Ortak ima par sitnih ogrebotina na lapu sa glossy ekranom, probavali smo metode gumicom za brisanje (pitaj Boga de je izbunario taj fazon) pa smo trljali pastama za zube ali nista, ostaju iako su jedva vidljive. Ima li neki efikasan nacin da se to ukloni, sta bi sa cuvenim displexom, jel ima gde da se nabavi i da li bi pripomogao ako se pravilno bude koristio a ne metoda namazi prst pastom i trljaj po ogrebotini dok se ne smoris tj. gumicom za brisanje grafitne olovke... Nije sad da su neke brazde u pitanju al eto cisto nov je lap i da ne bi baja pizdeo bez veze da probamo to da sredimo i da osiguramo da u buduce kad neko sa noktima (riba mu neguje poprilicne kandze) pipa njegovo mezimce da moze to odma da se na licu mesta zaleci. Hvala unapred na odgovorima.
displex mozes da nadjes za 3 sec na google, kucaj samo displex srbija, mrzi me da skracujem linkove jer sam preko fona, mada ima dosta ljudi koji su njegovom upotrebom s*ebali displeje. Ako je sada ogrebotina sanirana neka ubuduce pazi i to je to.
A problem sa noktima se resava grickalicom i/ili turpijom jednom nedeljno ili na svake dve nedelje ili jos bolje ne diranjem ekrana :)
Nismo se razumeli, problem nije resen, vidiljive su ogrebotinice doduse pod jakim svetlom pa sam zato i pitao za displex kao konacno resenje, ali ako ce doneti vise zla nego koristi najradije bi ga zaobisao jer ne zelim da nastane fleka zbog koje ce sutra morati da menja ekran. Za grickalicu ce morati da je natera nekim vatrenim oruzjem :) Elem, ima li jos kakvih predloga, na nekom sajtu sam citao i o kremama za poliranja kola, turtle waxu, piz...ama materinama, sta iskreno mislis? To nije vidljivo u realnom radu jedino ako uperis reflektor tacno u to mesto videces male ogrebotinice... U svakom slucaju hvala na odgovoru nego bedak jbg, nova makina... Izgleda ih prave da ih menjamo svake godine do maksimum dve (cak i intelov tick-tock otvoreno to radi)
:: displex mozes da nadjes za 3 sec na google, kucaj samo displex srbija, mrzi me da skracujem linkove jer sam preko fona, mada ima dosta ljudi koji su njegovom upotrebom s*ebali displeje. Ako je sada ogrebotina sanirana neka ubuduce pazi i to je to :: :: A problem sa noktima se resava grickalicom i/ili turpijom jednom nedeljno ili na svake dve nedelje ili jos bolje ne diranjem ekrana :)
Ja se nadam da ce ostale kolege podeliti savete i cake, ali ja mislim da ako vise nije vidljivo u radu, da pazi sta ce koristiti za dalje saniranje ogrebotina kako ne bi pogorsao situaciju - bas zato sto je nova masina.
A to za menjanje - po meni je to sve manje vise potrosna roba. Lap-ovi jos vise od desk-ova zbog nemogucnosti upgradeova.
Inace, ako lap bude setao i koristio ga van kuce - bice tu jos ogrebotina, nek se ne brine :)
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.