Pogledaj sta se moze naci kod nas od XL serije, proizvodjac Benq. Oni imaju 144hz osvezenje slike u sekundi i 1ms odziv. Pogledaj i asusove modele iz VG serije, takodje 144hz.
U ovom trenutku je bacanje para na monitor koji se bazira na TN matrici sad vec prastaroj tehnologiji!
Sasvim je nebitan refresh rate kad je slika isprana.60 Hz-a ce zavrsiti posao i kvalitet ce biti na nivou.
Kupi kao covek kvalitetan monitor da uzivas ..
Moja preporuka je Dell S2740L (on je glossy pa ti mozda nece odgovarati) ili Dell S2740H.
Dva komada nisu za gaming, vise su za radnu povrsinu. Za gaming je potrebno 3 komada tako da ti ostaje da se odlucis za jedan kvalitetan monitor.
Superior Technology Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/Asus GTX 780 Ti DCUII OC/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cu
Ako odlucis da kupis ips monitor onda bi najbolje da uzmes Dell P2714H mada mislim da ti nije potreban bolji monitor od Dell p2414h koji kosta oko 20000. Dell monitori iz P serije su flicker free pa bi trebalo manje da zamaraju oci.
Cim on razmislja o 2 komada pretpostavljam da mu odgovara sto veca povrsina. Ove 27-ice su odlicne. Ja sam prezadovoljan sa Dell S2740L i ako je glossy i ume malo da smeta ako u monitor udara svetlo. Ovako je stvarno odlican. Slika besprekorna, nemam zamerki.
Superior Technology Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/Asus GTX 780 Ti DCUII OC/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cu
i stvarno je bezobrazno koliko ti monitori kostaju, a nemaju cak ni g-sync tehnologiju. Mada ako se poigra u control panelu i malo kalibracija monitora, ovo-ono, moze to da se nabudzi da izgleda dobro.
Dell P2714H je flicker free, noviji model i ima matt ekran. Mislim da je monitorima dovoljna dijagonala ekrana od 24` a covek moze da se navikne i na veci ekran.
Od kad to covek ne moze da se navikne na bolje? Covek ne moze da se navikne na losije kada treba da napravi tranziciju sa boljeg na lose. Tu nastaje problem ako duze vreme da ne kazem ceo svoj zivot odrzavas neki standard po kom funkcionises komotno.
Ja svoj monitor sam uzeo neposredno posle pojavljivanja.
Sad vec razmatram 30` ili mozda cak i 32` UHD mada me nervira 16:9 odnos.
@Sky Igram avanture u kojim mora dosta pazljivo da se gleda ekran pa mi jos uvek dobar Dell u2311h. Potrebna je veca rezolucija za veci ekran a takvi monitori su jos uvek skupi. Kada spominjem skupocu moram da kazem da je na akciji u jednoj prodavnici Dell p2314h kostao oko 16000din pre nekoliko meseci. http://www.eponuda.com/monitori/dell-u2913wm-ultrasharp-monitor-cena-242927
@Miskonius Mislim da daju dve godine garancije za taj monitor.
Da sad kupujem, Dell s2740L bez razmisljanja, glossy, odlican dizajn, dobar panel, NEMA PWM.
Moze TN da izgleda dobro ako je dobar panel i ako se dobro kalibrise. Stariji i jeftiniji modeli su katastrofalni i gotovo je nemoguce ih kalibrisati. Ono sto je najveca razlika je dinamicki raspon, mada za gaming sumnjam da bi iko pravio problem, moze cak i da bude dopadljivije jer daje cinematic look.
Ja preferiram da sedim za kompom dok se igram sa tastaturom i mišem, smara me da se pomeram za TV pa vraćam nazad, lepše mi je da gledam ispred sebe. Kad tad će da bude ALT-TAB pa nećeš videti ništa na TVu sa 2m udaljenosti.
Za konzole ok, za neke jednostavnije igre sa gamepadom ok ali za igre koje zahtevaju miš i tastaturu nikako...
Probao sam i 3D FPS sa 2m udaljenosti i dosadi brzo a kad tad moram nazad za komp...
Ti se igras sa misem*? Pa dobro nabodi ga na rog stale su pune miseva (ROGONJA) hahahhahah DAUM=TRAUM=CRVENO=BIK
:: Ja preferiram da sedim za kompom dok se igram sa tastaturom i mišem, smara me da se pomeram za TV pa vraćam nazad, lepše mi je da gledam ispred sebe. Kad tad će da bude ALT-TAB pa nećeš videti ništa na TVu sa 2m udaljenosti :: :: Za konzole ok, za neke jednostavnije igre sa gamepadom ok ali za igre koje zahtevaju miš i tastaturu nikako.. :: :: Probao sam i 3D FPS sa 2m udaljenosti i dosadi brzo a kad tad moram nazad za komp.. :: ::
Izadji malo napolje, proluftiraj šupljinu pošto ne znaš ništa konstruktivno da napišeš...
:: Ti se igras sa misem* :: Pa dobro nabodi ga na rog stale su pune miseva (ROGONJA :: hahahhahah :: DAUM=TRAUM=CRVENO=BI :: :: :: Ja preferiram da sedim za kompom dok se igram sa tastaturom i mišem, smara me da se pomeram za TV pa vraćam nazad, lepše mi je da gledam ispred sebe. Kad tad će da bude ALT-TAB pa nećeš videti ništa na TVu sa 2m udaljenosti :: :: :: :: Za konzole ok, za neke jednostavnije igre sa gamepadom ok ali za igre koje zahtevaju miš i tastaturu nikako.. :: :: :: :: Probao sam i 3D FPS sa 2m udaljenosti i dosadi brzo a kad tad moram nazad za komp.. :: :: :: ::
Ne znam, ja igram cs na 40` i super mi je, čak nisam ni udaljen 2m, mada slažem se da bi slika mogla da bude oštrija(nije da je pikselizovano ali moglo bi da bude nešto oštrije), jednog dana kad 4k tv padne na nekih 500E za koliko sam kupio ovaj to će biti prava stvar :)
Black Wolf
:: Ja preferiram da sedim za kompom dok se igram sa tastaturom i mišem, smara me da se pomeram za TV pa vraćam nazad, lepše mi je da gledam ispred sebe. Kad tad će da bude ALT-TAB pa nećeš videti ništa na TVu sa 2m udaljenosti :: :: Za konzole ok, za neke jednostavnije igre sa gamepadom ok ali za igre koje zahtevaju miš i tastaturu nikako.. :: :: Probao sam i 3D FPS sa 2m udaljenosti i dosadi brzo a kad tad moram nazad za komp.. :: ::
Za rezoluciju se slazem sa Daumom, isto ti dodje da li monitor gledas izbliza ili tv iz daleka. Ja gledam 27` 1080p sa pola metra i vide se pikseli ali kad bih odaljio izgubio bih efekat velike povrsine sto valjda i jeste poenta, a ne odaljavanje.
proluftiraj ti malo stalu da ti bude ugodnije = ROGONJA DAUM=TRAUM=CRVENO=BIK
:: :: Izadji malo napolje, proluftiraj šupljinu pošto ne znaš ništa konstruktivno da napišeš.. :: :: :: Ti se igras sa misem* :: :: Pa dobro nabodi ga na rog stale su pune miseva (ROGONJA :: :: hahahhahah :: :: DAUM=TRAUM=CRVENO=BI :: :: :: :: :: Ja preferiram da sedim za kompom dok se igram sa tastaturom i mišem, smara me da se pomeram za TV pa vraćam nazad, lepše mi je da gledam ispred sebe. Kad tad će da bude ALT-TAB pa nećeš videti ništa na TVu sa 2m udaljenosti :: :: :: :: :: :: Za konzole ok, za neke jednostavnije igre sa gamepadom ok ali za igre koje zahtevaju miš i tastaturu nikako.. :: :: :: :: :: :: Probao sam i 3D FPS sa 2m udaljenosti i dosadi brzo a kad tad moram nazad za komp.. :: :: :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.