Da, može i 200e da traži ... kad već može 180e - - :) i da čeka novu godinu i bitcoin deda mraza da je proda :) Pa kartica je matora godinu dana i nije stajala u fijoci, nego je jeb....a sa svih strana, ne ? Ako neko daje već 180e zašto ne bi dodao 40 i kupio Novu R9 === ??
Za 120-130e radije cu da cekam da vrisne i da dobijem novac nazad... Rudarila jeste, ali nije menjan napon i slicna zezanja... Jedna je kupljena u novembru... Znam da je izasla nova serija, ali ne vidim razlog za toliko `ubijanje` cene... Posebno sa skokom pdv-a na 20%...
Pa eto, platio si je po starom PDVom, neces biti na velikom gubitku :)
19.05.2014. 15:18
status: user broj poruka: 9425
Dzabe brate, zalepi cenu na oglasima pa ces videti. Stavi 170€ i prodaces je za 140-150€. To ti je realnost... A ako crkne, mozda dobijes novu... Pare ces malo teze :)
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz with Retina display 2.5GHz dual-core Intel Core i5 Turbo Boost up to 3.1GHz 8GB 1600MHz memory 128GB flash storage Intel HD Graphics 4000
To što je rudarila na stock naponu nije baš pohvalno, za rudarenje većina ljudi spušta napon jer se kartice drastično manje greju i ventilatori rade na mnogo manjem broju obrtaja i duže traju, tj. kartice su mnogo bolje očuvane.
U zavisnosti od očuvanosti kartica i pre svega ventilatora, zavisiće ti cena kartica.
Ako su kartice rudarile od novembra, do sada su se makar potpuno isplatile, ako već i nisi zaradio na njima.
Realno, stavi ih na oglase za 170€, otići će najverovatnije negde oko 150€.
Najjeftiniji nov R9 280 je u radnji ~220€, tako da ne očekuj da ćeš za godinu dana staru karticu koj je rudarila da izvučeš mnogo preko 150€.
:: Za 120-130e radije cu da cekam da vrisne i da dobijem novac nazad... Rudarila jeste, ali nije menjan napon i slicna zezanja... Jedna je kupljena u novembru... Znam da je izasla nova serija, ali ne vidim razlog za toliko `ubijanje` cene... Posebno sa skokom pdv-a na 20%.. :: :: ::
Zaboravio sam na rudarenje, sad su ubijene cene svim polovnim AMD kartama zbog toga. Oštećeni su i oni koji nisu rudarili.
Eno za 200 evra 6990 po komadu na Ben*mark forumu, naravno nisu rudarile kako kaže oglas a 1KW napajanje se prodaje u istom oglasu potpuno nevezano za celu priču.
CudaMiner daje sasvim lepe rezultate, pogotovu za X11 algoritme, tako da će uskoro biti oštećeni i vlasnici/prodavci polovnih nVidia kartica, ako su do sada bežali od AMD karti zbog toga :)
Imaš po benchu ljude koji rudare sa 780-cama, a trenutno je najinteresantnija 750TI zbog maxwell čipa.
:: Zaboravio sam na rudarenje, sad su ubijene cene svim polovnim AMD kartama zbog toga. Oštećeni su i oni koji nisu rudarili :: :: Eno za 200 evra 6990 po komadu na Ben*mark forumu, naravno nisu rudarile kako kaže oglas a 1KW napajanje se prodaje u istom oglasu potpuno nevezano za celu priču :: :: http://goo.gl/7AfsD :: :: ::
Koliko znam, promena napona, nosi gubitak garancije... Videcu koliko su ljudi spremni da ponude... Sto kaze Bobi, za 150e, se ne isplati prodavati, lepo u crossfire i superiska...
Koji crni crossfire, ta karta gura sve današnje naslove na maximalne detalje u 1080p. Šta će ti više...
:: Koliko znam, promena napona, nosi gubitak garancije... Videcu koliko su ljudi spremni da ponude... Sto kaze Bobi, za 150e, se ne isplati prodavati, lepo u crossfire i superiska.. :: :: ::
Isto kao i klokovanje kartice iz MSI Afterburner-a ili Trixx-a, što znači da bi 99% ljudi na PCB imalo nevalidnu garanciju.
Ako si spuštao napon preko gornjih alata, posle reseta računara će se vratiti default vrednosti.
Ko je editovao BIOS, vrati originalni pre nego što nosi na reklamaciju.
U svakom slučaju, ne mogu da ponište garanciju, za nešto što ne mogu da dokažu.
Još nisam video da su nekom odbili garanciju na konto OC-a, spuštanja/dizanja napona i sl. ako nije bilo fizičkog oštećenja komponente (ovde ne mislim samo na mining nego na bilo koju izmenu fabričke specifikacije hw-a).
:: Koliko znam, promena napona, nosi gubitak garancije... Videcu koliko su ljudi spremni da ponude... Sto kaze Bobi, za 150e, se ne isplati prodavati, lepo u crossfire i superiska.. :: :: ::
Cenu kreira odnos ponude-potraznje,kad je bio aktuelan mining dizali su cene(kao ovi sad za vodu i hleb u Obrenovcu) Sad ljubi odustaju od mininga i prodaju karte kojih ce biti mnogo tako da ako neko naleti za 150 eura prodaj odmah
Tako je Daume moj oglas je to nisu rudarile (mozda i ti znas cim se bavim pa znas da je tako...no nebitno) ali za napajanje vape rudari znaci izgereo sam od emailova grafe svi nesto bi da menjaju sta da se radi razumem ljude...ja da ne moram nikad ne bi prodao ovo
:: Zaboravio sam na rudarenje, sad su ubijene cene svim polovnim AMD kartama zbog toga. Oštećeni su i oni koji nisu rudarili :: :: Eno za 200 evra 6990 po komadu na Ben*mark forumu, naravno nisu rudarile kako kaže oglas a 1KW napajanje se prodaje u istom oglasu potpuno nevezano za celu priču :: :: http://goo.gl/7AfsD :: :: ::
Ili ovi sto prodaju AMD karte koje nikad nisu rudarile,koriscene za igre ali moze zamena za BTC LTC,pa sta ce ti ako ne rudaris?!
Zato ganc nova nigde nema dzabe ko da se cima sa garancijom
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647176. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.