Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
GTX880
STRANA 1 OD 1
gogi1 GTX880 10.04.2014. 10:12 T57356

status: user
broj poruka: 2076
Zar vec?

http://www.eteknix.com/nvidia-geforce-gtx-880-directx-12-graphics-card-detailed/

Intel i3 4130, Alpenfohn Himalaya, Gigabyte Z87-HD3, 8gb Mushkin 1333@2000, SSD Mushkin Chronos 120gb + externi 500gb,Sapphire 7950 3GB BOOST, LG IPS277L-BN 27`, Corsair HX520, Fractal Design Arc Midi window mod, NZXT Sentry LX fan controller, Mad Catz
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
100tinalog Re: GTX880 10.04.2014. 10:24 #548807

broj poruka: 1219
Brzi su, nema sta :P
http://postimg.org/image/b4btltos9/

:: Zar vec
::
:: http://www.eteknix.com/nvidia-geforce-gtx-880-directx-12-graphics-card-detailed
:: Intel i3 4130, Alpenfohn Himalaya, Gigabyte Z87-HD3, 8gb Mushkin 1333@2000, SSD Mushkin Chronos 120gb + externi 500gb,Sapphire 7950 3GB BOOST, LG IPS277L-BN 27`, Corsair HX520, Fractal Design Arc Midi window mod, NZXT Sentry LX fan controller, Mad Catz
ZooLoo ... 10.04.2014. 11:02 #548814

broj poruka: 3975
woot?! :D

za kada je uopste i planiran izlazak Maxwell-a ove godine?

Intel I5 4670 + Arctic Cooling Freezer I30 Co
Gigabyte G.1 Sniper B5
Kingston Hyper X Beast 2x4gb 1600mhz
Seagate Baracuda 1Tb
Seasonic G550 550W Gold
Fractal Design Define R4 Black Pearl with Side Window
Dell P2414H...

SkyFire ... 10.04.2014. 13:08 #548834

broj poruka: 18472
Ako je ovo tacno a verujem da ce ici tim putem opet cemo imati istu situaciju kao pre 2 godine a vec sam naglasio da je moguc ovakav scenario.

nVidia ce opet da izbaci mainstream kartu, tj kartu sa chipom srednjeg segmenta koji ce da parira najjacoj AMD karti viseg segmenta i opet ce kartu da zaceni kao da je hi end naravno sa druge strane joj to AMD omogucuje jer ce imati iste a verovatno i bolje performanse od AMD-ovog flagship-a.

I posle dodje Vodos i mene pita a zasto nVidia to ima bolju tehnologiju?

Zato sto u svako doba moze da oduva AMD ali im odgovara da doziraju performanse i zaradjuju. Sa ovim chipom troskovi su manji a stim i zarada daleko veco pogotovu kad se cena plasira na osnovu trzista u visokoj klasi.

Iskreno jebo ti sve ovo, da bi dobio punokrvi GTX ja treba da cekam na dve generacije, Maxwell GM110.
Toliko o tome da se gleda ko ce da napravi brzu kartu, nVidia odavno puca na profit, u proteklih par godina postala je halapljiva da nema dalje mada im je to AMD otvorio vrata, napravivsi prekretnicu sa serijom 7xxx i sumanutim cenama. Od tad je sve i pocelo.

Cak i dan danas ni oni nisu imuni na astronomske cene, 1500$ ili ti 1400 Eur za R9295X je van svake pameti ali ajde.

http://www.cyberport.at/?DEEP=2E23-142&APID=294&STOREID=7

Posle niko ne treba da ocekuje da GTX790 bude jeftiniji pogotovu ako isprati performanse AMD-ove dvoglave karte.

Otislo je sve u tri lepe.. Treba se povuci u ilegalu i cutati jedno par godina...

Superior Technology
Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/Asus GTX 780 DCUII OC/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda

2m4Y Re: ... 10.04.2014. 13:20 #548840

broj poruka: 2353
...ili jednostavno kuptit PS4/xBone i uzivati u carima koje je AMD osmislio :)

Pozz...

...I sense you young padawan...

AMD Phenom II 955 BE
MSI 970A-G46
AMD 7970
4x 4GB DDR3 1.6GHz
2x 320GB SATA II RAID0
1x 750GB SATA II
1x 3TB SATA III
SB Live 5.1 Digital
Corsair 750TX

:: Ako je ovo tacno a verujem da ce ici tim putem opet cemo imati istu situaciju kao pre 2 godine a vec sam naglasio da je moguc ovakav scenario
:: nVidia ce opet da izbaci mainstream kartu, tj kartu sa chipom srednjeg segmenta koji ce da parira najjacoj AMD karti viseg segmenta i opet ce kartu da zaceni kao da je hi end naravno sa druge strane joj to AMD omogucuje jer ce imati iste a verovatno i bolje performanse od AMD-ovog flagship-a
:: I posle dodje Vodos i mene pita a zasto nVidia to ima bolju tehnologiju
:: Zato sto u svako doba moze da oduva AMD ali im odgovara da doziraju performanse i zaradjuju. Sa ovim chipom troskovi su manji a stim i zarada daleko veco pogotovu kad se cena plasira na osnovu trzista u visokoj klasi
:: Iskreno jebo ti sve ovo, da bi dobio punokrvi GTX ja treba da cekam na dve generacije, Maxwell GM110
:: Toliko o tome da se gleda ko ce da napravi brzu kartu, nVidia odavno puca na profit, u proteklih par godina postala je halapljiva da nema dalje mada im je to AMD otvorio vrata, napravivsi prekretnicu sa serijom 7xxx i sumanutim cenama. Od tad je sve i pocelo
:: Cak i dan danas ni oni nisu imuni na astronomske cene, 1500$ ili ti 1400 Eur za R9295X je van svake pameti ali ajde
:: http://www.cyberport.at/?DEEP=2E23-142&APID=294&STOREID=
:: Posle niko ne treba da ocekuje da GTX790 bude jeftiniji pogotovu ako isprati performanse AMD-ove dvoglave karte
:: Otislo je sve u tri lepe.. Treba se povuci u ilegalu i cutati jedno par godina..
:: Superior Technology
:: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/Asus GTX 780 DCUII OC/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cud
rasa007 ... penzija ? 10.04.2014. 13:42 #548845

broj poruka: 456
@sky Ilegala i ćutanje je jedino razumno rešenje uz naravno `medium` detalje :b

eto ti ga na šolja 150 maraka, cev 30 maraka, penzija 35 maraka, ako se prištedi za jedno osam meseci ima da kenjam ko čovek gospodski

SkyFire Re: Re: ... 10.04.2014. 14:52 #548853

Nije to uopste los predlog samo da se hakuje konzola.
Rasprodam sve, napravim neku mini konfiguraciju za net i filmove i cutim jedno vreme..

Jedino sto me malo razocarava jeste sto se opet nivo detalja i grafika osetno razlikuje u odnosu na PC. Kad su najavljivali next gen konzole ja sam mislio da ce se podici kvalitet drasticno, mislim i jeste se podigao ali i dalje to nije dovoljno.

Takav nivo detalja PC je ostvarivao pre 4-5 godina a mozda i vise obzirom da je recimo Crysis izasao 2006-te..Al` lete godine, jos malo pa 10 godina, neverovatno.. Strasno :)

@rasa007

Kad vidim sta se desava i dodje mi da odem u `penziju` i da batalim sve ovo i onako me vise ne drzi kao ranije mada :)

A tacno je to, medium detalji, mozda cak i niza rezolucija ko zna, ko moze takav kompromis da prihvati super.

Superior Technology
Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/Asus GTX 780 DCUII OC/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda

:: ...ili jednostavno kuptit PS4/xBone i uzivati u carima koje je AMD osmislio :
:: Pozz..
:: __________________________
:: ...I sense you young padawan..
:: AMD Phenom II 955 B
:: MSI 970A-G4
:: AMD 797
:: 4x 4GB DDR3 1.6GH
:: 2x 320GB SATA II RAID
:: 1x 750GB SATA I
:: 1x 3TB SATA II
:: SB Live 5.1 Digita
:: Corsair 750T
EVGA011 ZOVITE ME KADA SE TESLA SPUSTI ZA GAMING... 10.04.2014. 17:58 #548887

broj poruka: 578
DO TADA PRESKACEM SPECIFIKACIJE, performanse, hype, itd.
Pazite kako je NVIDIA pametna prodavala je GTX580 za 450e, pa je prodavala gtx680 za 550e, pa je prodavala GTX780 visi rang za 700e pa odmah premium cip za isto 700e a izbacila neki kao Ultra Premium koji ima vise memorije za sporiji od ovog od 700e i njega prodavala po 1000e, jel sada vec stvorila situaciju da je moguce da neka karta kosta i 1000e. Dual karte su bile 800e pa 1000e a sada su oni stvorili mogucnost da i single kosta toliko, e sada vec ona sprema Maxwell i najavljuje da ce mainstream biti brzi od gtx780ti a cena ista, Wau bas vam hvala. Vec su povukli maninstream srednju klasu na cenu od 700e i stvorili prostor da regularna serija koja je kostala 450-550e kosta 1000e Project Denver a da Dual kosta 3000e. Kakva je to politika uzasna, samo guraju ove iz nizeg segmenta na konzole, nista vise. Za to vreme su driveri postali gori a overklok slabiji, voltaza zakljucana sem na ultra skupim modelima koje Srbi evo vi ne mozete ni da nadjete, ja imam i sledeci vlasnik je u Poljskoj najblizi. Seku sami sebi noge a gameri su glupi toliko umesto da ne prodaju 5% of karti pa bi spustili cenu za 40%.Jel pazite sada ko pocne da prica o ovoj karti on u stvari navlaci kupce na mid segment jel ce karta koja dolazi glavna biti najmanje 50% jaca od GTX780Ti...

i7-3770K(4.5)+ CORSAIR H100-EVGA Z77FTW-CORSAIR Dominator Platinum 1866(2x4GB)- EVGA GTX780Ti K|NGP|N Classified(EVGA GTX580 PhysX)-Sound Blaster Z-Force GT 120-CORSAIR Obsidian 650D-EVGA NEX1500 Classified- Logitech G510/G700- Samsung P2450H

rasa007 penzija nastavak 11.04.2014. 00:27 #548968

broj poruka: 456
@SkyFire Iskreno da ti kažem od kako sam zagazio u četrdesete često razmišljam da batalim pc i večite apgrejde, o konzolama ne razmišljam jer je pc gaming bio i ostao moja jedina tehnološka ljubav, ali kao što i sam znaš, u svakom pravom gejmeru postoji uvek ona neopisiva želja da se proba najnoviji hit u full hd makar na kratko čisto da nas želja mine, ali btw bože zdravlja pre ili kasnije nas penzija čeka sigurno u ovom ili onom smislu :)

eto ti ga na šolja 150 maraka, cev 30 maraka, penzija 35 maraka, ako se prištedi za jedno osam meseci ima da kenjam ko čovek gospodski

Adzem Pa to je upravo ono sto sam ja govorio... 11.04.2014. 00:45 #548971

broj poruka: 3797
Dzabe kupovati bilo sta novo dok se neke kljucne stvari ne rese i postanu ajd da ne kazem standard, ali bar da se moze lakse priustiti...

Prva i osnovna stvar je izbacivanje monitora vece rezolucije od 1080p, ne mora da bude 4k i te price za gejming, ali da se jednom za svagda posalju u penziju stare matrice i da se probije taj bedem od 120 herca koji postoji isto koliko i taj krajsis koji pominjete. Naravno da g-sync bude kao dobar dan i da se jednostavno ima jedan kompletan proizvod visoke rezolucije i ultra brze tehnologije. Takav jedan model monitora izbaciti u 3 velicine recimo, pa neka bira svako sta mu godi. Obavezna je opcija takodje kao kod Benq xl monitora da recimo od 24 inca napravite 22-ojku jednim klikom i tako dalje...
E sad cena... Takav jedan monitor sam spreman da platim 500-600 evra sigurno, tako da i cena treba biti okvirno 500evra.

Druga stvar je graficka koja ce to ispratiti. Problem je u tome sto nikada ne mozete dobiti za recimo 350-400 evra kartu koja je nova serija i koja tera sve nove i aktuelne naslove na preko 150 fps-a na jednom gore pomenutom monitoru. Gledajuci godinama situaciju zakljucio sam da jedna zahtevna igrica koja je izasla recimo 2010-te, moze biti odigrana na full detaljima tek 2013-te recimo za taj iznos od 350-400 evra.

Citajuci skajeve postove i svoj prag tolerancije na nivo detalja, izgled samih igrica, kao i nasa ocekivanja od softvera i hardvera, dosao sam do zakljucka da mora proci sigurno preko 5 godina da bi mi koji volimo celu ovu pricu vise od ostale mase bili zadovoljni za svoj ulozen novac. U mom slucaju trazim visoka ocekivanja za kompletnu masinu sa sve monitorom za recimo svotu novca od 1500-2000 evra. Trenutno se za ovaj novac ne moze sastaviti ono sto sam gore sve pomenuo(niti postoji).

SkyFire ... 11.04.2014. 02:16 #548978

Diskutabilno je sta treba uvesti kao standard.
Ako bi se 4k uvelo kao standard to bi napravilo zestoku pometnju jer bi se preskocila jedna citava era malte ne.
1080p je za sad standard. Ako je pitanje vece rezolucije nek se standard postavi 2560x1600 u 16:10 i ti monitori da se obskbre sa G-Sync tehnologijom i visokim refresh rate-om tipa 144 Hz-a uz minimum IPS panel pa ko hoce nesto zesce nek do bude reseno po modelima.. AH-IPS, S-PLS i sl..

2560x1600 je i dalje tezak zadatak u mnogim igrama ako govorimo o fluidnom fps-u i nivou detalja . Ispod 60 fps-a ne treba uopste posmiljati na gaming kad je rec o hi end hardveru a cak ni to vise nije dovoljno jer postoji mnogo igara koje jednostavno za fluidan gaming zahtevaju osetno visi FPS sto opet dolazimo na to da bi standard sa monitorima trebao da bude 120 Hz do 144 Hz po zelji ali da bude standard.

Ovo sve bi recimo nVidia sa svojim akceleratorima mogla da isprati, mogla bi da isprati korak sa vremenom i zahtevnoscu u visokim rezolucijama. Eto zivi bili pa videli Maxwell GM110 kad izadje ima da guda 4k rezoluciju samo tako ali na to cemo se nacekati ali zato ce za 2560x1600 da bude taman.

Problem je sto je u svetu zavladala jebena kuga koja se zove hiperprodukcija i samo se stancuje i namece nasilno narodu pa bar i ako nam bas sve nije toliko neophodno onda nek cene budu korektne ali jok moj, kapitalizam je jos vec posast tako da pojavom novih tehnologija iz godine u godinu cene samo rastu a sa tim se proporcionalno ubija srednja klasa ljudi koji danas recimo u Srbiji fakticki i ne postoje a uskoro ce od toga da pati i citav svet jer se ka tome ide..

Superior Technology

SkyFire ... 11.04.2014. 02:21 #548979

@rasa007

Kao i svako drugo interesovanje i hobi u sve to covek unese i deo sebe, neku emociju i ako te nesto zaista zanima jako tesko je samo tek tako okrenuti ledja pogotovu ako covek nije megaloman pa ima hiljade interesovanja pa bi sve da ima a od toga jedva da sastavi jednu stvar da se zaista razume.

Tako je, gaming razume samo onaj koji je osetio te cari i ako se mnogi nazivaju gamerima jer igraju igre ne shvataju da postoje i druge dimenzije gde gaming ima sasvim drugacije znacenje kao i ocekivanje od pojedinca.

Penzija svakako, na ovaj ili onaj nacin, trudicemo se da sto duze istrajemo pa sta nam Bog da :)

Superior Technology

EVGA011 Ma 1080 je rezolucija za 80% igraca... 11.04.2014. 03:58 #548986

broj poruka: 578
Ostali igraju na 2560x1440 a 1% na 4K.
E sada sta izabrati 2560x1440 bez AA imaces isti fps kao sa najacim AA na 1920x1080 i bolje performanse. Samo meni to nije uopste neophodno za gaming koliko filteri da mi rezolucija bude dobra. 1080p i filteri, 60fps i nista mi vise ne treba.

i7-3770K(4.5)+ CORSAIR H100-EVGA Z77FTW-CORSAIR Dominator Platinum 1866(2x4GB)- EVGA GTX780Ti K|NGP|N Classified(EVGA GTX580 PhysX)-Sound Blaster Z-Force GT 120-CORSAIR Obsidian 650D-EVGA NEX1500 Classified- Logitech G510/G700- Samsung P2450H

operator re 11.04.2014. 12:37 #549039

broj poruka: 4266
Od svih ljudi na PC Berzi, najvise me je zapanjio nebeska vatra.
Ne znam da li se sjecas kada sam rekao da je sam Intel imao grafiku za fluidan gaming prije 4 godine i uslovio ostale proizvodjace da se zaustavi sumanuta borba oko prevlasti, a podignu profiti, kako sama industrija ne bi otisla u q.
AMD, Nvidia i Intel su se usaglasili.
DDR 4 standard je trebao da udje na velika vrata 2011.
Ali su shvatili da je narod poslije pustene buve preko ISH i isuppli-ja magare, pa da ga posteno izmuzu.
Posto im se otvaralo Kinesko trziste(ipak je 250 000 000 miliona musterija bolje trziste od bilo kog drugog)
odlucili su da manje proizvode, a vise naplacaju, kako bi poceli da ostvaruju veci profit.
Pa je AMD poceo sa rebrandingom po visoj cijeni, Nvidia i Intel kao prqtili, a u stvari je bio dogovor, inace AMD i Nvidia ne bi opstali.
NVidia je potpisala sa Iwotech ugovor za mobilna rijesenja za Kinesko trziste na osnovu cega je dobila gomilu porevlasti u odnosu na AMD.
Onda je AMD prevario NVidiju kad su bili u toku razgovori sa Sonijem za Ngen konzole, jer na sastanak o mobilnim platformama nije pozvan ni Intel ni AMD.
Kasnije se saznalo da je Intel i Nvidia htjeli da izbace AMD iz trke, sto im je na neki nacin i poslo za rukom.
Posto su shvatili da nije buducnst u tome ko je bolji, nego u tome ko vise prodaje kao npr. Intel, AMD je prestao da ide u najvisi segment i bazirao se na mainstream-u.
NVidia vidjevsi da im politika koju su iza kulisa napravili sa Intelom ne pije vodu, popustila je i sjela sa AMD-om da se dogovore.
U alprilu 2012 napreavljen je monopol.
Samsung se prikljucio da sa Mikronom pogura astronomske cijene memorija i sve je krenulo poznatim tokom.
Sada se nema ko pravo da buni.
Igracemo se na telefonima ili fonbletima, kako je pravilno od 7-10 inca.
To je b uducnost, a PC gaming ce ostati samo za 5 % ljudi.
Tako je bilo i predvidjeno sa strategijom 2007 godine.
Sve ostalo je sada istorija.
I ja sam skoro sve rasprodao od masina, kada sam prodao zadnje bitcoin-e prvog aprila za 540 do 580$.
Ne bavim se kopanjem jer se vise ne isplati.
Kinezi ubijaju u pojam.
Vodos @ operator 11.04.2014. 13:52 #549059

broj poruka: 864
Izvini, druze, kada je to i kako AMD rebrandingom podigao cene ?
Mislim, uopsteno si to napisao, pa, da ne bih izvlacio citate iz konteksta, cisto eto napisi par detalja o tome i potkrepi tu tvrdnju.
Po onome sto sam ja pratio, upravo taj AMD rebranding je srozao `klasne` cene grafickih za celih 100 evra, sto je spustilo 1080p gaming `u mase`...
Sto se Intela i njegovih potencijalnih GPU-ova tice, nije da oni ne bi mogli, ali vreme je faktor koji je `ubica` sam za sebe, jer je vreme za razvoj i istrazivanje nesto se ne bi moglo samo `obrisati` novcem.

Zašto grafitnom olovkom ne mogu ponovo da otključavam množioce procesora ??

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
SkyFire ... 11.04.2014. 15:55 #549081

Sto se tice GPU-ova realno tu Intel nema sta da trazi.
Ovo sto Vodos kaze je tacno, vreme je potrebno da bi se ostvario znacajan skok koji oni nemaju jer nisu u skladu sa istim jer postoje dva ozbiljna konkurenta protiv kojih Intel ne moze i nece nikad ni moci.

Trese samo praznu slamu ali ajde, guraju se ta hibrdina resenja kao standard pa se da zanemariti koliko sta od toga od realne koristi.

Superior Technology

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs