Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Stuck!
STRANA 1 OD 1
darcilo Stuck! 01.05.2014. 14:01 T57569

status: user
broj poruka: 689
Poz ljudi! Ovako...Ortaku sam pazario novu plocu, cpu i ram, instalirao os, sve super! E sad, on hoce da poveze drugi monitor, a koristi intel integrisanu sa g3220, a od izlaza na ploci ima vga, dvi i hdmi! Trenutno koristi smao vga, ali mu je i onaj drugi monitor vga, ja probao sa nekim kablom hdmi to vga, nista se ne desava, a nigde ne mogu da nadjem dvi-d dual link adapter to vga...sta mi je ciniti i da li tu uopste moze nesto da se skarabudzi! :) Thx
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
goshe Za pocetak 01.05.2014. 14:53 #551625

broj poruka: 68

jesi li podesio u BIOS-u da mozes da nabodes dva monitora?Zaboravio sam kako se zove ta opcija, nesto kao multi monitor suport ili tako nekako.

darcilo Re: Za pocetak 01.05.2014. 15:16 #551627

Koliko znam, ne postoji takva opcija u biosu, samo u Control centru...Btw, onaj hdmi-vga sto sam kupio ne daje nikakve znake zivota, nov! :O Muski hdmi-muski vga! E sad, ja sam povezivao tako sto sam hdmi bocnuo u plocu i vga u monitor i nista, kontam da je kabl neispravan, ali da li moze kojim slucajem da bude da salje signal u samo jednom smer, tipa da vga ide na plocu,a hdmi na monitor? Svasta mi pada na pamet...:)
VMARC Kupi najobicniji DVI-VGA adapter od 300 din. 01.05.2014. 15:21 #551629

broj poruka: 9425
I povezi preko D-SUB, najnormalnije.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz
with Retina display
2.5GHz dual-core Intel Core i5
Turbo Boost up to 3.1GHz
8GB 1600MHz memory
128GB flash storage
Intel HD Graphics 4000

darcilo Re: Kupi najobicniji DVI-VGA adapter od 300 din. 01.05.2014. 15:25 #551631

Rado vmarc, ali ne mogu nigde da nadjem dvi-d dl adapter 24+1! :/
VMARC Re: Stuck! 01.05.2014. 16:36 #551633

broj poruka: 9425
Sorry, moja greska.
U prvom delu posta si napisao da ima DVI a kasnije da je u pitanju DVI DL. Taj deo sam prevideo :)
Onda ti je jedino resenje taj kabl, koji je izgleda neispravan. Probaj ga jos negde u medjuvremeu, do ponedeljka, dok ne budes mogao da ga reklamiras :)

EDIT: Ne znam posto si platio taj kabl, ali mozda bi mu pametnije bilo da kupi najjeftiniju graficku koja ima D-SUB i DVI i preko adaptera baci lepo sliku na D-SUB drugog monitora...

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz
with Retina display
2.5GHz dual-core Intel Core i5
Turbo Boost up to 3.1GHz
8GB 1600MHz memory
128GB flash storage
Intel HD Graphics 4000

:: Poz ljudi! Ovako...Ortaku sam pazario novu plocu, cpu i ram, instalirao os, sve super! E sad, on hoce da poveze drugi monitor, a koristi intel integrisanu sa g3220, a od izlaza na ploci ima vga, dvi i hdmi! Trenutno koristi smao vga, ali mu je i onaj drugi monitor vga, ja probao sa nekim kablom hdmi to vga, nista se ne desava, a nigde ne mogu da nadjem dvi-d dual link adapter to vga...sta mi je ciniti i da li tu uopste moze nesto da se skarabudzi! :) Thx
::
goshe Mozda sam dosadan... 01.05.2014. 17:02 #551636

broj poruka: 68
mislim da kod Intel integrisanih grafickih, u BIOSU ploce ima opcija, konkretno kod mene Integrated Graphic Devices Configuration > IGD Multi -Monitor > Enabled.Kad bih koristio zasebnu graficku, mislim da ovo onda ne bi bilo bitno.

blackwolf - - - - 01.05.2014. 17:36 #551638

broj poruka: 1506
Matori hdmi ne nosi analogni signal kao ni dvi-d (d u imenu znači digital only), tako da nećeš moći to da odradiš sa nekim najobičnijim kablom, tebi treba neki digital to analog converter kao ovo

http://www.amazon.com/HDMI-VGA-converter-Audio-Converter/dp/B003O55U8K

Black Wolf

darcilo Re: - - - - 01.05.2014. 19:05 #551649

@crnivuce, znam za to, ali sam hteo da probam/pitam za mozda neko drugo resenje, jbg! .) Hvala u svakom slucaju! :)

Btw, ja sam ovo pazario, misleci da ce da odradi posao, ali...
http://bit.ly/1iHHstZ

...moram ovo!
http://bit.ly/1iHHUs0
bilipiton Imao slican problem 02.05.2014. 18:58 #551707

broj poruka: 1

Billy PhytonBeograd,

Imam isti procesor i koristim integrisanu grafiku na Benq19(DVI)+Acer19(D-sub) ,povezano original kablovima BEZ adaptera.Procitao sam na vise mesta da ovi digitalni izlazi iz nekog cudnog razloga NE podrzavaju adaptere ,a za konvertere nisam siguran.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs