R9 290 jeste jaca, ali ne toliko jaca da rizikujes garanciju. Obe su toliko jake, da ces se sa svakom igrati na max, zasto bi rizikovao skok od 10 fps na 100 fps...? Kome je bitno da li je 80 ili 90, 110 ili 120... Ne isplati se. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz with Retina display 2.5GHz dual-core Intel Core i5 Turbo Boost up to 3.1GHz 8GB 1600MHz memory 128GB flash storage Intel HD Graphics 4000
Generalno da je R290 bez X onda ne bi ni razmisljao, ali ovako, s obzirom da je u pitanju X verzija, bogami slatke su to muke. Ako si raspolozen kasnije da joj mozda zamenis hladjenje i da se poigras onda definitivno menjaj, u suprotnom nemoj. Inace, s kim god da radis taj deal svakako dogovori bar neku radnu garanciju od mesec dva. .)
GTX 770 polovan je oko 200 - 220 evra. Polovna (referentna) R9 290X ide i do 300 evra. Meni nepojmljivo da ta R9 290X nema nikakvu garanciju, ali OK...
Porediti performanse te dve karte je neumesno, ma koliko Zeleni trolovali o nekakvoj `superiornoj` tehnologiji, 290-tka jednostavno brise patos sa tom gtx770 (koja opet nije losa, ali je precenjena i kao nova, pogotovo) Za tu R9 290X ti treba nereferentno hladjenje, koje ti je oko 45 - 50 evra. Pa ti sabiraj : 200 + 50 i ispada da je dobijes za 270!
Ali ima i ljudi koji cene garanciju, i to postujem i ja.
Zašto grafitnom olovkom ne mogu ponovo da otključavam množioce procesora ??
uber i quiet ,quiet je tisi mod i manja je temp ,ali su i perfomanse nesto slabije.Ali su i u quiet modu odlicni rezultati.Sto se tice garancije karta ce ziveti 3 godine sigurno ,ako je ne bude klokovao ili neke druga zezanja.
Superior Technology Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/Asus GTX 780 Ti DCUII OC/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cu
Zarad jurenja fps u sintetici. Licno, kada bih mogao da biram izmedju 60fps sa garancijom 2 godine ili 120fps bez garancije za nesto sto (ni)je rudarilo, ne bih ni razmatrao ovo drugo. Sta ako ti kneri taj R9, papa 3 glave... Da su u pitanju karte od 50€, bolelo bi me uvo. Pogotovo ako menjas 1:1 sa vlasnikom tog Radeona. Mislis da je on lud/glup/neupucen...? Takvih vise nema... Drz` se tog GTXa i uzivaj. Kida to lepo i kidace dok je pod garancijom, a posle ko ziv ko mrtav...
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz with Retina display 2.5GHz dual-core Intel Core i5 Turbo Boost up to 3.1GHz 8GB 1600MHz memory 128GB flash storage Intel HD Graphics 4000
Ja sam rekao cene po kojima karte `odlaze` to jest prodaju se. Nisam imao nameru da degradiram cenu tvoje GTX770, zaista nemam nista od toga niti mi to treba. U svakom slucaju izvini. Moja racunica je pravljena na osnovu toga sto pratim i ja slicne stvari jer planiram kupovinu uskoro. Lomim se izmedju (polovnih) r9 290 i GTX780 ( bez `X` i bez `Ti` ), jer mislim da za oko 300 evra nude najvise, a preko 300 evra ne mogu da ulozim u kartu. Ja kupujem u inostranstvu, i uvek sa jos validnom garancijom.
imam asus gtx770 uzeta 31decembra2014, kojim slucajem da je prodajem karta ne bi isla ispod 260e, e sad koje su cene u inostranstvu to me ne interesuje, mada super za onog ko moze da nabavi kartu napolje ali isti taj kad bi je prodavao ne bi je sigurno dao za 200-220e...
Inace ne bih menjao gtx770 u garanciji za ovu iz inostrnstva.
Izvini sto ti tako kazem, ali ti i relanost nemate dodirnih tacaka.
Kontam da si jedan od onih koji ima `dve realnosti`, jednu kada kupujue, jednu kada prodaje komponente.
Skyfire: ...frekfencija...
:: Ja sam rekao cene po kojima karte `odlaze` to jest prodaju se. Nisam imao nameru da degradiram cenu tvoje GTX770, zaista nemam nista od toga niti mi to treba. U svakom slucaju izvini :: Moja racunica je pravljena na osnovu toga sto pratim i ja slicne stvari jer planiram kupovinu uskoro. Lomim se izmedju (polovnih) r9 290 i GTX780 ( bez `X` i bez `Ti` ), jer mislim da za oko 300 evra nude najvise, a preko 300 evra ne mogu da ulozim u kartu. Ja kupujem u inostranstvu, i uvek sa jos validnom garancijom. :: :: Zašto grafitnom olovkom ne mogu ponovo da otključavam množioce procesora ?? :: ::
Moze biti da istinu zboris, ali samo ako gledas kroz prizmu koju si opisao... Ja, medjutim, nisam preprodavac - to zna nekolicina clanova berze. Sto se tice cena koje sam naveo, potpuno su normalne i realne, kao sto rekoh, u inostranstvu, i to za POLOVNE kartice, sto sam takodje naveo. Ako kod nas vaze vise cene to je druga prica, to mi ne smeta i dajem respect za svakoga ko svoju komponentu ceni onako kako on misli da treba... Sve OK... Ja samo cenim svoj novac i ja odlucujem da li cu kupiti ili ne... I to je OK, verujem...
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.