Ima li neko iskustva sa ovim monitorom i u čemu je caka pa je jeftiniji od modela 226bw mada vidim da su im karakteristike slične.Da li 226 bw vredi te razlike ???
Koliko sam cuo, a koliko je vecini vas poznato 226BW je imao jezivi problem sa mrtvim pixelima i prikazom boja (crvena bas i nije bila crvena i sl.). Naime, famozni 226BW je stizao sa dve verzije panela, koji su ugradjivani bez ikakvog principa raspodele, bukvalno nasumice. E sad,da bi se resili propusta koji su napravili, iz Samsunga su resili da pocnu da ugraduju u skuplji 226BW model konacno jednu (ODLICNU) seriju panela, dok je ono djubre koje je do skora izlazilo kao 226BW, sada izlazi pod oznakom 223BW (u Americi kao 217BW, po velicini dijagonale 21.7`). U praksi stvari stoje ovako: Ako kupite 223BW imate relativo VELIKU sansu da zabodete par mrtvih pixela (toleranciaj od strane Samsunga 3 mrtva pixela) ili pak ono manje sanse sto vam ostane da vas zabode ODLICAN monitor, sve u zavisnosti od panela. Dakle ukoliko mozete da probate i vidite monitor pre kupovine, onda 223BW predstavlja izuzetnu kupovnimu za 320evra, ali ako ne mozete, onda vam je kupivina istog velika lutrija. Moji rezultati: 4 prodata monitora 2 SAVRSENA 1 sa jednim mrtvim pixelom 1 sa bezobraznim brojem mrtvih pixela
Rezime: Necu ih vise prodavati, niti preporucivati, a ko insistira i kome ne smeta mogucnost jedne iritirajuce tacke na ekranu, i ne bas crvene crvene boje, onda samo napred.
Zaboravih da dodam off topic. Upozorenje za buduce kupce, povucene povoljnom cenom.
Sto se tice 2232BW, on je tek stigao u ERC, prodaje se od pre neki dan, tako da ne verujem da ga je puno korisnika i videlo, osim procitalo po internetu, sto zaista ne smatrama kao relevantno misljenje. Jedno su reviews zadovoljnog (ih) korisnika, a sasvim drugo odnos broj prodatih komada i reklamacija. Dakle, ne brzaj, i ovako mu je cena isuvise niska (preporucena MP 27000 din), sto je i dalje jeftinije od 226BW. Sa razlogom ili ne... videcemo za mesec-dva. Strpi se.
:: HVala na opširnom odgovoru VMARC ali nije dilema 226bw vs 223bw nego 226 bw vs 2232 b :: :: ::
:: :: Koliko sam cuo, a koliko je vecini vas poznato 226BW je imao jezivi problem sa mrtvim pixelima i prikazom boja (crvena bas i nije bila crvena i sl.). Naime, famozni 226BW je stizao sa dve verzije panela, koji su ugradjivani bez ikakvog principa raspodele, bukvalno nasumice. E sad,da bi se resili propusta koji su napravili, iz Samsunga su resili da pocnu da ugraduju u skuplji 226BW model konacno jednu (ODLICNU) seriju panela, dok je ono djubre koje je do skora izlazilo kao 226BW, sada izlazi pod oznakom 223BW (u Americi kao 217BW, po velicini dijagonale 21.7`). U praksi stvari stoje ovako: Ako kupite 223BW imate relativo VELIKU sansu da zabodete par mrtvih pixela (toleranciaj od strane Samsunga 3 mrtva pixela) ili pak ono manje sanse sto vam ostane da vas zabode ODLICAN monitor, sve u zavisnosti od panela. Dakle ukoliko mozete da probate i vidite monitor pre kupovine, onda 223BW predstavlja izuzetnu kupovnimu za 320evra, ali ako ne mozete, onda vam je kupivina istog velika lutrija. :: Moji rezultati :: 4 prodata monitor :: 2 SAVRSEN :: 1 sa jednim mrtvim pixelo :: 1 sa bezobraznim brojem mrtvih pixel :: :: Rezime: Necu ih vise prodavati, niti preporucivati, a ko insistira i kome ne smeta mogucnost jedne iritirajuce tacke na ekranu, i ne bas crvene crvene boje, onda samo napred
ovo za 226bw kombinacijom 3 panela znam, ali da sad skart panele prodaju kao 223bw, to prvi put cujem....
eto ja sam u proslu subotu kupio 223bw, i iskreno monitor mi je bas extra. cinjenica je da sam ga kupio sa u startu mrtvim pixelom, (ali znaci bas mrtvim, ne daje nikakve znake zivota) i da mi pomenuti nimalo ne smeta jer je totalno ugasen i nalazi se u gornjem desnom cosku... koliko ja znam, i vidim, ljudi sa benchmarka su ga ocenili kao odlicnog, zato sam se i odlucio za njega, jer nije moguce da svi oni varaju(da ne spominjem i da nisam procitao post dvojice ljudi, nikada ne bih uzimao monitor sa mrtvim pixelom)....
e sad, ako je sljasteci pixel, to nikad ne bih prihvatio. ovako je mali, sa 1 metra razdaljine neprimetan i sa njim sam jedan pixel blizi garanciji, ako stvari podju naopako...:-)
sad nisam rekao nista vezano za temu, ali ocu da kazem da se slazem sa ljudima sa bencmarka, ako nije sljasteci ili u centru, zasto praviti toliku frku oko mrtvog pixela?... poz!
nisi jedini koji mi je to rekao, i iskreno, mislim da si u pravu za 300e treba biti ozbiljan... ali poenta je da mi zaista ne smeta jer ga ozbiljno ne primecujem... zakljucio sam da nije toliko strasno, strci najvise na onoj sveeetlo plavoj i zutoj, znaci najredje boje da se nalaze, a plus mi je svega bio pun *cenzura* i samo sam zeleo da zavrsim sa time... mislim da znas o cemu pricam, nemoguce da ti se nije desilo...
elem, za moje potrebe ce biti savrsen, kad konacno naucim nauku i primim znanje koje planiram, bice vreme za sledeci model. u medjuvremenu cekam jos samo 2 pixela, a ne tri kao vi:-)
kao sto rekoh, onaj post prethodno vece i zelja za okoncanjem nerviranja plus ideja da jedan mrtav na 1800000 zivih i ispravnih pixela zaista zvuci smesno, ubedili su me da ga uzmem... i mislim da nisam pogresio. bar jos uvek:-D
pretpostavljam da verovatno mislis da sam dileja(i slazem se sa tobom) ali jednostavno sam shvatio da od previse gledanja jedino moze da te zaboli glava a opet ces zavrsiti isto kao i neko ko je samo usao i kupio(cak takvi cesto i prolaze bolje), npr da sam ga uzeo bez tog pixela sigurno(posto sam to ja onda je to zaista sigurno) bi mi se pojavio jedan sljasteci u centru... tako da sam srecan sa ovim neprimetnim.
jesam li ti makar maaaaaaalkice promenio mislenje?:-)
Nikolas
:: Druze, da ja dajem 300 evra za monitor... Znas kada bih gledao mrtvi pixel na njemu...??? U ZIVOTU!
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.