Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Mali problem
STRANA 1 OD 1
zandarm Mali problem 23.09.2007. 00:49 T5722

status: user
broj poruka: 1454

Se sastoji u sledecem: Imam WinFast PVR 2000 TV kartu, koja radi sasvim ok, ne onako kako sam ocekivao, ali radi korektno.
Jedini problem koji mi se desava je to sto kad snimim bilo sta, nemam zvuk. Slika je ista kao kad gledam preko karte, ali zvuka nema uposte.
Ako neko zna o cemu se radi, neka javi pa da sredim to. :)
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
strahota Mali problem 23.09.2007. 00:53 #28308

broj poruka: 46

jesi li ubo audio kabl u plocu ili zvucu?
zandarm Re... 23.09.2007. 00:54 #28309

Kakav bre audio kabal?

Stripy Probaj... 23.09.2007. 00:55 #28310

broj poruka: 4163
Otvori volume control pa options pa properties i pouključuj sve opcije koje nisu štiklirane (AUX, LINE IN itd). To bi trebalo da ti reši problem

Svega ovoga, naravno, ne bi bilo da je Pera otišao pravo u policiju

Stripy Re: Mali problem 23.09.2007. 00:57 #28311

broj poruka: 4163
:: jesi li ubo audio kabl u plocu ili zvucu

Verovatno jeste, jer da nije ne bi imao zvuk pri gledanju TV-a. Žalio se da nema zvuk kada snima
strahota Re... 23.09.2007. 00:58 #28312

pa imas audio kabl kojim spajas tv kartu sa konektorom na ploci ili na zvucnoj neznam sta koristis proveeri kutiju sa tv kartom
strahota Re.. 23.09.2007. 01:00 #28313

onda je verovatno problem softversk ikao sto kaza covek probak volume control ili u podesavanjima
zandarm Re... 23.09.2007. 01:08 #28315

Ja kad snimim nesto na tv karti, cim zavrsim sa snimanjem automatski mi program pusta snimljeno i tu imam zvuk, ali ako pustim snimljeno bilo gde drugde (BS Player, Media Player) zvuka nema.

VMARC Re: Re... 23.09.2007. 01:26 #28318

broj poruka: 9425
Jel si skinuo najnoviji PVR2 sa Leadtek-ovog sajta. Ako jesi, pogledaj u opcijama odakle `vuce` zvuk pri snimanju. Setovanje mora biti isto kao i za reprodukovanje (AUX), mada i ovo verovatno pada u vodu, cim zvuka ima iz PVRa. Pogledaj u kom kodeku ti vrsi snimanje zvuka. Audio kabal ti je 100% dobro uboden, cim imas zvuk uopste. Pogledaj u kom formatu ti snima, pokusaj da snima direktno ne u .mpeg, vec u recimo neki od kompresovanih formata, mislim da ti je ponudjeno jos nekoliko formata (avi, xvideo i sl.) Takodje pitanje: Da li imas instaliran neki program za gledanje DVDa, PowerDVD ili WinDVD, ako nemas instaliraj i moguce da ce ti proraditi. Ako imas instaliran WinDVD bolje ga skini i stavi PowerDVD. Win DVD pravi probleme sa zvukom na pojedinim integrisanim zvucnim kartama.

Ovo su ti gotovo sve moguce solucije. Mora da proradi.

::
:: Ja kad snimim nesto na tv karti, cim zavrsim sa snimanjem automatski mi program pusta snimljeno i tu imam zvuk, ali ako pustim snimljeno bilo gde drugde (BS Player, Media Player) zvuka nema
zandarm Re... 23.09.2007. 01:35 #28319

Hvala ti kao bratu, promenio sam format u ankompresd avi i snima i zvuk i to prilicno dobro.
Format mi je bio po defoltu, MPEG II hardverski, s obzirom da ova karta ima neki MPEG II encoder u sebi, pa nisam hteo da prckam. Jos jednom hvala, takodje i ostalima koji su pokusali da pomognu. :)

Equinoxe Re: 23.09.2007. 03:44 #28326

broj poruka: 12057

Ako nastaviš da snimaš u uncopressed AVI, uskoro ćeš ostati bez mesta na HDD-u. Bolje proveri, kao što ti je VMARC rekao, da li ti je instliran buđavi WinDVD, jer stvarno ume da ubije zvuk u MPEG2 kodeku. Èisto reda radi proveri i mogao bi da nam kažeš šta od kodeka imaš, i ako je k-lite, odmah da ti kažem da si pograšio ako si pri instalaciji odabrao nešto za MPEG-2 jer on najbolje funkcioniše ako ostaviš one iz windows-a.
zandarm Re... 23.09.2007. 19:08 #28356

Tu si u pravu, sinoc sam snimio desetak sekundi nekog programa, radi probe i imao je 318 MB. Imam PowerDVD 7, a od kodeka imam AC3, XviD i ffdshow i nista drugo.
Sta mi je ciniti? Da li postoji neki kodek koji ima sve u sebi, da ne moram da ih instaliram 5?

VMARC Re: Re... 23.09.2007. 21:48 #28363

imas zadovoljavajuci format snimanja sa tva, ali zaista ne mogu da se setim koji je... na vrh mi je jezika... prokleti...
aj ako ti nije tesko samo mi nabroj opcije formata koje ti nudi za snimanje i seticu se. sat ipo vremena ti je 700mb, a nije dvix... samo mi nabroj opcije formata za snimanje i recicu ti koji je, ne mogu da se setim... totalna blokada...

:: Tu si u pravu, sinoc sam snimio desetak sekundi nekog programa, radi probe i imao je 318 MB. Imam PowerDVD 7, a od kodeka imam AC3, XviD i ffdshow i nista drugo
:: Sta mi je ciniti? Da li postoji neki kodek koji ima sve u sebi, da ne moram da ih instaliram 5
zandarm Re... 23.09.2007. 23:21 #28379

Pored ovog AVI-ja imam jos MPEG-1 (Normal, Good i Optimal Quality), MPEG-2 (Takodje), VCD, SuperVCD, DVD, Windows Media Video, Direct Burn VCD, Direct Burn SuperVCD i Direct Burn DVD. Imam i jos pored ovog iste ove opcije samo (Hardware).

Oglasnik 23.09.2007. 23:32 #28382

broj poruka: 726

Pretpostavljam da je VMARC mislio na VCD.
Jedno pitanje - zasto ne koristis VirtualDub za direktno snimanje/kompresovanje/prebacivanje u zeljeni kodek?

zandarm Re... 23.09.2007. 23:37 #28383

Nisam razmisljao o tome uopste, ja obicno nesto snimim, pa onda konvertujem u zeljeni mi format, mislis da je ovo bolje?

Oglasnik 23.09.2007. 23:52 #28385

broj poruka: 726

Mislim da je najbolje ono sto se tebi cini najpodesnijim,sto ti najvise odgovara.
Kvalitet,kapacitet dobijenog fajla ili vrijeme obrade - jedan od ovih kriterijuma mora imati prednost.

operator Re... 24.09.2007. 01:22 #28400

broj poruka: 4266
Posto imam istu kartu, a nemam datih problema evo ti resenje. Instaliraj sledece kodeke:
-AC3 Filter 1.11
-Divx4.12
-Divx 6.61
-Xvid 1.12 final obavezno
-Lame Encoder 3.96.1( nemoj noviji jer prave problema na C2D i Dual Core procesorima)
-video kodeke sa orig. CD za snimanje u MPEG 2 formatu(onda radi zvuk sa WinDVD i PowerDVD).
Neznam koju plocu imas, pa javi da resimo problem za 10 min.
Koristi staru aplikaciju PVR, jer kod nekih masina nova PVR2 sa C2d procesorom mi je pravila problema, ali sam cuo i obrnuto zavisi od komponenti koje imas (CPU+MBO+SOUND na ploci ili posebna audio kartica).
Napisi koja ti je konfiguracija, pa da resimo problem.
Rezoluciju drzi na 576*720 video compresion mode na 690, a target data rate na 6000 i sve ce biti u redu. Takav fajl kasnije konvertuj u koji hoces format ili u Divx kodek 4.12 + MP3 Lame encoder sa byterate-om od 128-192. To je najoptimalnije za dobru sliku. Toliko od mene.
Pozzz

VMARC Upravo VCD 24.09.2007. 13:28 #28433

Sasvim je zadovoljavajuci, jer ti je rezolucija nasih TV kana lispod ovog formata, tako da neces primetiti razliku izmedju onoga sta gledas i snimka u ovom formatu.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs