Poz ljudi! Ovako...Ortaku sam pazario novu plocu, cpu i ram, instalirao os, sve super! E sad, on hoce da poveze drugi monitor, a koristi intel integrisanu sa g3220, a od izlaza na ploci ima vga, dvi i hdmi! Trenutno koristi smao vga, ali mu je i onaj drugi monitor vga, ja probao sa nekim kablom hdmi to vga, nista se ne desava, a nigde ne mogu da nadjem dvi-d dual link adapter to vga...sta mi je ciniti i da li tu uopste moze nesto da se skarabudzi! :) Thx
Koliko znam, ne postoji takva opcija u biosu, samo u Control centru...Btw, onaj hdmi-vga sto sam kupio ne daje nikakve znake zivota, nov! :O Muski hdmi-muski vga! E sad, ja sam povezivao tako sto sam hdmi bocnuo u plocu i vga u monitor i nista, kontam da je kabl neispravan, ali da li moze kojim slucajem da bude da salje signal u samo jednom smer, tipa da vga ide na plocu,a hdmi na monitor? Svasta mi pada na pamet...:)
Sorry, moja greska. U prvom delu posta si napisao da ima DVI a kasnije da je u pitanju DVI DL. Taj deo sam prevideo :) Onda ti je jedino resenje taj kabl, koji je izgleda neispravan. Probaj ga jos negde u medjuvremeu, do ponedeljka, dok ne budes mogao da ga reklamiras :)
EDIT: Ne znam posto si platio taj kabl, ali mozda bi mu pametnije bilo da kupi najjeftiniju graficku koja ima D-SUB i DVI i preko adaptera baci lepo sliku na D-SUB drugog monitora...
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz with Retina display 2.5GHz dual-core Intel Core i5 Turbo Boost up to 3.1GHz 8GB 1600MHz memory 128GB flash storage Intel HD Graphics 4000
:: Poz ljudi! Ovako...Ortaku sam pazario novu plocu, cpu i ram, instalirao os, sve super! E sad, on hoce da poveze drugi monitor, a koristi intel integrisanu sa g3220, a od izlaza na ploci ima vga, dvi i hdmi! Trenutno koristi smao vga, ali mu je i onaj drugi monitor vga, ja probao sa nekim kablom hdmi to vga, nista se ne desava, a nigde ne mogu da nadjem dvi-d dual link adapter to vga...sta mi je ciniti i da li tu uopste moze nesto da se skarabudzi! :) Thx ::
mislim da kod Intel integrisanih grafickih, u BIOSU ploce ima opcija, konkretno kod mene Integrated Graphic Devices Configuration > IGD Multi -Monitor > Enabled.Kad bih koristio zasebnu graficku, mislim da ovo onda ne bi bilo bitno.
Matori hdmi ne nosi analogni signal kao ni dvi-d (d u imenu znači digital only), tako da nećeš moći to da odradiš sa nekim najobičnijim kablom, tebi treba neki digital to analog converter kao ovo
Imam isti procesor i koristim integrisanu grafiku na Benq19(DVI)+Acer19(D-sub) ,povezano original kablovima BEZ adaptera.Procitao sam na vise mesta da ovi digitalni izlazi iz nekog cudnog razloga NE podrzavaju adaptere ,a za konvertere nisam siguran.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.