`DirectX 12 će biti podržan na svim NVIDIA Fermi, Kepler i Maxwell GPU. Ako ste kupili računar sa NVIDIA karticom nakon 2010. godine, šanse su da će njegova grafička kartica podržavati DX12. Još uvek se čeka na detalje o tome koje će AMD kartice biti podržane u okviru DX12.`
Cekajte sada ne valja ni sto cete na GTX580 instalirati drivere i imati bar 10% poboljsanja i sto ne morate da kupite novi hardware. Ja ne znam sta da vam kazem ako zelite da igrate nove igre a nemate pare za jake GPU i imate najvise do 300-350e za graficku. Onda vam je najbolje da pecate polovne grafike od pouzdanih ljudi. Evo recimo mogli ste uzeti na kupujem prodajem EVGA GTX580 jednu za 190e i jednu 170e i naaporaviti SLI. I vi automatski imate GTX780 performanse. Jeste struja ce da vas kolje, morate imati 1KW napajanje za takve stvari ako necete da rikne brzo ali druge nema. Ili 2xGTX670. Sta sada ne valja sto svi ce biti kompatibilni sa DX12??? Pa sta ste mislili, ja garantujem da 50% vlasnika GTX780, Titan, Titan Black i GTX780Ti ne bi kupila vise NVIDIA kartu nikada da su najavili DX12 za Maxwell samo. Odmah sada bi prodali i presli na R9-290X i neka je slabiji i neka je vreliji presli bi na njega. Evo recimo ja da sam prodavao EVGA GTX580 ja za nju ne mogu da dobijem vise od 170e, a ona je otpakovana pre 8 meseci, radila manje od 5 meseci i moglo je da se desi da mi fali te pare za nesto novo i da moram da je prodam. To je premija za nekoga, znaci iz njenog fena vazduh mirise na novo jos. Jel je bila fabric sealed. To je premija za ljude koji nemaju pare. Ipak svako vise voli da mu u racunaru bude neki GTX580 nego GTX750.
.... da je DX12 u stvari Mantle za Intel i NVidiju :) Posle pricaju AMD nema `tehnologiju`, a preplovili cene grafickih... Nemas tehnologiju - a obe konzole u poslednjim iteracijama koriste tvoj hardware...
Sram gi bilo, prepisuju.... :)
Mala sala, ali ako je istina da ce to da funkcionise tako kako tvrde, svi su na dobitku, sto me raduje ....
Zašto grafitnom olovkom ne mogu ponovo da otključavam množioce procesora ??
Pa sta ste ocekivali da je, nema tu 1000 mogucnosti kako da ubrzaju performanse. Ne razumete to i nije pravi DirectX kod pisan za novu neku generaciju hardwara. To se samo tako zove da ne bi Mantle se prosirio na vise igara a DX11 da uzima mnogo od karte a malo daje. Sada ce samo da ga prilagode tako da to radi bolje. Meni je oduvek i bolje bilo kada bi nekako mogli da smanje zauzeca grafickih karti pa da GTX770 radi sto moze GTX780, recimo i to u svim DX igrama, ne DX9 jel tu i ne treba, nego DX11. Neka oni sada taj updejt za Windows 8 nazovu kako hoce, nisu morali ni da mu daju ime. Bolje da mi DX11 karte rade bolje svuda nego da cekam optimizaciju i usvajanje nekog Mantle. e posle kada izadje Maxwell krece pravi hype i teror kako on mnogo veci benefit ima od toga. Ali po meni najbolje sto moze da donese Maxwell i kako NVIDIA moze najvise da zaradi para to nije kroz igre, nego kroz rudarenje da poboljsa na svojim kartama.
Zar ne vidite da se spremaju da ulete u to, cak ima i nekih resenja za te platforme za rudarenje, pa ce to poznati proizvodjaci da pocnu da prave, nece vise letvice i ostalo kao kod nas. Tu lezi lova, a za graficke, pa ja se ozbiljno mislim, da sledecu graficku kartu odlozim kupovinu do daljenjeg znaci do Volta ne do Project Denver a da ulozim u PS4, jel takvih ekskluziva naslova ima da je to bruka. Za 6 meseci ne mogu sve da odigram koliko ih je i kasnije da ga prodam a da komp sa GTX780Ti imam ovako za naslove za PC koji mogu.
I taj 4K gaming, kako ce to na konzolama da radi, gledam poredjenje za 60fps on 4K su radili potrebno je 4x Titan obican. Pa o kojoj mi memoriji video pricamo onda, ko to ima da plati, meni bi se gadilo da se igram na tome koliko kosta, iskreno receno.
Za sad se zna da će sve nv kartice koje podržavaju dx11 podržavati i dx12. Da li neko pamti da se ovo desilo nekad do sad? I posle nek kaže neko da mentl nije inovacija zbog koje su se zabrinuli i majkrosoft i envidia...
Vlasnici GF 400, 500, 600, 700 mogu da budu zahvalni AMDu za mentl, jer će dobiti kartice sa DX12 podrškom Џ ... I ako se ne palim nešto na igre, kao vlasnik 660ti ne mogu da kažem da mi nije milo zbog ovoga.
@ Wlada `menjac` je u rukama Microsoft-a, zalud ti sirovo jak HW ako ga uhebu software-om, to jest, u ovom slucaju - API-jem. To je tako sto se tice svega, osim rudarenja... Rudarenje je slobodna zona.... Ni meni nije jasno kada ce konacno NVidia da se uzdigne na tom polju, znam da je pocelo polako ali nista specijalno... A sto se tice konzola, pa seti se playstation-a 1 (PSX)... svega 32mhz CPU, 2 mb ram-a, 1 mb vdeo ram-a... ??? Ej ?? A kako je to sljakalo u to vreme ?? Konzole su prica za sebe, drugacije organizovano sve to i zato i pravi pare, kao celina...
Zašto grafitnom olovkom ne mogu ponovo da otključavam množioce procesora ??
Pa normalno da cemo da izvisimo za Windows 7, nismo mi ni bitni, bitna su trzista gde svi koriste legalni software i sto je sve ovo zbog prelaska na Windows 8 brzeg a ne zato sto su kako Microsoft kaze trazili bolji, brzi, lepsi, DirectX. Sada kada su se svi preplasili da li ce im starije karte tipa Fermi raditi na tome bice presrecni sto samo Windows mora da promene i da to radi. A onda ce on da bude fijasko ko i Vista i sa Volta da dodje neki DX13 ili sta vec stvarno next gen grafika kao. Gde se sadasnji Titan Black imati 20fps u igrici bez AA. Ja ne znam kako je resen AA na konzolama, jel toga ima tamo, ili oni nemaju te filtere. Tamo da ima hardware kao Titan i i7 oni bi igrali na 4K na 120fps sa svim filterima kako je optimizovano.
`Dok je Raja Koduri iz kompanije AMD rekao da DirectX12 i drect3D 12 su kao četiri generacije hardvera napred, ova tehnologija nikada ne bi ugledala svetlost dana bez pomoći kompanije AMD.`
`DirectX 12 bi trebalo da radi na različitom hardveru. Microsoft očekuje da će DX12 da radi na oko 80% svakog igračkog PC hardvera koji se isporučuje danas i na oko 50% ukupnog broja personalnih računara kada se DX12 konačno pojavi. AMD-ova GCN bazirana grafika će podržavati DX12. Svaka NVIDIA kartica koja podržava DX11 će podržavati i DX12 kao i Intelovi najnoviji proizvodi.`
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.