima mrtav pixel itd.

:: E pa to me najvise i zanima, utisci iz prve ruke, pa ako nisi procitao moj prvi post, znaci monitor bi se koristio cisto za kucnu varijantu, dakle net i po neki film, a najvise crtaci i pesmice za mog klinca :), znaci nista igrice, profesionalna upotreba itd
:: Kako se tebi pokazao u svakodnevnom radu, kakav je u reprodukciji filmova, ima li probijanja itd
:: Ja svoj komp ne gasim, upaljen je non stop 24/7, gasim ga samo kad idem na godisnji
:: Da ne pomislis da rudarim, ne, to me ne zanima, jednostavno, uvek mi je otvoreno 10-20 tabova, nekada i na vise browsera, tako mi odgovara eb ga
:: I suvda kuda sam zvao naravno niko ga nema u radnji, svi mogu da ga poruce, sto mi je malo ..., jer bi ono da ga vidim i probam u radnji pre kupovine, ali rekli su da kada dodje moze da se nakaci na komp pa da se testira i na pixele, i multimedia itd
strikan33 ... 05.06.2014. 19:17 #554879

E pa super, ne smeta mi visina ta, ali naravno obraticu paznju i na to.

Zvao sam dve tri firme, i ni jedna ga nema u radnji ali svi su rekli da ga ima kod dobavljaca i da se moze poruciti za 2-3 dana. I u toj radnji koji ti spominjes, mogu da ga narucim, kod njih sam uzimao i sve ostale komponente za svoj novi komp pre par meseci tako da cu verovatno kod njih i uzeti.

Ne znam samo da li neko zna ranije je bilo nekih 10% popusta kod firme WW ako se naruci online, koja je naravno ista kuca kao i Em*i, da li to jos uvek postoji?

strikan33 ... 01.07.2014. 18:58 #556635

@imarkovic ili bilo ko drugi, molim savet

elem ovog monitora o kom smo pricali Samsung S27C750PS nema nigde, a i ne znaju kad ce i da li ce stizati nova posiljka, pa posto mi vec gori pod nogama nasao sam ovaj model

Samsung S27C570H

za otprilike iste pare.

E sad da li je ovaj ok kupovina, jer bi isao sutra da ga uzmem ili nije da ga preskocim.

Hvala unapred

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs