Interesuje me sa kojom PC karticom je u rangu ati 8670M ?
Gledao sam neke testove, i vidim da npr u 3Dmark11 ima oko 1300bodova, i da je u rangu negde sa ATI 5650 (mobile), pa mi je sve to malo cudno, zar ne bi trebalo da bude jaca? Takodje pise da u 3Dmark06 daje samo 4500bodova. Sad ne znam koliko su merodovni ti testovi.
Ta 8670 ima hendikep koji se zove sirina memorijske magistrale, pa, cak i sa vise GCN snage i novijom arhitekturom, `ubijena` je sa samo 64-bitnom magistralom. Kada tome dodas da je u laptopu, uparena sa ko zna kojom memorijom, dobijes sizifov posao da joj tacno odredis pandana i referencu za poredjenje sa drugom karticom. Ako mozes da je probas i upakujes sa svojim potrebama, onda ti poredjenje ni ne treba...
Zašto grafitnom olovkom ne mogu ponovo da otključavam množioce procesora ??
ta kartica je i vise nego dovoljna za multimediju i neke casual igrice. Ne znam da li planiras da kupis lap sa njom i planiras da na njemu igras igre (pada mi ovo na pamet jer gledas 3dmark skor) ali ako je to slucaj mogu samo da kazem, da po meni laptop i gaming (pa i neki ozbiljniji rad) ne idu. Em nije provetreno, em je neudobno a jos je i sve sitno.
Izvinjam se za mali offtopic, ali kako je kolega Vodos objasnio, rekoh da iznesem svoje misljenje o toj kartici.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.