Kompanija NVIDIA predstavila je u Beogradu svoje nove grafičke procesore zasnovane na Maxwell arhitekturi.
Ovi GPU-ovi omogućavaju kako gejmerima, tako i zaljubljenicima u automobile i mobilne tehnologije novi vizuelni ugođaj. Predstavljena je i GeForce Experience, besplatna aplikacija koja povezuje sve NVIDIA proizvode i u skladu sa performansama računara optimizuje automatski igru. Takođe, preko te aplikacije korisnici mogu da snime delove odigrane igre i podele je sa drugim igračima preko servisa kao što je Twitch.
Uz pomoć GeForce Experience softvera snaga grafičkih procesora unutar desktop i mobilnih uređaja biva optimizovana i na taj način ubrzava aplikacije koje mogu da zahtevaju više snage za pokretanje, i sve to bez uticaja na performanse i vizuelno iskustvo.`
Prvi put da vidim, primetim, doživim da `Blic` izveštava o grafičkim karticama, uopšte... I to vest nije izašla negde u nekoj njihovoj zabačenoj rubrici, na ko zna koliko dubokom nivou sajta, nego je izašla na onom skrolujućem feed-u, na kome izlaze najvažnije i najnovije vesti :) Kad u search polje na `Blicu` unesete `Radeon`, dobija se rezultat: `Tražen termin: nije pronađen. Proverite da li ste upisali pravilno i pokušajte ponovo.` :)
P.S. Sa drugog portala: `Novi slogan kompanije Nvidija: `We put the `gay` in gamer` (R)`
AUU, alal ti objasnjenje (vise njenje nego objas)...
06.04.2014. 19:26
status: user broj poruka: 10999
Dakle, ja pronadjem negde vest da je Japan tuzio Koka-Kolu za tragediju u Fukushimi i na osnovu toga zakljucim kako je za sve kriv Fet-Fak. Zasto? Pa, lisce prekriva Lisabon...
nadji neku vest pa podeli sa nama da vidimo sta kupuju nasi biznismeni :) a lepo je ovako ponekad kad se sprdate nego dosadi stalno par istih ljudi da budu u kombinaciji
Kome god da je prošao onaj komentar, svaka mu čast :) Meni ne bi ni palo na pamet ni da pokušavam da komentarišem, jer kad god sam pre pisao komentare na sajtu Blica, nikada mi nisu odobravali komentare, to jest, nikada nisu bili objavljivani.
`Uz pomoć GeForce Experience softvera snaga grafičkih procesora unutar desktop i mobilnih uređaja biva optimizovana i na taj način ubrzava aplikacije koje mogu da zahtevaju više snage za pokretanje, i sve to bez uticaja na performanse i vizuelno iskustvo.`
.... ` i sve to bez uticaja na performanse i vizuelno iskustvo ` ???
Posto nije izvuceno iz konteksta, vec je zasebna celina, nije mi jasno sta je novinar hteo da kaze ? Ne razumem ?!?
Dakle, optimizujes sve, kao fora to sto je optimizovano pokrece i nesto za sta je potreban jaci HW, ali ipak sve to ne utice na performanse ??
Tjah, svi bi da budu novinari...
Zašto grafitnom olovkom ne mogu ponovo da otključavam množioce procesora ??
@Vodos: ovo je ipak, moguce ukapirati, ako u vidu imamo...
06.04.2014. 21:01
nesrecnu naviku nasih nazovi-novinara da bukvalno prevode sve ono sto nadju u stranim sredstvima informisanja. Taj neko i tamo, napisao je (ili je hteo da to tako bude procitano) kako doticna aplikacija optimizuje igre a da pri tome ne dolazi do negativnih posledica na rad ostatka sistema - ne smeta drugim aplikacijama niti dodatno opterecuje OS.
Medjutim, ono sto ja ovde, u ovom post-u vidim kao problem, to je njegov potpuno besmislen naslov. Evo, razmisli i ti o tome, pa se izjasni (ako smatras za shodno)...
Obrati paznju na toboznje objasnjenje (zapravo, skolski primer nebuloze): ``Prvi put da vidim, primetim, doživim da `Blic` izveštava o grafičkim karticama, uopšte... I to vest nije izašla negde u nekoj njihovoj zabačenoj rubrici, na ko zna koliko dubokom nivou sajta, nego je izašla na onom skrolujućem feed-u, na kome izlaze najvažnije i najnovije vesti :) Kad u search polje na `Blicu` unesete `Radeon`, dobija se rezultat: `Tražen termin: nije pronađen. Proverite da li ste upisali pravilno i pokušajte ponovo``
Covek ``vidi``, cak ``primecuje``, a ne, ne, on ``dozivljava`` (a dozivljaj mu se povecava, iz trenutka u trenutak - da li da ocekujemo i svrsavanje, kulminaciju, to jest, sam vrhunac?!)... I kakve to veze ima sa ``precednikom`` Skajem, to valjda ni S. Frojd ne bi otkrio (izuzev zaobilazno, putem analize Fetijevih snova)...
Meni taj detalj oko Sky-a zavisi pre svega od percepcije materije predlozene za diskusiju u ovoj temi... Ja licno to dozivljavam kao sarkazam na racun Sky-a, a sve vezano za ljubav prema NVidia-i. Daleko, kilometrima daleko je, od mene licno, bilo kakva poruga prema Sky-ju, ili nipodistavanje njega, ili cak vredjanje njega.... Ne sporim da ima ljudi koji to razumeju drugacije od mene.
Suma sumarum : Tema koju je Phat postavio moze ali i ne mora da bude interesantna. Siguran sam da i ti znas da se povremeno ovde raspali vatra i da se uputi po neka teza rec, pa i verbalna uvreda.
Kod mene licno, PRAVA i ISKRENA sujeta, ne moze da se postavi kao prioritet. Time hocu da kazem da ni za zivu glavu ne bih zbog neke komponente (bilo da je Intel, AMD ili NVidia proizvodjac) ulazio u neke zestoke rasprave, svadje, ili, ne daj boze, tuce ... No da ima `potprckivanja` - ima, samo bez da se `poubijamo`...
Re: @Vodos: ovo je ipak, moguce ukapirati, ako u vidu imamo...
06.04.2014. 22:04
status: user broj poruka: 1886
To što si ti previše glup da bi skapirao da sam se namerno tako `hiperbolično` izrazio, jer mi je stvarno prvi put da vidim da Blic na takav način objavi takvu vest - nije moj problem.
Mogao si da poštediš forum nepotrebnih i usiljenih vulgarnosti i gadosti (`... da li da ocekujemo i svrsavanje...`), ali OK - kapiram da i ti evoluiraš u seljačinu. Seljačina se prepoznaje po tome što potpuno nepotrebno upotrebljava psovke, vulgarnosti i takve izraze, onda kada realno uopšte nema potrebe da se tako izražava.
Ja sam se samo malo našalio na račun Precednika i Nvidije, ali ni jednu poganu reč nisam upotrebio. A kad ih upotrebim, to je zaista sa razlogom, i u odgovarajućem kontekstu.
:: Obrati paznju na toboznje objasnjenje (zapravo, skolski primer nebuloze) :: ``Prvi put da vidim, primetim, doživim da `Blic` izveštava o grafičkim karticama, uopšte... I to vest nije izašla negde u nekoj njihovoj zabačenoj rubrici, na ko zna koliko dubokom nivou sajta, nego je izašla na onom skrolujućem feed-u, na kome izlaze najvažnije i najnovije vesti : :: Kad u search polje na `Blicu` unesete `Radeon`, dobija se rezultat: `Tražen termin: nije pronađen. Proverite da li ste upisali pravilno i pokušajte ponovo` :: :: Covek ``vidi``, cak ``primecuje``, a ne, ne, on ``dozivljava`` (a dozivljaj mu se povecava, iz trenutka u trenutak - da li da ocekujemo i svrsavanje, kulminaciju, to jest, sam vrhunac?!)... I kakve to veze ima sa ``precednikom`` Skajem, to valjda ni S. Frojd ne bi otkrio (izuzev zaobilazno, putem analize Fetijevih snova).. ::
Dakle, covek je sebi definitivno nasao mesto gde ce, prividno,...
06.04.2014. 22:21
resavati svoje (a ko zna koje i kakve) komplekse, neurozna stanja, manicne depresije izazvane izostancima mensrtruacije, spontanim pobacajima, zakasnelim isplatama penzije...
`Ajd`, pa neka mu bude - i to predstavlja kakvu-takvu vajdu od Interneta i njegovih foruma... Mozda mu udelimo i koji dinar (ako otvori racun za pomoc u placanju hirurskih intervencija na nekim inostranim klinikama)...
misljenja sam da novine (sajt u ovom slucaju) koje nisu specijalizovanje za IT ili one koje nemaju strucnjaka za IT ne treba da izvestavaju o IT-u.
Kada izvestavaju onda imamo recimo b92 tehnopolis gde objektivnost prelazi u senzacionalizam ( ne kazem da je ostatak vesti bolji)
A kako je ovde akcenat na blicu, mogu samo da kazem da je, kao i vecina novina u zemlji, trash. Iz razloga sto danas i kurta i murta mogu da budu novinari.
Moze i milion milja... Izrazio sam se u prvom licu jednine. Znaci uvrede licne prirode me ne zanimaju. Ali, kako vidim, ako nastavim da pisem, raspalicete po meni, zar ne ? Odoh ja sa ove teme, pozzzz :) :)
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.