Kazu da je GIGABYTE skoro svuda najbrzi sto je razumljivo ali ponavljaju da je par puta kresovala. Sto je normalno jel karta nije uradjena kako treba nije stabilna potpuno. Da sam bio na Benchmark forumu probili bi mi mozak kako ima 13MHz veci klok od moje a isti Boost klok i da uzmem nju pre Kingpin. Imate tu rezultate karti.
Znaci nedaj boze da su ubacili moju u round up. Zgazio bi GIGABYTE za ko zna koliko stotina poena a ona ima veci klok od moje. Ali nije uradjena lepo karta, nisu izbinovani cipovi i to je to. Trebali su da stave GIGABYTE verziju od 1020MHz da bude ista kao ovi ostali. Onda bi naravno EVGA pobedila na istom kloku.
EVGA je sada najbolji prodavac i u UK NVIDIA karti.
Iskreno bez zezanja kada bi morao da biram uzeo bih eVGA ali dizajnom mi je najbolja Gigabyte, eVGA je kao neka cigla.
A interesantno je koliko si ti nalozen na eVGA a ja se secam ne tako davno sam pricao o eVGA dok si se ti lozio na AMD i pevao neku drugu pesmu. Ja sam taj koji ti je i pojasnjavao sta je eVGA tj da je prvi partner nVidia i da pravi ubedljivo najbolje karte, bar je ranije bilo tako.
Iskreno ne bezim ni od jednog brenda sve dok je nV, doduse zaobisao bih Gigabyte, MSI (osim u ekskluzivnijiem izdanju poput Lightning) , Asus je svakako siguran odabir, eVGA kod nas nema, Galaxy, Zotac, svi ostali brendovi koji su meni zanimljivi.
Ponuda i nije neka tako da je odabir uglavnom jasan.
eVGA treba malo da podigne nivo kvaliteta i dizajna jer su u proteklih dve do tri godine malo pobegli od onog sta su ranije predstavljali.
Cak je i referentni dizajn same nVidia bolji i ekskluzivniji (konkretno mislim na materijale i estetiku) Prema tome meni eVGA u poslednje vreme i nije nesto zanimljiva ali bih je svakako uzeo, to stoji, ja sam realan ali svakako postoje i ostali brendovi koje bih uzeo u razmatranje.
Superior Technology Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/Asus GTX 780 DCUII OC/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
Ma jok zadnje 5 god su im najbolje GTX285 CLassified, GTX580 Classified, GTX680 Classified i sada 4 Classified modela GTX770/GTX780/GTX780Ti/GTX780Ti KP Edition. Bas su sada dobre. Ja sam drzao Windforce u ruci pre i ove slabije karte, MSI nisam Gaming ali jesam pre one, EVGA je sasvim druga prica kada je pogledaz izbliza.Pa Titan kada uzmes u ruke ili referentna NVIDIA imas utisak veceg kvaliteta nego ove ovako. EVGA je taj pleksiglas jos jaci, lepo ofarban, pa pogledaj PCB kakav im je sa obe strane i backplate od toga bolje ne moze da bude. Ne razlikuje se materijal, to je taj pleksiglas koji upotrebljavan i za referentne karte Titan, GTX780, GTX780Ti, Titan Black. Nije kao sto ima Palit i Gainward recimo. Na referentnim je i ono crno i sivo i providno isti materijal u stvari, ne znam tacan naziv, a to je to sto i EVGA je koristila.
Ja dok sam imao AMD ja sam znao da je EVGA dobra i da bi nju uzimao ako idem na NVIDIA, ali tada nije bio AMD sto i sada, imao je 2-3 jake serije i ATI ime je jos bilo tu. Moja zadnja AMD karta je ATI pisalo jos u Device Manager. ATI Radeon HD5800 Series. Tek je posle to bio AMD. Od NVIDIA ja sam hteo GTX285 Classified i posle GTX580 Classified ja sam vec odlucio da uzimam EVGA grafike. Jedino sto je NVIDIA poznata bila sto pravi karte nalik na referentne a pojacan PCB. A sada su otisli u Dual Cooler i imaju 2 verzije GTX770 Classified, jedan je kao GTX680 a drugi kao GTX780. Nema mnogo prostora za eleganciju sa 2 ventilatora, sa 3 nema uopste tek.
I populaciji se najvise svidja ova serija. Njima se vise svidja GTX780 ACX serija nego GTX580 Classified i GTX680 Classified. Meni je GTX580 bila najlepsa. Ali ono je buka kao avion. Kao Radeon. Em dolazi klokovana 130MHz.
I najpovoljniji je sa cenom, mada se zezali sa napajanjem karte...
Cela ta prica oko gk110 je toliko sazvakana da i manje firme mogu da naprave svoj primerak. Ne verujem da postoje neke tajne uopste oko njega i inzinjeringa za napojnu i ostalo... Cak ne verujem da sa vafera izlaze uopste vise losiji cipovi i slicno. Ali `ajd, kako bi se inace firme medju sobom takmicile i borile za kupce... Wlado samo ti nastavi da pratis Evga, tu nemas greske sigurno, ali digni malo rucnu `ja pa ja` to iritira ljude, hbg....
Zašto grafitnom olovkom ne mogu ponovo da otključavam množioce procesora ??
Normalno da nema tajni, ali postoje sitne stvari koje se saznaju posle godina iskustva ako neko ima laboratoriju kakvu ima EVGA i K|NGP|N gde se trosi ko zna koliko LN2, OK sada zadnjih 2 meseca nije bilo nekih testova ni maticnih ni grafickih ne znam sta je u pitanju... Ali kada toliko trose para samo na overklokovanje onda naravno da prvi provale neke stvari. Prvi je cold bug na Hynix memoriji. Da oni to nisu provalili svi bi otisli na Hynix jel je jeftiniji, klokuje se isto ili bolje ali malo losije skalira nego Samsung, ne mogu toliko da se zategnu latencije, a ima Cold Bug. Matrix ne bi imao memory defroster. Evo pogledajte neki radi neobjasnjive stvari. Pogledajte tu problematicnu GIGABYTE kartu od 1085MHz koja je 80% da neces dobiti stabilnu. I one koje su sada stabilne sa klokom ne mogu da mrdnu, ajde sto ne mogu da mrdnu da kazes sama boostuje toliko da 50% cipova GK110 ti ne mozes da otkucas 1085MHz base clock i da igras igrice. Mozda mozes neki test neki ni to, ali igrice stabilnost na tome je totalno druga prica. A nema tajni, mogli su da natrpaju na PCB vise faza, pojacaju kartu. Ali kupci to ne znaju, oni kada krenu da istrazuju probleme oni nailaze na to kakav izgleda PCB na toj karti da ona ni u ludilu ne moze da radi na vise od 1000-1020MHz. Posle 1020-1030Mz vec sve manje i manje cipova moze. Em je GIGABYTE to pokusao a da nema ni neka opcija za voltazu. Jel pazite ako karta dostigne neki limit gde bi jedva voltaza pomogla mozda u nekim slucajevima dizanjem voltaze se i dalje dize jos vise boost clock i onda je to jako tesko stabilizovati. Ja ako ukljucim 2 switcha na PCB samo sa voltazom ja vec imam 115-116% power target a karta boostuje na 1220MHz, ona dva switcha po +25mV bez ikakvog diranja voltaze u Precision X i kloka. Samo ta dva Switcha i ona ide i na 1220MHz Boost. Tu vec rezultat u 3DMark 11 mozda ne bi bio isti kao da je power limit 130%. Zato to i ne radim, iz karte je izvucen maks, klokovacu sa neoficijaalnim BIOSem bez boosta kada niko nece da uradi BIOS za 130 power target ko sto smo imali na 780 Classified do 200%. Neoficijalni BIOS ne moze da dotakne power limit, znaci tu je klokujes na 1300MHz power je 30-35%. Iz napajanja srce boga oca. Ali niko ne sprecava da druge naprave to,. zatsto ne rade druga je prica. Da li bi ih kupovao, ne bi jel su ovo lideri a plus imaju i najbolje dizajnere karti. Inace ko je sprecavao GIGABYTE kada je sve poznato da napravi dobar stabilan GHz Edition. Ima faktora da NVIDIA sama daje najbolje cipove onima koji misle da mogu najvise da im donesu hype i sokiraju javnost, EVGA. Jel ko ce bolje iskoristiti njih nego EVGA. Mozda bi EVGA od istih kao GIGABYTE napravila nesto, ne bi dovela bes na stranice foruma od ljudi kojima GIGABYTE nece da refundira novac, nego i dalje salje karte pokusavajuci da nabode neki ispravan i tako se kurtalise jednog po jednog vlasnika. Njih ne zanima sto svako od njih misli boze samo da se ovo zavrsi i nikada vise njih. Ali evo kod nas na Benchmarku bi se pobili ko ce da mi objasni da je GIGABYTE GHz Edition out box jaca od KP jel ima veci klok, da vam ne pokazujem moj rezultat evo vidite ovde bice smesno.Ali ja ne slusam takve, i zato sada imam najbolju single kartu u Srbiji. Svako ko bi hteo da meri skor samnom moze sa 2 karte ili najnovija dual karta sve single slabije. A karta ima 1072MHz i videli su da 1 od 10 koje se dobro klokuju daje i 10% veci skor. Znate ono kada vidite neki clan pa pitate kako ti imas tako dobar skor, pa dobar primerak eto silikon se razlio rasporedio na tom mestu i jos 10 faktora i to utice tako i tako. Oni odvoje takve pa onda pogledajte koja se klokuje dobro, ali postave granicu ispod koje ne moze i onda dobijemo kartu koja vredi kojom se NVIDIA ponosi a ne slusa nezadovoljne musterije koje ce posle 3 RMA GIGABYTE nabediti da nesto drugo ne valja i oni imaju obicaj da posle 2 RMA iste stvari ignorisu kupce. A sve je tacno to sto ti kaze. i ASUS ce naplatiti svoj Matrix kao KP Classified iako ima 50MHz manji klok iako time vidis da je 4-5 puta teze naci dobrog overklokera nego kod karti sa visim klokom. A aako neko bi trebao da moze to je ASUS. Kod visih klasa karti a tu mislim na GTX760/GTX770/GTX780/GTX780Ti/Titan/Titan Black nema sumnje da je EVGA vredna da se ceka, juri, dobavlja od preko. Cak i ova mala GTX750SC ima 200MHz veci klok nego GTX750, boostuje na 1220MHz, klokuje se na nekoliko sajtova na identican klok 1430-1450MHz Boost. Malesna da je vidis, 129$ kosta a tera sve igrice bez AA.Da ne govorim od GTX750Ti SC. Sada ko kupuje karte low end GTX750 SC 200MHz+ ili GTX750Ti SC 175MHz+ je divota.
Cinjenica je da ja imam najbolju single graficku kartu u Srbiji od najboljeg modela na svetu. Za sada je to i najbolja ikada graficka karta na teritoriji Srbije u mojoj kuci, ona to vise nece biti kada izadje Maxwell refresh. Jednostavno ja sam se odlucio na to bolje nego da guzim performanse sa GTX760 3 Way SLI ili GTX780 SLI. Mogao sam imati najaci GTX780 SLI u Srbiji, da sam hteo bilo je pitanje mog opredeljenja, najbolji SLI u zemlji ili najacu single graficku kartu. Ja sam odabrao graficku single. Ja sam zeleo da ja ne budem jedini, da i drugi naruce, ali ocigledno nema toliko entuzijazma u Srbiji ni novca a i oni koji imaju oni vole da tu sto pre uzmu umesto da sacekaju. Nije to samo zato sto sam imao pare da odvojim za to. Pa mnogi su tu kao pricali oni ce Ti oni ce ovo, oni ce ono, u stvari su oni samo radnici u prodavnicama ili drugovi radnika u prodavnicama koji mogu da imaju samo ono sto ovde ima da se nadje. Mogao sam ja da platim 720e pa da nemam najbolju u Srbiji. Ovako sam uspeo da se dokopam jedne od 200-300 primerka karata. Zamislite kada kazu ASUS ARES se pravi u 1000 komada. Pa je bila prica, od toliko prodavnica u svetu Monitor System je nabavio jedan ASUS ARES, ok to je dupla karta i ima ih 1000 primeraka. Ove moje ima 200-300 mozda pa sam se dokopao nje. Moze Daum i ostali da pricaju sta hoce ali cinjenica je da sam za njih ja pojam entuzijazma. Dobaviti u Srbiji posle nedelju dana od izlaska kartu koju trazi ceo svet treba odati priznanje i ljudima koji su jurili da je nadju i uvek cu preko njih naruciti i maticnu i vodeno hladjenje sada.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.