Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Samsung 27` razlika u jednom slovu ?
STRANA 1 OD 1
fervex Samsung 27` razlika u jednom slovu ? 22.05.2014. 15:25 T57743

status: user
broj poruka: 114

Ortak planira da kupi nov monitor, nasao je dva Samsung modela koja se razlikuju u jednoj slovnoj oznaci.

Samsung S27C750P
Samsung S27C750PS

Da li su u pitanju isti monitori, sa istim panelom, ili se po necemu razlikuju ?
Da li su ovi modeli dovoljno dobri za gaming, prvenstveno mislim na brzinu odziva i input lag

Hvala svima
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Bobi4ever ... 22.05.2014. 15:45 #553589

broj poruka: 4879
`The Samsung S27C750P does not use PWM (Pulse Width Modulation) at any brightness. In other words it has a flicker-free backlight.`

Input lag

`We used a similar method to that described in our other recent reviews. This is essentially a modified ‘camera and stopwatch method’, but rather than comparing input lag with just a single known entity (a CRT of zero input lag) we compare with an array of monitors where the input lag has been accurately measured. This gives a good set of baselines to work with and alongside taking 120 readings in total, gives a fairly accurate picture of the Samsung’s S27C750D’s input lag. We measured just over 4ms (1/4 of a frame) of input lag, which indicates a very short signal processing delay (latency) that shouldn’t worry gamers.`

Koristi VA panel.

https://www.youtube.com/watch?v=7wqR0M719po

I ako nema lutrije sa panelima vec u njemu lezi Samsungov A class panel, slika je vrhunska.

Za PS model nema recenzija.
blackwolf - - - - 22.05.2014. 15:49 #553590

broj poruka: 1506
Kad se ukuca u serach na samsungovom sajtu ispada da su p i ps isti model, najverovatnije je samo revizija za drugo tržište.

http://tinyurl.com/nadyl7n

Black Wolf

fervex 27` 22.05.2014. 18:53 #553603

@Bobi4ever
@blackwolf
^
Hvala

Malo sam procesljao po net-u, Samsung S27C750P koristi AMVA panel i dosta je nahvaljen, cak moze da se overclock-uje na 72hz, a za Samsung S27C750PS sam naleteo na par mesta da se pominje da koristi PLS panel, ovo nije zvanicno nigde napisano, vec je vise nagadjanje i predpostavka, dakle nisam nigde video da je ovo 100% tacno, ni potvrdjeno.

Ako neko bolje upucen i obavesten zna nesto, molio bi da javi.

Hvala

vuk125 Re: 27` 23.05.2014. 09:35 #553630

broj poruka: 2929
Samsung S27C750P koristi neki napredni MVA panel

Samsung S27C750PS koristi PLS panel, slicno IPS panelu, uglovi gledanja perfektni i prikaz boja je cak i lepis od IPS panela. Prvo je izasao ovaj bez tog S pa onda ovaj sa S.
Naravno moj izbor bi bio ovaj sa PLS panelom cak je i jeftiniji.
Odlican Monitor za jako male pare.
PLS je razvio samsung to je njihova tehnologija, mnogo skuplji IPS monitori od ovoh modela ne mogu se porediti sa PLS panelom. Samsung je firma koja se time bavi jako dugo i jako lepo to rade. Ovaj monitor nema konkurenciju za taj novac cak se moze porediti sa skupljim modelima.

:: @Bobi4eve
:: @blackwol
::
:: Hval
:: Malo sam procesljao po net-u, Samsung S27C750P koristi AMVA panel i dosta je nahvaljen, cak moze da se overclock-uje na 72hz, a za Samsung S27C750PS sam naleteo na par mesta da se pominje da koristi PLS panel, ovo nije zvanicno nigde napisano, vec je vise nagadjanje i predpostavka, dakle nisam nigde video da je ovo 100% tacno, ni potvrdjeno
:: Ako neko bolje upucen i obavesten zna nesto, molio bi da javi
:: Hval
Bobi4ever SPVA, MVA itd sve su to generalno VA paneli. 23.05.2014. 09:48 #553634

I razliku izmedju IPS i novijih VA panela necete ni videti. Navodno IPS ima vise izrazen `glow` u odnosu na VA. Ostalo je prakticno isto, nema greske za bilo koji od ta dva da se odluci.
vuk125 Re: SPVA, MVA itd sve su to generalno VA paneli. 23.05.2014. 09:53 #553637

Ma nece naravno. Ovaj sa PLS panelom ima zivlje boje a i jeftiniji je za koju hiljadu nema razloga da kupuje ovaj sa MVA. Jedinoi ako bas ne nadje Samsung S27C750PS pa nek uzme
Samsung S27C750P.
Inace oba monitora su jako dobra za te pare taj dizajn cista 10tka.

:: I razliku izmedju IPS i novijih VA panela necete ni videti. Navodno IPS ima vise izrazen `glow` u odnosu na VA. Ostalo je prakticno isto, nema greske za bilo koji od ta dva da se odluci
Bobi4ever Pa to. 23.05.2014. 09:57 #553638

Nek uzme onaj jeftiniji, a noviji. Svidja se i meni dizajn, narocito imitacija aluminijuma.
Kolika mu je cena inace?
vuk125 Re: Pa to. 23.05.2014. 10:34 #553641

Ovaj PS je nekih 202e ovaj P je oko 220e. Cena je vise nego odlicna.

:: Nek uzme onaj jeftiniji, a noviji. Svidja se i meni dizajn, narocito imitacija aluminijuma
:: Kolika mu je cena inace?
Bobi4ever Re: Re: Pa to. 23.05.2014. 10:51 #553642

Dobra je to cena za 27` i takav panel. Obicno se takvi monitori krecu oko 30k dinara.

:: Ovaj PS je nekih 202e ovaj P je oko 220e. Cena je vise nego odlicna
:: :: Nek uzme onaj jeftiniji, a noviji. Svidja se i meni dizajn, narocito imitacija aluminijuma
:: :: Kolika mu je cena inace?
fervex Re: Re: 27` 23.05.2014. 13:13 #553660

:: Samsung S27C750P koristi neki napredni MVA pane
:: Samsung S27C750PS koristi PLS panel, slicno IPS panelu, uglovi gledanja perfektni i prikaz boja je cak i lepis od IPS panela. Prvo je izasao ovaj bez tog S pa onda ovaj sa S
:: Naravno moj izbor bi bio ovaj sa PLS panelom cak je i jeftiniji
:: Odlican Monitor za jako male pare
:: PLS je razvio samsung to je njihova tehnologija, mnogo skuplji IPS monitori od ovoh modela ne mogu se porediti sa PLS panelom. Samsung je firma koja se time bavi jako dugo i jako lepo to rade. Ovaj monitor nema konkurenciju za taj novac cak se moze porediti sa skupljim modelima

@vuk125 - Hvala

Da li imate neki link sa review-om tog novijeg PS modela, posto nigde ne mogu naci nista o njemu, cisto da imam neko poredjenje izmedju novog i starog modela.
vuk125 Re: Re: Re: 27` 23.05.2014. 14:17 #553666

P
http://goo.gl/JEVoB

PS
http://goo.gl/Sdn2WG

:: :: Samsung S27C750P koristi neki napredni MVA pane
:: ::
:: :: Samsung S27C750PS koristi PLS panel, slicno IPS panelu, uglovi gledanja perfektni i prikaz boja je cak i lepis od IPS panela. Prvo je izasao ovaj bez tog S pa onda ovaj sa S
:: :: Naravno moj izbor bi bio ovaj sa PLS panelom cak je i jeftiniji
:: :: Odlican Monitor za jako male pare
:: :: PLS je razvio samsung to je njihova tehnologija, mnogo skuplji IPS monitori od ovoh modela ne mogu se porediti sa PLS panelom. Samsung je firma koja se time bavi jako dugo i jako lepo to rade. Ovaj monitor nema konkurenciju za taj novac cak se moze porediti sa skupljim modelima
:: @vuk125 - Hval
:: Da li imate neki link sa review-om tog novijeg PS modela, posto nigde ne mogu naci nista o njemu, cisto da imam neko poredjenje izmedju novog i starog modela.
Daum ... 23.05.2014. 14:53 #553668

broj poruka: 12796
PLS panel od 27 inča za 200 evra? Holy shit...

Problem je što nigde ne mogu da nadjem pouzdan info da je u pitanju PLS, već samo VA.

vuk125 Re: ... 23.05.2014. 15:09 #553670

PLS jeste gde god da pogledaa opsis naci ces da je tip panela PLS
AMVA je ovaj P.

:: PLS panel od 27 inča za 200 evra? Holy shit..
:: Problem je što nigde ne mogu da nadjem pouzdan info da je u pitanju PLS, već samo VA
fervex Re: ... 23.05.2014. 17:42 #553687

:: PLS panel od 27 inča za 200 evra? Holy shit..
:: Problem je što nigde ne mogu da nadjem pouzdan info da je u pitanju PLS, već samo VA.::

I meni se cini da je u stvari to jedan te isti monitor, samo se razlikuje nova i stara revizija, ne znam cemu to ubacivanje dodatne slovne oznake, sem da bespotrebno unosi konfuziju, posto nigde ne nadjoh da je na ovom PS modelu PLS panel, vec mi se cini da oba koriste AMVA panel.

Naravno nisam 100% siguran, mozda gresim, ako neko nadje neku informaciju iz pouzdanog izvora, neka javi, i stavi tacku na ovu konfuziju :)

Ako neko koristi dati monitor, molio bi za utiske, prvenstveno da li su odziv i input lag na zadovoljavajucem nivou za gaming.
vuk125 Re: Re: ... 23.05.2014. 18:36 #553695

Ako si u dilemi napisi pismo Samsung podrscii neka ti oni kazu koje su razike imzedju ta dva modela i koji tip panela koriste.
:: :: PLS panel od 27 inča za 200 evra? Holy shit..
:: :: Problem je što nigde ne mogu da nadjem pouzdan info da je u pitanju PLS, već samo VA.::
:: I meni se cini da je u stvari to jedan te isti monitor, samo se razlikuje nova i stara revizija, ne znam cemu to ubacivanje dodatne slovne oznake, sem da bespotrebno unosi konfuziju, posto nigde ne nadjoh da je na ovom PS modelu PLS panel, vec mi se cini da oba koriste AMVA panel
:: Naravno nisam 100% siguran, mozda gresim, ako neko nadje neku informaciju iz pouzdanog izvora, neka javi, i stavi tacku na ovu konfuziju :
:: Ako neko koristi dati monitor, molio bi za utiske, prvenstveno da li su odziv i input lag na zadovoljavajucem nivou za gaming.
Daum ... 23.05.2014. 19:53 #553704

broj poruka: 12796
Gde piše da je PLS?

Samo sam video na Amazon sajtu da stoji da bi u komentarima video da ljudi govore da nije, da je VA panel.

Nigde nema pouzdane informacije.

vuk125 Re: ... 23.05.2014. 20:42 #553717

http://goo.gl/Sdn2WG

Pa pise i ovde. Ali pitas njih direktno sta te zanima nema razloga da ne odgovore.
MIslim da je to najbolja provvera, Po onome sto ja nalazim na netu je PLS.

:: Gde piše da je PLS?
:: Samo sam video na Amazon sajtu da stoji da bi u komentarima video da ljudi govore da nije, da je VA panel
:: Nigde nema pouzdane informacije
Bobi4ever Re: ... 23.05.2014. 21:11 #553722

Pa samo u jednoj ili dve maloprodaje sa Google pretrazivaca...

AMVA+ panel ima Samsung S27C750P.

Dok za PS nema potvrdnih informacija da je PLS panel u tom modelu.

Inace AMVA+ panel je odlican, kod PLS je izrazen cuveni `glow` koji nekima smeta.

U slucaju i da Samsung S27C750PS ima isti panel, to je opet odlicna kupovina za 202e.

:: Gde piše da je PLS?
:: Samo sam video na Amazon sajtu da stoji da bi u komentarima video da ljudi govore da nije, da je VA panel
:: Nigde nema pouzdane informacije
vuk125 Re: Re: ... 23.05.2014. 21:44 #553724

Razlike su verovante neuocljive i sve jedno i da je MVA.
Slika je perfektna na oba, Za 200e
mu nista ne fali

:: Pa samo u jednoj ili dve maloprodaje sa Google pretrazivaca..
:: AMVA+ panel ima Samsung S27C750P
:: Dok za PS nema potvrdnih informacija da je PLS panel u tom modelu
:: Inace AMVA+ panel je odlican, kod PLS je izrazen cuveni `glow` koji nekima smeta
:: U slucaju i da Samsung S27C750PS ima isti panel, to je opet odlicna kupovina za 202e
:: :: Gde piše da je PLS?
:: :: Samo sam video na Amazon sajtu da stoji da bi u komentarima video da ljudi govore da nije, da je VA panel
:: :: Nigde nema pouzdane informacije
fervex 27` 24.05.2014. 01:35 #553734

Hvala puno svima na trudu, da dokucimo sta je sta :)

Ortaka jos samo zanima u sluaju da je ili AMVA ili PLS panel, da li su oba dovoljno dobra za gaming.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs