Ne znam da li je ova teme za ovde ali ako nije slobodno nek je administor prebaci tamo gde treba.
Problem pocinje tako na samom paljenju racunara. Racunar se upali zuje svi ventilatori, ali na tastaturi, eksterni hard i monitor ne daju nikakav signal. Ona dmoram da ugasim racunar i ponovo da ga upalim. Sve radi super startuje se windows u samom startu kada se desktop pojavi kliknem na neku ikonu da startujem program meni se momentalno izguvi slika ( ne desava se svaki put da odma tako odreaguje ) Tada moram da restartujem racunar posto drugacije ne mogu da ga ugasim. Tog trenutka se i tastatura zakoci. Kada restartujem racunar, desava se da se ventilator na grafickoj karti odjednom pojaca na max i to par sec. i ponovo sve po starom.
Tokom igrica hoce monitor se samo iskljuci a zvuk se cuje. Tokom igranja nema brljanja da izlaze neke crte i da se graficka pregejava, Probao i neke testove i pokazuje da je temeratura normalna max ide do 77c sto smatram da je i ok za neke zahtevne igre
Dok sam ovo kucao dva ili tri puta se samo ekran iskljuci. I moram racunar da restartujem i sve je kako treba. Prepostavljam da nije monitor posto i lampice na tastaturi vise ne reaguju kao sto je caps lock, racunar bi trebao da pisti kada se pritisnu nekoliko tastera ali nazalost nista od toga.
Danas mi se desilo da je windows izjavio da drajevi za graficku kartu nisu aktivi vratio je sliku i onda izaslo obavestenje da su drajveri ponovo aktivirani.
Mozda drajveri imaju neku ulogu tokom rada samog winodwsa, ali mi nije jasno zasto se desava i tokom paljenja racunara. Kao da negde gubi kontakt.
Intel 2500K 4.5, MSI 67A - GD55, Mushkin 2x4GB cl9 1600mhz, HDD WD 750gb,WD 500gb,1000gb,Gainward GeForce GTX 570 1280MB `Golden Sample`,Sound Blaster titanium, CM RP 1000W, HAF 932, HPZR24W, Logitech 530x, Logitech MX revolution, LG Blu Ray RW, Netgear 1
Da nisi slucajno tastaturu povezao na USB 3.0 ( ne znam zasto) update bios - - default vrednosti nov sistem Pa iz pocetka drajveri i snimaj gde se javi problem.
M Power-3770k-Beast 16GB-Hyper X 120GB-7970 BE-Nitro 850W-H 100
A kakve veze ima sistem kada se problem javlja vec pri paljenju racunara
11.05.2014. 17:54
status: user broj poruka: 9425
Cisto malo ukljucite mozak pre nego posavetujete coveka da gubi vreme na gluposti. Probaj prvo sa drugom grafickom, to sto ti je izbacio problem sa drajverom i aerom je prvi simptom crkavanja. Postoji i mala sansa da je napajanje, ali veoma mala... A naravno, po starom dobrom obicaju, ne napise se o kojoj se konfiguraciji radi... Toj iz potpisa? - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz with Retina display 2.5GHz dual-core Intel Core i5 Turbo Boost up to 3.1GHz 8GB 1600MHz memory 128GB flash storage Intel HD Graphics 4000
A komp nece da se upali.... Ovo sa USBom tu i tamo.... - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz with Retina display 2.5GHz dual-core Intel Core i5 Turbo Boost up to 3.1GHz 8GB 1600MHz memory 128GB flash storage Intel HD Graphics 4000
:: update bios - - default vrednost :: nov siste :: Pa iz pocetka drajveri i snimaj gde se javi problem :: :: :: M Power-3770k-Beast 16GB-Hyper X 120GB-7970 BE-Nitro 850W-H 100 :: :: ::
Otvorio sam racunar izcadio sve komponente i ocistio od prasine, mada prasina skoro i da nije bila vratio sve komponente nazad. Sada sve radi kako treba. Nisam primetio da se nesto lose desava. Videcu, racunar se upalio iz prve, radi vec duze kako treba. Ili neka komponenta nije bila udenuta kako treba do kraja pa je negde doslo do spoja. Svasta je moguce.
Videcu kako ce se dalje ponasati.
Intel 2500K 4.5, MSI 67A - GD55, Mushkin 2x4GB cl9 1600mhz, HDD WD 750gb,WD 500gb,1000gb,Gainward GeForce GTX 570 1280MB `Golden Sample`,Sound Blaster titanium, CM RP 1000W, HAF 932, HPZR24W, Logitech 530x, Logitech MX revolution, LG Blu Ray RW, Netgear 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.