VESA usvojila AMD adaptIve sync kao protokol za DisplayPort Standard.
STRANA 1 OD 1
obradmi
VESA usvojila AMD adaptIve sync kao protokol za DisplayPort Standard.
15.05.2014. 11:17
T57685
status: user broj poruka: 7723
Video Electronics Standards Association(VESA),medjunarodni standard za racunarske displeje ,
Ovo ukljucuje unapredjeni Adaptive-Sync sa promenljivim refresh rate tehnologijom nastalom iz AMD FreeSync.
Za Nvidia ovo znaci pocetak kraja za njihov standard G-Sync. za koji mnogi kazu da je bio odlican,ali je zahtevao dodatni hardver na monitoru.
Ukratko receno radi se o dinamickom refresh rate od koga ce gameri imati najvise koristi.Ovaj novi standard morace ispostovati proizvodjaci monitora ,a trenutno jedino AMD ima gpu koji podrzava ovaj standard.
je sto ne treba posebnu licencu ili dodatni hardver na monitoru. Ukratko monitor postaje rob GPU nema lag-a.Nvidia ne podrzava dinamicki refresh rate na nacin kako to podrzava Radeon,U sustini Nvidia ce to morati odraditi u okviru GPU,a ne u vidu spoljnjeg hardvera.Monitori sa novim standardom treba da se pojave za pola godine.
G-Sync, ili, kako ga NVidia fanbojevi nazivaju `tehnologija`, ce nastaviti da zivi najnormalnije jer su svi proizvodjaci monitora vec izbacili ili najavili svoje modele sa tim modulom. Dobro radi to za sta je namenjen. Druga je stvar koliko ce ljudi dati novac za tako nesto. No to se prosecnog korisnika ni ne tice. Meni je samo da se stvari srede kroz sam standard, kako se ne bi razmahali prodavci magle koji tvrde da tako mocni GPU-ovi danasnjice ne mogu da se nabudze da sinhornizaciju rade isto kao i poseban, hardverski modul - G-Sync...
Zašto grafitnom olovkom ne mogu ponovo da otključavam množioce procesora ??
Free Sync i G Sync nije jedno te isto niti daje iste rezultate!
O tome smo pricali i detaljno opisali ali nekima ne vredi govoriti, zele da podrze svoje fanbojevske stavove po svaku cenu.
Interesantan komentar:
`I Work for a manufacture of displays. Freesync`adapative sync` will not be free. It will be offered at a premium to monitors with out it. Figure on to more for an adaptive sync monitor. I have already seen both adpative sync and Nvidia G-Sync in person side by side. There is a difference . G-sync is more crisp and shows zero lag/tearing. Adaptive sync still has some tearing and lag. To put in in perspective. There is as much difference between A G-sync monitor and Adaptive Sync as there is Between Adaptive Sync and a regular monitor. Both deliver but both come at a cost. I can not say more due to NDA`
A mi to kao nismo znali? :)
Superior Technology Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/Asus GTX 780 Ti DCUII OC/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cu
standardu,preko koga ce ici adaptive sync,monitori koji podrzavaju to ,treba da izadju za pola godine.Kod AMD sync ili adaptive sync radi se o softverskoj promeni za taj standard u okviru monitora,kod Nvidia g sync treba hardver koji kosta 150$ +licenca.Sa g sync se nista ne dobija ako se provlaci kroz DP1.2a.koji ima standard prilagodjen Radeonima.
I ja sam cuo da je Nvidia gsync odlican,medjutim VESA je presekla i odlucila se za AMD resenje verovatno ne bez razloga.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.