Ko je u proteklih 90 dana kupio GTX780 3GB u USA, Canadi i Evropi moci ce da zameni za GTX780 6GB sa ACX Coolerom. EVGA stiti vase investicije u hardware.
Jos niste videli opciju EVGA downgrade, sa GTX780Ti Classified klokovane 200MHz preko NVIDIA specifikacije iz kutije za slabiju sa manje CUDA i vise memorije. Ma ja ne bi zamenio ni za Titan Black a ni za GTX780Ti sa 6GB jel ne bi izvukao ponovo +450-500 Offset Memory sa Samsung zategnutim latencijama, a video memorija mi treba kao i 16GB obicne. Kao sto jedan lik kaze u zivotu nije naisao na situaciju kada su na trzistu postojale karte u kojima je bilo performansi a malo video memorije za rezolucije ispod 2560x1440 i 120 i 144Hz monitore. Znas za koga bi ovo bilo dobro za nekoga ko je uzeo referentnu EVGA GTX780, da je posalje sada a dobije 6GB i ACX cooler za dzabe. Ali taj pametnjakovic je bio nagovoren da kupi MSI pa neka se i njima obrati ili vama pa mu nabudzite 6GB memorije. Takve situacije su se ove godine desile 2 puta a desice se jos, prvo bi Skyfire dobio GTX780Ti da je izabrao EVGA umesto ASUSa a sada ovi koji su pre 2-3 meseca kupili GTX780 dobili bi Ti sa doplotom od oko 100e ili GTX780 6GB ACX za dzabe. Niste mogli vi da platite 500e GTX780 pa predjete za dzabe na kartu koja kosta 650e. Ne besplatno samo oni ljudi koji su tek kupili GTX780 po staroj ceni dok je bila skupa, samo oni su mogli besplatno, svi koji su kupili kartu kada se pojavila GTX780Ti jel nisu znali ili sta vec, oni su platili tu razliku, ali opet koliko ljudi kaze Joj sto nisam sacekao, joj sto nisam pogledao, itd... E pa kod EVGA ne gubis kao kod ostalih. Ali vazno je da nista ne gube oni koji daju savete ali to je druga prica.
Mene i ne cudi sto EVGA ima toliko fanova kada su NVIDIA graficke u pitanju jel sigurno mnogo bedno gledati sa nekim referentnim GIGABYTE GTX780 ili ASUS u kucistu na kome ne mozes ni kuler da zamenis dok je u garanciji, ni pastu, neke marke nalepe i etiketu koja se cepa ako otvaras a nekada to pomognu i nase prodavnice, kako ostali koji su kupili EVGA i platili isto u svetu prelaze na jace i bolje. To je odvratan filing verovatno. Na celu muku gde ti proizvodjac uvali jacu kartu za iste pare 2-3 meseca posle tvoja ti jos gledas kako je drugi brandovi uzimaju. To moras da si bas ono nezainteresovan, da ne pratis vesti, da ne pratis hardware, da kupis jednom u 5 god sta nadjes da te tako nesto ne izbervira. Na stranu sto ti 3 meseca akas kartu i klokujes a step-up imas pravo da se prijavis 3 meseca inace cekas po 5-6 nekada, evo jos prelaze ljudi sa GTX780 na GTX780Ti, igraju se na GTX780 mesecima dok ne dodju na red jave im da posalju kartu i stize nova novcijata neotpakovana u foliji mirise na novo kao da si je tek tada kupio samo jacu. Prakticno 2 puta uzivas u novom hardwaru po ceni jednog.
Zamisli ono... ajde vi ne mozete da shvatite jel retko ko ima i GTX660, ali zamislite svi smo tu merimo skorove, zezamo se, kupili u isto vreme, nebitno ko je sta uzeo i onda mi nastavljamo da gledamo kako EVGA musterije dobiju novu. Pa nikada vise ne bi mi se to desilo, dovoljno bi bilo da cujem za to ne da mi se desi, upalio bi je, napravio video i rekao kako su ostali i ako su veliki u stvari mnogo mali i da smo mi nebitni samo zarada i da oni ne rade na korist korisnika i njih tako da stalno okrecu pare kao EVGA, nego samo zgrcu i stekaju, zgrcu i sire se, napadnim marketingom i ostalom. Ja bi ih zarad naseg naroda koji nema pare sve proterao i stavio EVGA kao primarno i ASUS I ostali prodaju maticne ploce ako hoce i ostale stvari u cemu su dobri a da graficke prepuste najboljima naa kojima najvise mozes da profitiras i ti i kompanija, da NVIDIA karte dominiraju EVGA i gotovo. I to je ovo najpovoljnija opcija za one koji gledaju da pristede, koji nemaju pare za Classified i tako, nego cisto ono referentni model. Jel uglavnom dobijas referentni ili sa referentnim PCBem, ali opet, dobijes jacu klasu, noviju, ti biras da li ti odgovara, mozes ti i Classified da das ali ne dobijes Classified.
Pa nego za koga sam rekao... Sta ti mislis to je neograniceno. Pa to vazi ako u roku od 3 meseca od tvoje kupovine se pojavi nesto jace. Ovo su odredili datum za ljude od tada do kada se pojavljuje GTX780 6GB... Sta da ne kenjam budalo jedna. Pa nece onaj iz Novembra da radi step-up ili od Maja posle godinu dana. Oni su imali da predju na Ti ako su hteli. Samo ljudi kojima su karte stare 3 meseca. Jel citah sta sam napisao idiote boziji prvu recenicu ili kenjas... Ko je u proteklih 90 dana kupio.Ko je u 90 dana unazad. Ne dace onima sa GTX680 da predju na novu kada pozele, pa posle na sledecu, pa na sledecu. Ona ti stiti investicije u roku od 3 meseca da ne ispadne da si pogresio u izboru umesto sacekao. Mislis da ce taj sto je kupio 22.12.2013 da predje sada, doci ce na red u Aprilu, Maju. Vazno je da u roku od 90 dana se karta pojavila i on podneo zahtev pa kada dodje na red dodje, dotle ce je koristi i dobiti ganc novu posle. Koja budala covece... Od kada je 90 dana ako je sada 22 Mart kretenu... Ucini ti uslugu sebi i Marjanu, popusi mu lepo...
Niko vas ne tera da imate EVGA, kupite i imate to sto ste kupili, ako ste zajebali, zajebali ste se, necete dobiti novo od MSIa, oni koji kupe od EVGA dobice i sta, nikom nista. Necete mene ostaviti bez performansi i igranja 5-6 meseci pa otpakivanja novog.
Razumem ja demokratiju, kapitalizam, nevladine organizacije, parade, nacionalne manjine i sve to ali zar niko ne moze da odstrani ovo nazalost bolesno dete sa foruma i da se on vrati koliko toliko normalnom funkcionisanju.
Stari trip idiota sa PC Berza, kada dobiju odgovor na primedbu onda prelaze na drugu temu. Bas sam hteo na kraju odgovora ovom idiotu sto je pomenuo ALI SAMO OD 22.12.2003 da napisem, Sada kada ste dobili odgovor skrenucete temu na standardno lupetanje koje nema veze sa kartom. Najstvarnije pa to se znalo odmah vas sistem. Prvo svoje misljenje koje nema veze sa istinom, onda sledi obrazlozenje a onda okrecu temu na licne uvrede i lupetanje koje nema veze sa zivotom. To je stara procedura vasa za stotine ljudi i tema. Prvo ide tema onda ide 2-3 ubacivanja o temi na koja se dobija normalno odgovor a onda krene skretanje sa teme da se sakrije izvaljena glupost neke budale. Od svega ovoga za ljude koji kupuju GTX780 je bitna jedna stvar ko je kupio EVGA dobio je i dobijace bolju, jacu, sa vise memorije, brzu, kako kada a ostali ce da gledaju. Ja kartu imam, drugi sta su kupili kupili su od vasih recenica vajdi nece imati i sumnjam da ce ih utesiti. Cinjenica i jedino bitno u celoj prici da ko je kupio EVGA GTX780 moze da se poigra sada evo ko je kupio juce i ako vidi da je losa da predje na GTX780Ti uz doplatu razlike, sa ASUSom i sa MSI to ne moze. I sta god vi rekli meni vi to necete izmeniti. Ok vi necete biti pogodjeni jel niste se kupovinom kvalifikovali da predjete na bolje ali onaj kome ste dali savet je prosao kako je prosao. Mozda ce vas on i nagraditi sto ostaje na losijoj ja ne znam, raznih slucajeva ima, posebno u Srbiji.
ja koliko vidim ovaj dil ne vazi za graficke kupljene u srbiji...ne znam zbog cega se EU povezuje sa Srbijom i dalje...kad mi niti imamo veze sa evropom niti sa evropskom unijom
Intel i7 2600k @ 4.2 Ghz @1.30v + Titan Fenrir EVO ASRock Z68 Extreme 4 ASUS Radeon R9 280X DirectCU II TOP 8GB 1600MHz DDR3 HyperX Genesis XMP X2 Grey Series Creative Sound Blaster X-Fi Titanium Toshiba Q Series SSD 128gb
Da li negde pise da ja moju Asusovku mogu da zamenim? Nije referentna vec DCUII OC model. Koga to da pitam? Kome posluku da poraljem? Nek me neko uputi , hocu moju da menjam za ovu od 6 kila memorije i nesto brzi takt grafickog procesora i ACX qjuler.
Superior Technology Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/Asus GTX 780 DCUII OC/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
ASUS CE USKORO PONUDITI NOVE MODELE PO LEPIM CENAMA SVOJIM KUPCIMA. NA TAKVE STVARI SE MISLI RANIJE. JEL AKO TI GARANCIJA TRAJE 3 GOD TI IMAS PRAVO I DA DOKUPIS GARANCIJU, DA IMAS VISE KAO STO IMA I 180 DANA STEP-UP ITD. Nisam siguran da li garancija vazi 10 god dokupljena moram da pogledam tamo gde sam registrovao kartu ili vazi samo 5 god. Ja sad platim 30$ i garancija mi vazi 5 god. O tome misli sledeci put, sada je kasno jel lepo ljudi kazu koji kupuju ASUS ROG ploce, monitore, slusalice, itd... ASUS Graficke Ne i Ne. Preplacuju se ASUS bez veze a ne vredi vise nego drugi, skrtari na klokovima, ogroman broj karti pa zapadaju i najlosiji primerci u vise klase, podrska za klokovanje losa, kvarove najobicnije udaraju kupcu po dzepu, ne mozes da menjas kulere,znaci one nemaju opste status ASUSovih ploca i za izbegavanje jednostavno. Ima ljude kojima je pola kompijutera ASUS a 3-4 grafike EVGA i sve ostale u kuci EVGA. Nema nijedan razlog zasto bi sada bilo zao sto ne zamenis za 6GB memorije jel pravu stvar koju si propustio i ono zasta stvarno bi i ja zalio je prelazak na Ti, sobzirom da si kupio kartu po premium ceni ne bi platio nista. Znaci imao bi 25% jace performanse u svim igrama i ne bi ti trebale 2-3 karte i 4k rezolucija da vidis benefit od 6GB memorije. Zato sto je 4K i u ogromnoj vecini igri i dalje oko 3GB a tek sa filterima, teksturama to prelazi. Znaci ljudi sa Titan Black imaju 30fps sa iskljucenim AA potpuno. Da imas 2 karte pa da obe menjas za GTX780Ti 6GB e onda bi vec imao neku prednost, jedna ti karta ne vredi ni 20GB memorije.
Ne lupetaj gluposti za karte iz Srbije, ja kada sam se prijavljivao za na nagradnu igru dobitnik sam bio kao EU a nisam iz zemlje Evropske Unije i jedini sam bio iz zemlje koja nije clanica Evropske Unije i jos mi je receno da je to Evropa i za sve drzave Evrope a da oni nemaju veze ni sa kakvom politickom zajednicom niti savezom kakav je EU, Varsavski Pakt, Zemlje NATO i sl. Oni imaju EU kao Evropa, USA kao Amerika i AU kao Australija. Mada mislim da step-up od 2011 vazi worldwide kao i garancija njihova, sto znaci da moze i Turcin da posalje kartu samo to na sajtu jos nije promenjeno. Kakva Evropska Unija molim te i proizvodjac hardwara, oni te ogranicavaju na kontinent samo i moze ili ne moze i jasno kaze da ne placaju nikakve eventualne takse sem kada roba izlazi iz Amerike. Sto znaci ako carina tvoje zemlje te na poklone oslobodi carine ti dobijas i ja dobio. Ja pitao, isto sam ja mislio EU, Evropska Unija. Vama je ispran mozak jel vam nasi politicari navode tu politicku organizaciju i savez drzava i vi sada mislite Evropa i Evropska Unija jedno isto. Gradjani Evropske Unije samo mogu da naidju na neke pogodnosti a mi na probleme ali EVGA nece nikoga uskratiti zato sto njegova zemlja nije clanica EU ili NATO a on voli njihov hardware. USA = Amerika ASIA = Azija AU = Australija EU = Evropska Unija
Xexexe, ti si podileisao kao i onaj na pocetku. A sta ce Norveska, Island, Svajcarci da duvaju prste, pa Italijani, Svajcarci, Norvezani, Poljaci su nacije kojih ima najvise. Da pardon jednome su slali napajanje u Svajcarsku jel je bio na odmoru inace je Portugalac. Za Svajcarce ne vazi Step-Up ne pripadaju regionalno politickoj organizaciji pa su izopsteni iz pogodnosti proizodjaca hardwara. Pa mozda da Srbija i Rusija vladaju svetom. Ne lazi ljude, do mene nije, moje stvari su kupovane u EVGA Europe, ali zbog njih cisto. To mozda ti nemas veze sa Evropom i obelezena populacija za istrebljenje narednih 50 god zbog nedolicnog ponasanja i zlocina i izrazenog nehumanog i necivilizovanog ponasnja kao i krsenja prava normalnih, na teritoriji Evrope, ali ova zemlja po kojoj hodamo je u 200 zemalja poznata kao teritorija Evrope. Tacnije jugoistocna Evropa ali nije granica Evrope niti bilo koji nas deo izlazi van Evrope niti se granicimo cak sa nekom zemljom koja je u Aziji.
pise `product purchased new from an authorized reseller` koga nema u srbiji na njihovom spisku, to vazi ako si kupio negde preko jedino ko se nalazi na spisku radnji. Da ne pominjem troskove slanja grafike, pa ako se pokvari bez obzira sto imas `online` garanciju opet troskovi slanja itd u krug...
a ona ide i lepa vest koju svi vole da cuju a to je da nista nema dzabe. pravila `step-up` programa: You will have 7 days to pay for the difference between the two products, plus return shipping and applicable taxes, after you have been approved You will be instructed to send your product in and you will have 14 business days to do so after your payment is verified
Example
You have purchased a graphics card for 9.99, tax was .25 and .25 in shipping, you also took advantage of a .00 rebate from EVGA. The product you wish to Step-Up to is listed as MSRP of 9.99.
Add 9.99 Ignore .25 tax and .25 shipping Subtract .00 for rebate to get 9.99 Subtract 9.99 from 9.99 0 is the cost of this example, plus return shipping and applicable taxes Return shipping (from EVGA back to you) is variable dependent upon your location, current rates and shipping speed you select.
Tako da tvoj prvi post sto si rekao.... EVGA stiti ***** investicije u nas hardver...
Intel i7 2600k @ 4.2 Ghz @1.30v + Titan Fenrir EVO ASRock Z68 Extreme 4 ASUS Radeon R9 280X DirectCU II TOP 8GB 1600MHz DDR3 HyperX Genesis XMP X2 Grey Series Creative Sound Blaster X-Fi Titanium Toshiba Q Series SSD 128gb
Slusaj me dobro sta cu ti reci... Mnogo njih iz zemalja koje nisu iz EU clanica je kupovalo grafike na raznim mestima u USA, Evropi preko trece ruke a ne authorized reseller. Jedino sto je bitno je da registrujes kartu 14 dana od prodaje, da navedes gde si kupio i pokazes racun a i ne moras. Ja nisam pokazao kada sam se prijavio na step-up za GTX780 Classified na GTX780Ti... Mesto kupovine je bilo X-Arena. Pa sam bio kompetentan za step-up. Ljudi ce placati step-up kolika je razlika u ceni izmedju GTX780 3GB sada i GTX780 6GB. To je cela mudrost. Znas koliko zemalja Evrope nema autorizovane prodavce pa prelazi sa step-up. Ajde da se kladimo da ko kupi GTX780 3GB u boostlogic i registruje je za 14 dana ima vremena 90 dana da se prijavi za step-up. Onda je on na listi zavisno koji i lista se smanjuje. Svi cekaju da sto pre dodju na red i kada te pozovu, ti imas 7 dana da platis razliku ako postoji razlika. Jel recimo Sky bi platio samo slanje, svaki put je drugacije zbog razlike izmedju cene u kartama. EVGA ti omoguci da dodas pare i predjes na bolje sto bi mnogi voleli, ali ne za dzabe, sem u slucaju kada cena karte drasticno opadne kao slucaj sa GTX780 > GTX780Ti. Naravno da ti placas shipping i naravno da moras da uplatis razliku zavisi kolika je u roku od 7 dana, jel cekaju i drugi iza tebe, svi uplate za dan, jel jedva cekaju da dodju na red. 399$ pa ti si potpuno lud covek. Ljudi su presli sa X79 FTW koja je kostala 199% na X79 Dark koja je kostala 450$ posle godinu dana sa doplatom od 200$. Sta mislis koliko ce platiti onaj koji bude presao sa GTX780 3GB na 6GB a karta ce kosta 550$. Platice oko 50$ i shipping. Jel ti ne bi platio toliko za novu i bolju a vratio koriscenu nekoliko meseci. Ali ja cu pratiti ljudi koji prelaze i sa cega pa cu vam objasniti koliko su platili. Zbog vas cu sve pitati koliko ih je izaslo. Vazi??? Sada cete imati iz prve ruke informacije gde zivi, sta je imao, koliko platio, koliko koristio, i sta dobio. Za najvise mesec dana. Znam da je mene trebala da kosta prelazak sa GTX780 Classified na GTX780Ti referentni slanje do tamo a X-Arena da to uradi je 20e i sve ukupno ne vise od 30-40e.Samo se nije isplatilo kada sam video da je karta jaca oko 10% a da izlazi GTX780Ti koja ima vise CUDA, brzu memoriju, bolju memoriju i veci klok i za nju sam se zalepio. Ali vlasnici referentnih modela prolaze najbolje kod step-upa. Da znate koliko ljudi obozava i ceni tu uslugu, koliko njih je spaseno time, dobilo sansu da doplatom dobije jace, bez iniciranja kvarova kao ovde. Da EVGA stiti tvoje investicije jel mnogo mnogo ljudi kaze joj sto nisam znao da izlazi ova kupio nju. Kupio je bi je iako je skuplja, a ovako imaa para da doplati razliku i predje, ako EVGA spusti cenu kao sto je izjednacila GTX780Ti sa cenom GTX780 onda ni tu razliku. Koliko ljudi je spaseno sada da ne budu prevareni od NVIDIA samo sto su EVGA musterije. E bas jedan poljak kupio GTX780 DC2 i kaze da je 3-4C hladnija od EVGA 780 SC ACX a da EVGA ima mnogo tecniji gameplay, to je zato sto ima veci klok od ASUSa, i izgleda mu mnogo bolja u gamingu ali se zabrinuo za toplotu. Tek posle je video da nemaju obe karte isti BIOS a on drzao na obe fan na Auto. Naravno cim je kupio prvo ASUS pa nije rekao sta je sa njim a posle EVGA a nema bas nesto specijalno para znaci da je verovatno vratio ASUS, sada kada je cuo da moze narednih 3 meseca da doplati za GTX780Ti ako skupi pare(ne mora da skuplja sve pa da kupi grafiku, nego kupi slabiju igra se, dotle skuplja jos i predje na bolju) ili na 6GB verovatno i sam vidi koliko je dobio sa time.
Pa mozda ti ne shvatas sta znaci kada platis 650e grafiku dodjes instaliras, registrujes a onda usledi AMD sa kartom od 500e koja je jaca od tvoje, pa jos na to NVIDIA objavi da izbacuju novu kartu koja ima brzi GPU, brzu memoriju, vise CUDA i sve ukupno referentno na referentno 25%. Jos nagovestaj da se bolje klokuju i da je najbolje cipove ostavila cele.Pa kako bi se ti osecao, a da tvoj komsija je kupio isti dan kada i ti i dodje ti jedan dan i kaze EVGA je javila da mi mozemo preci na Ti, posto sam platio grafiku kada ti po premium ceni znaci da placam samo shipping.I onda nastavljate da koristite karte jos 2 meseca i on dobija novu a ti ostajes kao popisan. A to moze da ne zanima samo nekog duduka koji ne prati hardware nikako nekoga ko kupuje takve stvari. Pa ne da bi spasioc ih nazvao nego sto jedan kaze u kalendar zapisujem datum kada sam odlucio da uzmem EVGA umesto MSI. A onda sledi odusevljenje i postovi tipa Jel vidite, jel vidite, e zato ja kupujem EVGA i kada je skuplja malo. Jel vidite sada sta ovo znai za nas. A poznato je kako ljudi koji prati hardware mrze kada se prevare u racunici, a ovde ima sanse da se greska ispravi. Pa ne da bi ih zvaoi spasioci, nego ... Za divno je cudo kako su tada svi kriticari i ASUS fanovi zacutali, i nista nisu rekli sem sto su na forumu ASUS neki pominjali tipa Vidite vlasnici EVGA prelaze na Ti, blago njima... Zasto ASUS nema to. A onda ide neka prica moderatora tamo, a posle musterije, Moja sledeca je EVGA bio sam glup sada nemam Ti,, i posle toga ga nema vise na forumu.Banovan. Nije to Benchmark izmislio takvu cenzuru, ona je teledirigovana.
:: Ko je u proteklih 90 dana kupio GTX780 3GB u USA, Canadi i Evropi moci ce da zameni za GTX780 6GB sa ACX Coolerom. EVGA stiti vase investicije u hardware. :: :: :: http://www.evga.com/articles/00830 :: :: Ovo vazi i za ljude koji su kupili EVGA GTX780 ACX ili EVGA GTX780 referentnu u BoostlogicPC :: :: :: :: i7-3770K(4.5)+ CORSAIR H100 - EVGA Z77FTW - CORSAIR Dominator Platinum 1866(2x4GB)-EVGA GTX580(900/1300/1800) > EVGA GTX780Ti K|NGP|N Classified-CORSAIR Force GT120- CORSAIR Obsidian 650D - EVGA NEX1500 Classified- Logitech G510/G700- Samsung P2450H
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.