Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
VGA monitor na Displayport?
STRANA 1 OD 1
Daum VGA monitor na Displayport? 27.03.2014. 12:00 T57212

status: user
broj poruka: 12796
Kolega je kupio Quadro 2000 karticu za potrebe posla pa karta ima 2x Displayport i 1xDVI. Pošto su potrebna 2 monitora da rade a oba su sa VGA izlazima jel ima neko ideju gde naći takav adapter ili koja kombinacija adaptera bi radila?

Thnx
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
SkyFire ... 27.03.2014. 12:41 #547285

broj poruka: 18472
http://www.avmarket.rs/kabal-displayport-vga-0-2m-cable-573-0-2.html?gclid=CInz-sDQsr0CFQjKtAodZFgANw

Sto se tice povezivanja, tu ne znam koji je proces.Ali Adapter definitivno konvertuje signal tako da ne bi trebalo da bude nekih problema.

Superior Technology
Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/Asus GTX 780 DCUII OC/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda

MilosNBG ... 27.03.2014. 12:42 #547286

broj poruka: 1586
Trebalo bi da radi DP to VGA adapter, ako su vec oba VGA tipa. Negde sam citao da slaganje adaptera tipa DP na DVI pa DVI na VGA nece raditi. Verovatno ih imaju WinWin, Gigatron, Emmi...

U meni se bore budala i genije. Plasim se da pametniji ne popusti!

nikolape80 Re: ... 27.03.2014. 13:48 #547294

broj poruka: 453
Tacno. DVI je digitalni interfejs, a ovaj analogni. Potrebno je ugraditi AD konvertor, sto obicno nije bas lako..

Pozdrav.

:: ...Negde sam citao da slaganje adaptera tipa DP na DVI pa DVI na VGA nece raditi..
::
:: U meni se bore budala i genije. Plasim se da pametniji ne popusti!
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Daum ... 27.03.2014. 14:56 #547302

broj poruka: 12796
Probali smo sad DP na DVI adapter i povezali DVI na Dsub kabl. Monitor se detektuje ali nema slike.

Hvala puno za link, uzećemo taj adapter. Nalazio sam ga na ebayu i drugde ali nigde kod nas.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs