Hocu za drugi komp da uzmem monitor, pa posto nisam u toku, zanima me sta je najpametnije uzeti, a da je jeftino... Dakle ne bih dao vise od 250e ni u kom slucaju. Pozdrav...
Ovaj BenQ otpada, posto nema HDMI, ja sam zaboravio da naglasim, izvinjavam se. Ovaj HP najbolje deluje za sad, ali nekako bih bio presrecan kad bi spustio do 25k dinara :)
Za te pare nema IPS panela sa tom dijagonalom... Ako ti ne treba IPS (koristis monitor samo dok si za racunarom) onda uzmi koji god hoces TN LED... Imas i PLS samsung za 26000...
:: Za te pare nema IPS panela sa tom dijagonalom.. :: Ako ti ne treba IPS (koristis monitor samo dok si za racunarom) onda uzmi koji god hoces TN LED.. :: Imas i PLS samsung za 26000.. :: :: I5 4670+CM 212Evo/Asus H87-pro/Asus GTX760 DirectCU II/4x2GB Kingston HyperX 1600MHz/120GB Kingston V300 + WD black 750GB + 1.5Tb ext/OCZ 600W ModXtream PRO/Chieftec LCX-03/Dell U2311H/Altec Lansing 4100/Xonar D :: ::
@quna,diavolonbg ok možda ne koristite izraz `sedim za računarom` umesto sedim za stolom u čijoj se neposrednoj blizini ili na kome se nalazi računar... meni je krevet pored stola tako da tv i filmove gledam najčešće u ležećem položaju,tj monitor je viši od nivoa očiju, što je znalo dosta da smeta dok sam imao tn, naravno zbog uglova gledanja.
Jeste, apsolutno podržavam ali samo u slučaju da se ne koristi za gaming, pošto je odziv očajniji nego što bi se reklo na osnovu specifikacije. Između određenih tonova odziv je čak i katastrofalan. Ujedno to je i jedina realna mana VA panela jer sve ostalo je savršeno (jeftin, odlični uglovi i horizontalni i vertikalni, boje, kontrast, crna boja bez probijanja pozadinskog, ma sve... osim užasnog odziva). Imam ga pa pričam iz ličnog iskustva.
Aha, mada ima i obrnute logike, ako monitor gledas izbliza onda treba da bude sto bolja slika, ako gledas iz daleka ond ai nije toliko bitno, neces da primecujes toliko.
:: @quna,diavolonb :: ok možda ne koristite izraz `sedim za računarom` umesto sedim za stolom u čijoj se neposrednoj blizini ili na kome se nalazi računar.. :: meni je krevet pored stola tako da tv i filmove gledam najčešće u ležećem položaju,tj monitor je viši od nivoa očiju, što je znalo dosta da smeta dok sam imao tn, naravno zbog uglova gledanja :: :: I5 4670+CM 212Evo/Asus H87-pro/Asus GTX760 DirectCU II/4x2GB Kingston HyperX 1600MHz/120GB Kingston V300 + WD black 750GB + 1.5Tb ext/OCZ 600W ModXtream PRO/Chieftec LCX-03/Dell U2311H/Altec Lansing 4100/Xonar D :: ::
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.